Vandaag, donderdag 20 juni zijn alle winkels om 15:30 gesloten i.v.m. een personeelsuitje

Tuintegels zandkleur

Ook voor zandkleurige tuintegels ben je bij Buitenbart aan het juiste adres. Op deze pagina vind je al onze zandkleurige en beige tuintegels. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en afwerkingen. Ga voor een natuurlijke uitstraling van je tuin, terras of andere buitenplaats met tegels in zandkleur. Raadpleeg voor meer informatie de tekst onderaan deze pagina, of neem hiervoor contact met ons op. Ook in een van onze showtuinen ben je van harte welkom.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 81

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 81

Zandkleurige of beige tuintegels

Terrastegels zijn verkrijgbaar in vele verschillende kleuren. Zo ook in beige en zandkleurige tinten. Deze lichte kleuren zijn perfect om een natuurlijke uitstraling door te voeren naar je bestrating, zodat je tuin een geheel wordt. Terrastegels in zandkleur en beige gaan namelijk perfect samen met beplanting, omdat groen en andere kleuren prachtig in contrast staan tot deze tegels. Leg bijvoorbeeld een prachtig pad aan tussen struiken, een rustiek terras of andere sierbestrating.

Hoogwaardige terrastegels in zandkleur

Koop je tuintegels bij Buitenbart, dan ga je voor kwaliteit. Wij verkopen namelijk alleen a-keuze. Ook onze zandkleurige en beige tegels zijn van hoge kwaliteit. Daarnaast hanteren wij voor al onze producten internetprijzen, zodat je bij ons nooit teveel betaalt. Dit geldt niet alleen als je online bestelt, maar ook in onze fysieke winkels. Daarnaast voorzien we jou graag van passend en eerlijk advies, zodat je gegarandeerd de juiste keuze maakt. Geniet nog jarenlang van hoogwaardige bestrating voor de beste prijs bij Buitenbart.

Materiaal tuintegels beige

Beige tuintegels worden gemaakt van verschillende materialen. Zo kan je tegels van keramiek, beton of een combinatie hiervan in beige en zandkleur vinden. Deze uitvoeringen hebben elk hun eigen kenmerken die wij hieronder toelichten.

Zandkleurige betontegels

Ga voor de voordeligste bestrating met betontegels. Beton is een sterk en duurzaam materiaal met een open structuur. Dankzij de open structuur wordt vocht door de tegel opgenomen. Hierdoor zal je bestrating niet lang nat blijven na een regenbui. Een ander groot voordeel van betontegels is de aanleg. De tegels kunnen namelijk in een normaal geëgaliseerd zandbed worden verwerkt. Een speciale ondergrond is dus niet nodig.

Naast de voordelen hebben betontegels ook nadelen. Deze gaan samen met de open structuur van het materiaal. Niet alleen vocht dringt diep door tot de tegel, maar ook vuil en groene aanslag. Hierdoor zijn betonnen tegels moeilijker schoon te maken dan bijvoorbeeld tegels van keramiek. Daarnaast zullen betontegels na verloop van tijd teruglopen in kleur. Maar ook daar zijn oplossingen voor. Betontegels kunnen namelijk worden beschermd door middel van een impregnant, een coating, of een combinatie hiervan.

Keramische tuintegels beige

Wil je tegels die langer mooi blijven en makkelijker schoon te maken zijn dan betontegels, dan zijn keramische tegels de perfecte oplossing. Deze hebben namelijk een dichte structuur, waardoor vocht en vuil beperkt blijven tot het oppervlak van de tegels. Hierdoor worden vlekken makkelijker van de tegels verwijderd. Daarnaast zijn keramische tegels krasbestendig en kleurvast. Daardoor blijven de tegels langer mooi en zullen er geen krassen op ontstaan.

Keramische tegels moeten wel met voeg worden gelegd. Bestrating van keramische tegels is namelijk continu in beweging. Dit komt doordat keramiek krimpt bij lage temperaturen en weer uitzet wanneer het warmer wordt. Maak daarom altijd gebruik van een flexibel voegmiddel zoals polymeerzand. Dankzij dit middel weet je zeker dat de voegen niet zullen scheuren. Dit komt doordat het voegmiddel meegeeft.

Keramiek op onderbeton in zandkleur

Dan is er ook nog de combinatie van keramiek en beton samen. Dit zijn tegels met een toplaag van keramiek, die onlosmakelijk verbonden is met een betonnen onderlaag. Een bekende tegel van keramiek op onderbeton is GeoCeramica van MBI, de zogeheten 3+1 tegel. Dankzij de keramische toplaag is de tegel onderhoudsvriendelijk, kleurvast en bestand tegen krassen. De betonnen onderlaag zorgt ervoor dat de tegel gemakkelijk op een normaal zandbed wordt verwerkt.

Betontegel beige impregneren of coaten

Betontegels kunnen worden beschermd door middel van een impregnant of coating. Een geïmpregneerde tegel wordt doordrenkt met een andere stof. Deze stof zorgt voor bescherming tegen vocht en vuil. Dankzij het impregnant worden vocht en vuil minder door de tegel opgenomen. Het gevolg is dat de tegel minder snel groen zal worden dan een onbehandelde betontegel.

Een coating zorgt ervoor dat de betontegel van bovenaf wordt verdicht. De dichte structuur van de deklaag voorkomt dat vuil in de tegel trekt. In plaats daarvan blijft vuil beperkt tot het oppervlak van de tegel. Hierdoor is de betontegel makkelijker schoon te krijgen. Een ander voordeel van een deklaag is dat de tegel langer mooi blijft. De coating zorgt er namelijk voor dat de kleur langer behouden blijft.

Zandkleurige terrastegels afmetingen

Of je nou een groot of klein oppervlak hebt, met de terrastegels in zandkleur en beige kan elke tuin worden bestraat. De tegels zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Zo kan je niet alleen een kleine, maar ook een grote tuin van prachtige bestrating voorzien. Tuintegels in zandkleur en beige zijn onder andere verkrijgbaar in de volgende maatvoeringen:

  • 30x60cm
  • 60x60cm
  • 40x80cm
  • 80x80cm

Tuintegels zandkleur leggen

Je kan het leggen van je bestrating uitbesteden, maar je kan er ook voor kiezen om het zelf te doen. Maar wat heb je allemaal nodig? En hoe kan je het beste te werk gaan? Daarvoor hebben wij een blog geschreven. Hierin vind je alle informatie die je nodig hebt voor het aanleggen van een terras. Klik hier om naar de blog te gaan.

Zandkleurige terrastegels schoonmaken

Geniet lang van je bestrating door deze met regelmaat schoon te maken en te onderhouden. Of je nou keramische of betontegels hebt gelegd, beide kunnen nooit helemaal onderhoudsvrij worden gemaakt. Maar het onderhouden van de tegels hoeft ook niet onnodig veel tijd in beslag te nemen. Informatie over het schoonhouden van je bestrating en tips om vuil te voorkomen vind je hier.


Filters