Betonnen muurblokken lopen altijd terug in kleur. Zo kunnen de blokken in antraciet of zwart na verloop van tijd een grijze kleur krijgen. Wil je dat je tuinmuur, border, plantenbak of andere constructie weer een diepere kleur krijgt? Lees dan snel verder. Wij van Buitenbart leggen uit hoe je de constructie weer nieuw leven inblaast. Hierbij informeren wij over de middelen die je het beste kunt gebruiken.

Eigenschappen betonnen muurblokken

Deze muurblokken zijn van beton gemaakt. Beton bestaat uit een mengsel van cement, water, grind en zand waar een kleurstof aan is toegevoegd. Een kenmerk van beton is dat dit altijd terug loopt in kleur. Heb je muurblokken in zwart of antraciet? Dan krijgen deze na verloop van tijd een grijze kleur en dat is natuurlijk niet waar je voor gekozen hebt. Maar geen zorgen, want met de juiste middelen en werkwijze krijg je de muurblokken weer mooi donker gekleurd.

Wat heb je nodig om betonblokken te verven?

Het is belangrijk om de juiste middelen te gebruiken, zodat je zeker weet dat de kwaliteit van de blokken niet wordt aangetast. De volgende artikelen heb je nodig om je muurblokken in antraciet of zwart weer mooi te krijgen:

  • WS Advance reiniger
  • WS Imperial Black
  • Verfroller

Bij ons kan je terecht voor Imperial Black. Dit is geen verf, maar een coating die betonblokken weer donkerder maakt. Dit middel is bedoeld voor muurblokken in antraciet en zwart. Wil je muurblokken in een andere kleur verven? Dan raden wij aan om contact op te nemen met een specialist. Door een vakman in te schakelen weet je zeker dat je de juiste middelen in huis haalt, zodat je muurblokken weer net zo mooi als nieuw worden.

Waarom Imperial Black gebruiken?

Met deze coating worden zwarte en antraciete betonelement dieper ingekleurd. Hierdoor worden niet alleen muurblokken, maar ook betontegels weer donker. Maar dit is niet de enige werking van Imperial Black. Dit middel biedt namelijk ook bescherming tegen groene aanslag en ander organisch vuil. Zo worden de muurblokken niet alleen als nieuw, maar ook nog eens onderhoudsvriendelijk. Dankzij de bescherming krijg je de blokken namelijk gemakkelijker schoon.

Betonnen muurblokken reinigen en primer aanbrengen

Je wilt je tuinmuur, border, plantenbak of andere constructie van donkere muurblokken verven, maar hoe kan je het beste te werk gaan? Het is belangrijk om de blokken eerst goed schoon te maken. Het beste middel hiervoor is WS Advance reiniger. Dit schoonmaakmiddel zorgt er namelijk niet alleen voor dat de blokken goed schoon worden, maar dient ook meteen als een primer. Hierdoor weet je zeker dat Imperial Black goed in kan trekken.

Muurblokken antraciet en zwart dieper inkleuren

Zijn de betonnen muurblokken goed droog? Dan kan je deze gaan behandelen met Imperial Black. Deze coating wordt eenvoudig met een verfroller in twee lagen aangebracht. Zorg ervoor dat de eerste laag goed is opgedroogd voordat je de tweede laag aanbrengt. Dit zorgt namelijk voor het mooiste eindresultaat. De droogtijd van WS Imperial Black kan variëren van 30 minuten tot een uur. Dit gaat namelijk samen met de luchtvochtigheid.

Verleng de levensduur van donkere muurblokken door deze goed te behandelen. Heb je muurblokken die wel aan vervanging toe zijn? Neem dan eens een kijkje bij onze volledige collectie stapelblokken. Advies nodig of op zoek naar meer informatie? Neem gerust contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen, we helpen je graag.