• Home
  • Muurblokken en stapelblokken

Muurblokken en stapelblokken

Muur- en stapelblokken bestel je gemakkelijk en snel online bij Buitenbart. Verkrijgbaar in natuursteen en beton, waarbij je keuze hebt uit verschillende maatvoeringen, afwerkingen en kleuren. Wat voor tuin je ook hebt, je maakt deze uniek met stapelblokken. Perfect voor het maken van een lage border, hoger muurtje, plantenbak of andere eigen ontworpen constructies. Meer informatie of advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen, we helpen je graag.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 403

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 403

Muur- en stapelblokken bewerken

Met muurblokken, ook wel stapelblokken genoemd, kan je veel kanten op. Zo kan je met de blokken niet alleen lage borders, maar ook hogere muurtjes bouwen. Perfect om de tuin in tweeën te delen. Ook kan je met muurblokken de mooiste plantenbakken of zittingen maken. Wij van Buitenbart bieden een ruime keuze aan muurblokken, zodat je gegarandeerd de blokken vindt die perfect aansluiten op je sierbestrating.

Stapelblokken beton

Stapelblokken van beton voor in de tuin zijn erg populair. Dit omdat beton veelzijdig inzetbaar is, terwijl het een goedkoop materiaal is. Het nadeel is wel dat vuil dankzij de open structuur sneller in het blok trekt. Denk bijvoorbeeld aan groene aanslag en ander vuil. Doordat dit allemaal in het blok trekt heb je meer moeite nodig om dit schoon te maken. Echter zorgt dit natuurlijk wel sneller voor een robuuste uitstraling van de muur of platenbak, waardoor je tuin levendiger wordt. Wil je liever muurblokken die je makkelijker schoon krijgt. Dan kan je altijd nog gaan voor muurblokken van natuursteen. Dit materiaal is duurder dan beton, maar heeft als groot voordeel dat de kleur langer mooi blijft.

Muurblokken getrommeld

Muurblokken kunnen worden getrommeld, waarbij voor een verouderd uiterlijk wordt gezorgd. Hierdoor zijn deze stapelblokken perfect om een landelijke sfeer aan je tuin te geven. Bekende getrommelde stenen zijn de Wallblok Old van Tuinvisie en de Patioblok getrommeld van MBI. Als je daar nog niet genoeg aan hebt, dan bieden we je ook nog verschillende getrommelde muurblokken van andere fabrikanten aan.

Verkrijgbaar in verschillende maten

Bij Buitenbart kan je terecht voor muurblokken in verschillende maatvoeringen. Zo vind je voor elke toepassing gegarandeerd de juiste blokken. De meest gangbare maat zijn blokken van 15x15x60cm, maar je kan ze ook verkrijgen in 12x12x60cm. Wil je liever kortere stenen, zonder dat je deze zelf moet zagen? Dan kan je bij ons ook terecht voor kortere blokken, zoals de 15x15x30cm stapelblokken. Heb je liever dat het zaagwerk door een specialist wordt gedaan? Dan kunnen wij dit ook voor je regelen.

Muurblokken fundering

Het is belangrijk dat een border, plantenbak of hoge muur van muurblokken voorzien is van een fundering. Dit zorgt namelijk voor een stevige ondergrond. Om hiervoor te zorgen heb je opsluitbanden van 5x15x100cm nodig. Let er wel op dat dit waterpas is afgesteld, zodat de hele constructie goed en gemakkelijk gebouwd wordt. Niet alleen geeft de fundering een stevige en stabiele ondergrond, ook zorgt dit ervoor dat wegzakken gelijkmatig gebeurt. Zo weet je zeker dat de muur of plantenbak nooit scheef komt te staan.

Stapelblokken lijmen

Stapelblokken of muurblokken lijmen? In ons assortiment vind je verschillende soorten lijm voor het metselen van stapelblokken in je tuin. Hieronder vind je een opsomming van verschillende producten die wij adviseren:
Lijm voor stapelblokken, steenlijmpoeder
kit voor stapelblokken, per tube van 275ml
PU-steenlijm voor de tuin, per bus van 500ml
Wij geven je graag advies over de verschillende mogelijkheden voor het plaatsen of lijmen van muurblokken in de tuin. Elke lijmsoort is geschikt voor een andere toepassing, waarbij ook de gebruikswijze verschilt. Wij adviseren je hier graag over in een van onze showtuinen. Je kan ons natuurlijk ook telefonisch en via e-mail bereiken. Kortom, er zijn manieren genoeg om met ons in contact te komen. We helpen je graag!

Stapelblokken antraciet

De meest populaire stenen zijn de stapelblokken antraciet. Deze zwarte blokken geven iedere tuin een prachtige, elegante en stoere uitstraling. Wil je de tuin een ander uiterlijk geven? Dan kan je ook gaan voor muurblokken in verschillende grijze en bruine tinten. Voor elke tuin is altijd de gepaste oplossing te vinden, waarbij je de mooiste muurtjes en bloembakken kunt maken. Lees in onze blog hoe je een plantenbak maakt, zodat je de tuin meer kleur en leven kunt geven met planten en bloemen. Zo weet je zeker dat je tuin niet alleen elegant is, maar ook kleurrijk. Nog meer kleur aan je tuin geven? Dan kan je er ook voor kiezen om de betonnen stapelblokken te verven. Hiervoor raden wij je wel sterk aan om contact op te nemen met een verfspecialist om je te laten adviseren. Zo weet je zeker dat je de goede verf in huis haalt, zodat je nog lang kunt genieten van de zelfgemaakte muur, border of plantenbak.

Stapelblokken aanbieding

Ben je op zoek naar een stapelblokken aanbieding, of goedkope muurblokken voor in de tuin? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben altijd een stapelblokken aanbieding of muurblokken met acties. Bij ons weet je zeker dat je stapelblokken a-keus zijn. Wij verkopen namelijk geen b-keus, omdat deze niet haaks zijn. Doordat wij alleen a-keus blokken verkopen weet je zeker dat je het mooiste resultaat krijgt, waarbij het niet uitmaakt wat je bouwt.

Hoeveel muurblokken heb je nodig?

Of je nou een tuinmuur, border of plantenbak wilt maken, hoeveel blokken je nodig hebt is afhankelijk van de grootte. Zo spelen niet alleen de hoogte, maar ook de lengte en breedte van de constructie een rol. Daarnaast heb je natuurlijk de afmetingen van de blokken zelf. Om exact te bepalen hoeveel blokken je nodig zult hebben is het verstandig om eerst een schets te maken. Aan de hand van die schets kan je dan uitrekenen hoeveel blokken je verwacht te gebruiken. Bestel voor de zekerheid altijd extra stenen bij, zodat je hier speling in hebt. Het kan onverhoopt gebeuren dat een steen breekt en dan wil je natuurlijk niet meteen een tekort hebben.

Hoe zwaar zijn stapelblokken?

Hoe zwaar de stapelblokken zijn is afhankelijk van de maatvoering. Hoe groter de steen, hoe zwaarder. Gemiddeld zijn betonnen stenen van 15x15x60cm ongeveer 30kg. Dit tevens zijn de grootste muurblokken die wij aanbieden. Dit betekent automatisch dat de andere blokken, met een kleinere maatvoering, minder wegen.

Filters