GeoCeramica

GeoCeramica tuintegels koop je gemakkelijk en snel online bij Buitenbart. Al deze hoogwaardige tegels van MBI hebben wij in ons assortiment opgenomen. Verkrijgbaar in verschillende maatvoeringen voor grote en kleine oppervlaktes. Daarnaast heb je ruime keuze in designs in verschillende kleuren. Zo is voor elke stijl de passende tegel te vinden. Meer informatie over deze terrastegels of advies nodig? Neem gerust contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen, wij helpen je graag.

GeoCeramica tuintegels koop je gemakkelijk en snel online bij Buitenbart. Al deze hoogwaardige tegels van MBI hebben wij in ons assortiment opgenomen. Verkrijgbaar in verschillende maatvoeringen, designs en kleuren. Meer informatie over deze terrastegels of advies nodig? Neem contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen, wij helpen je graag.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 453

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 453

GeoCeramica

GeoCeramica tuintegels van MBI hebben het beste van twee werelden. Deze bestaan namelijk uit een toplaag van keramiek en een onderlaag van Stabikorn, een waterdoorlatend type beton. Beide materialen zijn onlosmakelijk verbonden. Door de verhouding van 1cm keramiek en 3cm Stabikorn staat GeoCeramica ook bekend als 3+1 tegels. Dankzij deze combinatie profiteer je van de voordelen van keramiek, terwijl de tegels toch net zo makkelijk als betontegels gelegd worden. Dankzij de Stabikorn onderlaag kunnen deze namelijk in een normaal geëgaliseerd zandbed worden verwerkt. Je hebt dus geen speciale ondergrond nodig.

Voor- en nadelen GeoCeramica tuintegels

GeoCeramica tuintegels hebben een keramische toplaag. Dankzij deze toplaag profiteer je van alle voordelen die keramische tegels te bieden hebben. Deze voordelen zijn:

 • Kleurvaste tuintegel
 • Keramische toplaag is bestand tegen krassen
 • Vlek- en zuurbestendig
 • Worden minder snel groen dan betontegels
 • Gemakkelijk schoon te krijgen dan betontegels
 • Hoge stroefheid, hierdoor minder kans op uitglijden

Naast alle voordelen zorgt de keramische toplaag ook voor een paar nadelige eigenschappen. Keramiek heeft namelijk een dichte structuur en is continu in bewegingen. Daarom dienen deze tegels altijd met voeg te worden gelegd. Deze voeg zorgt ervoor dat vocht zoals regenwater alsnog kan worden afgevoerd naar de ondergrond. Daarnaast zullen bewegingen door temperatuurwisselingen worden opgevangen, zodat beschadiging van je terras worden voorkomen.

GeoCeramica afmetingen

Wat voor oppervlakte je ook hebt, elke tuin kan worden voorzien van een terras met GeoCeramica tegels. Deze tuintegels zijn namelijk verkrijgbaar in de meest uiteenlopende afmetingen. De beschikbare maatvoeringen zijn:

60x60 GeoCeramica

De GeoCeramica 60x60cm tuintegels zijn geschikt voor alle oppervlaktes. Verkrijgbaar in de meest uiteenkopende designs. Of je nou een tuin met industriële of een natuurlijke uitstraling wilt, met de 60x60 GeoCeramica tuintegels kan het.

80x80 GeoCeramica

Leg een prachtige basis aan met 80x80cm GeoCeramica tuintegels. Deze zijn verkrijgbaar in betonlook en steenlook designs, waarbij je keuze hebt uit verschillende kleuren. Daarnaast heb je keuze uit decortegels, waarmee je voor een speelse uitstraling zorgt. 

100x100 GeoCeramica

Groot, groter, grootst. Geef je tuin een grootse afwerking met 100x100cm GeoCeramica tuintegels. Met deze tegels worden niet alleen grote, maar ook kleine terrassen optisch groter. Laat je terras stralen met meter meter tegels in steenlook, betonlook of ga voor decortegels voor afwisseling.

90x90 GeoCeramica

Deze grootformaat tegels zorgen ervoor dat ook de kleine tuin een groots uitstraling krijgt. Met betonlook en steenlook in verschillende kleuren is voor elke stijl de juiste GeoCeramica 90x90cm tuintegel te vinden. Of je nu gaat voor een robuuste of juist een natuurlijke uitstraling, met deze terrastegels kan het allemaal.

30x120 GeoCeramica

Ga voor een natuurlijke uitstraling met 30x120cm GeoCeramica tuintegels in houtlook. Deze tegels worden in een prachtig verband gelegd, waardoor je terras een ruimtelijke afwerking krijgt. Met deze terrastegels kan je de houten vloer van binnen doortrekken naar buiten, terwijl je toch van de onderhoudsvriendelijkheid van keramiek profiteert.

30x60 GeoCeramica

Of je nou wilt gaan voor een robuuste look of voor een natuurlijke uitstraling, het kan allebei met de 30x60cm GeoCeramica terrastegels. Hierbij heb je keuze uit verschillende steenlook en houtlook tegels, welke door aanleg in halfsteensverband voor een ruimtelijke afwerking zorgen.

40x80 GeoCeramica

Of je nou een kleine of grote tuin hebt, met GeoCeramica 40x80cm tuintegels kan elk oppervlak worden bestraat. Leg een prachtig terras aan met een natuurlijke uitstraling met deze tegels in steenlook en houtlook.

60x120 GeoCeramica

Ga voor een robuuste en natuurlijke uitstraling met 60x120cm GeoCeramica terrastegels. Geschikt voor grote en kleine oppervlaktes, zodat elke tuin kan worden voorzien van een prachtig terras. Kies uit de verschillende kleuren steenlook tegels en laat je terras stralen.

