Op zoek naar tuintegels voor een nieuw terras of om het oude te vervangen? Met de uitgebreide keuzemogelijkheden van soorten tuintegels is het moeilijk om te kiezen. Maak het jezelf makkelijker door eerst na te gaan welk materiaal tuintegels je wilt. Valt de keuze op keramiek, maar vind je de prijs wat aan de hoge kant? Wij van Buitenbart begrijpen dat. Daarom overtuigen wij je graag met de voordelen die keramische tuintegels met zich meebrengen. Je zult zien dat in verhouding met de voordelen de prijs van deze tegels niet meer uitmaakt.

Terras- en tuintegels kopen doe je maar één keer en in sommige gevallen misschien een tweede keer. Daarom is het belangrijk dat de tegels die je kiest ook echt goed zijn. Daarmee zijn keramische tegels een hele goede keuze. Keramisch is een investering voor jaren, waarmee je van vele voordelen profiteert. Zo geniet je volop van je tuin en terras. Welke voordelen dit precies zijn, leggen wij je in deze blog uit.

Geniet van een langdurig mooi terras met keramiek

Met keramische tuintegels geniet je nog jarenlang van een mooie tuin. Keramische tegels zijn gemaakt van klei dat op hoge temperaturen wordt gebakken. Het resultaat is een hard materiaal dat voor duurzame tuintegels zorgt. De hardheid van het materiaal zorgt voor de volgende voordelen:

Krasbestendig: Keramische tegels worden onder hoge druk uit klei geperst. Hierdoor zijn de tegels zo hard dat deze bestand zijn tegen krassen, oftewel slijtvast zijn. Ga je met je tuinmeubilair over de tegels heen? Dan zal dit geen schade veroorzaken, maar zullen de tegels juist mooi blijven.

Kleurvast: Het materiaal is bestand tegen UV-stralen. Dit betekent dat de kleur en het motief van keramische tegels niet worden aangetast. Ook als de tegels niet in de schaduw liggen blijft het design behouden.

Vorstbestendig: Waar andere tuintegels knappen bij vorst, zal dit bij keramische tegels niet gebeuren. Dit komt doordat keramiek een extreem lage vochtopname heeft. Hierdoor is scheuren of knappen door bevriezing verleden tijd. Ook vorstbestendigheid zorgt voor een prachtig terras om nog jarenlang van te genieten.

Antislip oppervlak: Om uitglijden te voorkomen zijn keramische buitentegels voorzien van een antislip oppervlak. Dit wil zeggen dat de bovenlaag stroef is afgewerkt. Dit zorgt ervoor dat keramische tuintegels niet glad worden wanneer deze nat zijn.

Keramische tuintegels eenvoudig schoonmaken

Ga voor een onderhoudsvriendelijk terras met keramische terrastegels. Deze tegels zijn namelijk gemakkelijk schoon te maken. Dit komt door de dichte structuur van keramiek. Hierdoor hebben vocht en vuil geen ruimte om in de tegel te trekken. Dit betekent dat vlekken beperkt blijven tot het oppervlak van keramische tuintegels. Vuil op de tegels kan natuurlijk niet voorkomen worden, maar dit is wel gemakkelijk te verwijderen met ons onderhoudspakket voor keramiek. Met dit pakket heb je alles in huis om je keramische tegels te reinigen en te onderhouden. Zo zorg je gemakkelijk voor een terras dat weer straalt als nieuw.

Groot aanbod aan keramische tuintegels

Een ander groot voordeel is het brede aanbod aan keramische tuintegels. Deze zijn namelijk in vele verschillende varianten verkrijgbaar. Zo heb je keuze uit verschillende diktes, afmetingen en de meest uiteenlopende ontwerpen. De voordelen hiervan lichten wij hieronder toe.

Keramische tuintegels in verschillende diktes

Keramische tuintegels zijn verkrijgbaar in verschillende diktes. Zo heb je keuze uit full body keramiek van 2cm en 3cm dik, of kan je ook gaan voor 4cm dik met een onderlaag van beton. 

2cm dik: Wil je een onderhoudsvriendelijk balkon met mooie tegels? Dan zijn keramische tegels van 2cm dik een goede oplossing. Dankzij de dikte zijn deze tegels goedkoper dan andere keramische tuintegels van 3cm of dikker. Ook kunnen deze keramische tegels in de tuin worden aangelegd. Hier heb je wel een speciale gestabiliseerde ondergrond voor nodig. Meer informatie over aanleg van 2cm keramiek vind je hier.

3cm dik: Dit zijn massieve tuintegels die sterker zijn dan 2cm dik keramiek. Dit betekent dat 3cm keramiek meer gewicht kan dragen. Daarnaast kunnen deze tegels gemakkelijk verwerkt worden. Je hebt hier namelijk geen speciale ondergrond voor nodig.

4cm dik: Met deze tegels profiteer je van de voordelen van beton en keramiek. Dit zijn namelijk keramische tuintegels op onderbeton. Beide materialen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hierdoor heb je een terrastegel die lang mooi blijft, onderhoudsvriendelijk is en ook nog eens gemakkelijk gelegd wordt.

Keramische tuintegels met prachtige ontwerpen

Keramische tuintegels zijn in de meest uiteenlopende ontwerpen verkrijgbaar. Deze tegels kunnen namelijk van elk denkbaar design worden voorzien. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

Keramische houtlook tegels: Het design van deze tegels is levensecht, zodat deze haast niet van echt hout te onderscheiden zijn. Heb je in huis een houten vloer? Dan zijn houtlook tegels een prachtige manier om dit door te trekken naar buiten. Met deze tegels heb je het prachtige natuurlijke uiterlijk van hout, maar dan met het gemak van keramiek.

Betonlook tegels: Leg een mooie basis aan met keramische tegels in betonlook. Hierbij heb je keuze uit verschillende grijze, beige en donkere tinten. Ervaar de kracht van eenvoud die beton met zich meebrengt, maar dan met de onderhoudsvriendelijkheid van beton.

Keramische tegels met motief: Dit zijn prachtige decortegels voor een tuin met een speelse uitstraling. Verkrijgbaar met mozaïek design in verschillende kleuren, een bloemenmotief en nog vele andere motieven.

Keramische terrastegels in vele maatvoeringen leverbaar

Wat voor formaat tuin, terras of balkon je ook hebt. Je kan altijd passende keramische tegels vinden. Deze zijn namelijk verkrijgbaar in vele maatvoeringen, die geschikt zijn voor alle oppervlaktes. Je hebt keuze uit onder andere:

60x60cm
70x70cm
80x80cm
90x90cm
30x60cm
40x80cm
100x100cm
120x60cm
120x30cm

Dit is slechts een greep uit alle maten die wij in ons assortiment hebben opgenomen. Bekijk al onze keramische tuintegels voor het brede aanbod aan formaten.

Zoals je ziet brengen keramische tuintegels vele voordelen met zich mee. Geniet van een langdurig mooi terras, dat ook nog eens onderhoudsvriendelijk is. Met ons uitgebreide assortiment aan keramische tuintegels is voor iedere wens een passende oplossing te vinden. Vind je het moeilijk een keuze te maken? Kom langs in een van onze vestigingen, waar je een aantal van onze keramische tegels kunt bezichtigen. Onze verkoopmedewerkers helpen je graag met eerlijk en deskundig advies.