Vandaag, donderdag 20 juni zijn alle winkels om 15:30 gesloten i.v.m. een personeelsuitje

Waterdoorlatende bestrating

Bij Buitenbart vind je snel en gemakkelijk de ideale oplossing voor jouw project met onze waterdoorlatende bestrating, ook wel bekend als waterpasserende of eco bestrating. Beschikbaar in diverse kleuren en afwerkingen zoals strak of getrommeld, zijn deze stenen perfect voor plaatsen waar waterbeheer en duurzaamheid centraal staan. Of je nu advies nodig hebt of meer informatie wenst, neem gerust contact met ons op of bezoek een van onze vestigingen

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 30

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 30

Wat is waterdoorlatende bestrating?

 

Waterdoorlatende bestrating is speciaal ontworpen om regenwater makkelijker terug in de bodem te laten sijpelen. Dit helpt bij het voorkomen van plassen op oppervlakken en vermindert de belasting op stedelijke afwateringssystemen. Deze stenen zijn vaak gemaakt van materialen met een open structuur die een snelle waterafvoer bevorderen, waardoor ze ideaal zijn voor gebieden waar veel regen valt. 

 

Waarom kiezen voor waterdoorlatende bestrating?

 

Kiezen voor waterdoorlatende bestrating biedt meerdere voordelen. Het is milieuvriendelijk, omdat het de wateroverlast vermindert en de natuurlijke waterkringloop ondersteunt. Daarnaast is het ook duurzaam, aangezien het vaak langer meegaat dan traditionele bestrating. Tenslotte is waterdoorlatende bestrating ook veilig. Het vermindert de kans op slipgevaar door plassen op je bestrating. Deze eigenschappen maken waterdoorlatende bestrating een slimme en duurzame keuze voor je tuin.

 

Verschillende soorten waterdoorlatende bestrating

 

In ons assortiment met waterdoorlatende bestrating vind je verschillende series die elk unieke eigenschappen hebben. De Greenlabel dikformaten zijn voor bijna 10% open van structuur en combineert een kleurvaste deklaag met hoge waterinfiltratie. De Citta Klimata en ECO Stroke stenen bieden ongeveer 20% open ruimte, wat ze bijzonder waterpasserend maakt. Deze stenen zijn verbonden aan de onderkant, waardoor ze stevigheid bieden die geschikt is voor het berijden met personenauto's, en dat terwijl ze 70% kleurvast zijn. De Smartton Aqua serie tenslotte, staat bekend om zijn 5mm brede voegen die de waterdoorlatendheid optimaliseren. Deze steen is met een bijna 100% kleurechte bovenlaag een duurzame keuze die schoonheid niet opoffert voor functionaliteit. 

 

Waterdoorlatende bestrating onderhouden

 

Het onderhoud van waterdoorlatende bestrating is over het algemeen eenvoudig. Het belangrijkste is om de voegen schoon te houden en vrij van verstoppingen, wat de functionaliteit behoudt. Regelmatig vegen en zo nodig reinigen met een hogedrukspuit zijn aanbevolen praktijken om deze bestrating in optimale staat te houden. 

Filters