75x75 GeoCeramica

Op zoek naar steenlook tegels, maar vind je 60x60cm te klein en 90x90cm te groot? Ga dan voor GeoCeramica 75x75cm terrastegels. Dit is een perfecte maatvoering voor in iedere tuin. Verkrijgbaar in verschillende kleuren steenlook, waardoor je terras een natuurlijke uitstraling krijgt. Geniet van natuursteen, maar dan met de onderhoudsvriendelijkheid van beton.

2Drive, keramiek voor de oprit

Wil je een oprit waarmee je profiteert van de voordelen van keramiek en de stevigheid van een opritsteen? Daar heeft MBI de oplossing voor, namelijk de GeoCeramica 2Drive tegel. Deze is speciaal ontwikkeld voor de oprit. Met een dikte van 6cm is een 2Drive tegel bestand tegen de druk van een gemiddelde personenauto, zodat een stevige oprit wordt gegarandeerd. Dankzij de keramische toplaag heb je niet alleen een onderhoudsvriendelijke, maar ook de mooiste oprit van de straat.

GeoCeramica prijs/aanbieding

Een exacte prijs voor een terras met GeoCeramica tuintegels is op voorhand moeilijk te geven. Dit gaat namelijk samen met de tegel die je kiest en hoeveel je hiervan nodig hebt. Wel ben je bij Buitenbart verzekerd dat je nooit teveel betaalt. Wij bieden namelijk al onze tegels en andere tuinmaterialen voor de beste internetprijzen aan. Daarnaast vinden wij alleen het beste goed genoeg. Daarom verkopen wij alleen a-kwaliteit producten. Vind je het moeilijk een keuze te maken? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen. Onze verkoopmedewerkers staan graag voor je klaar met eerlijk en deskundig advies.

GeoCeramica tegels leggen

GeoCeramica tuintegels van MBI zijn eenvoudig te leggen. Door de Stabikorn onderlaag heb je namelijk geen speciale onderlaag nodig. In plaats daarvan worden GeoCeramica tegels eenvoudig in een normaal geëgaliseerd zandbed verwerkt. Daarnaast is de onderlaag voorzien van geïntegreerde afstandhouders. Deze zorgen ervoor dat de tegels gemakkelijk met de juiste afstand van elkaar worden gelegd. Via onderstaande video laat MBI je zien hoe gemakkelijk GeoCeramica tegels verwerkt worden.

Veelgestelde vragen over GeoCeramica tegels

 • Wat is GeoCeramica?

  Deze tegels bestaan uit keramiek en Stabikorn, een waterdoorlatend type beton. Een keramische toplaag van 1cm dik is onlosmakelijk verbonden met een 3cm dikke Stabikorn onderlaag. Daarom staat GeoCeramica ook bekend als de 3+1 tegel. De combinatie van keramiek op onderbeton zorgt voor een eenvoudig te verwerken tegel die lang mooi blijft. Dit komt doordat de keramische toplaag bestand is tegen krassen en weersinvloeden. Daarnaast kan keramiek worden voorzien van elk gewenst design. Daardoor zijn GeoCeramica tegels verkrijgbaar in de meest uiteenlopende designs voor een prachtig terras.

 • Kan GeoCeramica voor de oprit worden gebruikt?

  Heb je een terras van keramiek en wil je dit doorvoeren naar de oprit? Ook dat kan met GeoCeramica tegels. Hiervoor heeft MBI de oplossing, namelijk de GeoCeramica 2Drive serie. Dankzij de dikte van 6cm zijn deze tegels bestand tegen de druk van een gemiddelde personenauto. Zo kan je ook de oprit voorzien van zeer onderhoudsvriendelijke tuintegels die jarenlang mooi blijven.

 • Kan GeoCeramica direct op een zandbed worden verwerkt?

  Dankzij de betonnen onderlaag kunnen GeoCeramica tegels in een normaal geëgaliseerd zandbed worden verwerkt.

 • Hoe kan ik GeoCeramica tegels leggen?

  Voor GeoCeramica tegels is een speciale ondergrond niet nodig. Een normaal geëgaliseerd zandbed is voldoende. Een voordeel van GeoCeramica tegels is dat deze zijn voorzien van geïntegreerde houders. Deze zijn breed genoeg om als voeg te dienen. Daardoor leg je de tegels automatisch met de juiste afstand van elkaar. Meer informatie en handige tips over de aanleg van keramische tegels op onderbeton lees je hier.

 • Hoe kan ik GeoCeramica tegels schoonmaken?

  Je hebt een terras aangelegd met GeoCeramica tegels. Na verloop van tijd komt toch vuil op de tegels terecht, simpelweg omdat er op je terras geleefd wordt. Het gevolg is dat je terras er niet meer zo mooi uit ziet. Dankzij de keramische toplaag van deze tegels kan je vuil eenvoudig weer verwijderen. Meer informatie over schoonmaak vind je hier.

 • Hoe onderhoud ik GeoCeramica tegels?

  GeoCeramica tuintegels zijn dankzij de keramische toplaag eenvoudig te onderhouden. Doordat vocht nauwelijks tot niet wordt opgenomen blijft vuil beperkt tot het oppervlak. Wil je de tegels zo lang mogelijk mooi houden dan is warm water en een harde bezem genoeg. Hiermee kan vuil eenvoudig van de tegels worden geschrobd.

Bekijk hieronder een video van GeoCeramica. Hierin krijg je een goed beeld van hoe het product precies in elkaar zit.

Filters