Banenverband

Bij Buitenbart kan je terecht voor bestrating in verschillende soorten legverband. Zo ook het banenverband. Een prachtig verband dat ervoor zorgt dat je tuin en oprit een ruimtelijke uitstraling krijgen. Al onze tegels in banenverband vind je op deze pagina in verschillende afwerkingen en kleuren. Zo weet je zeker dat je bij ons het banenverband vindt dat het beste bij jouw stijl en tuin past. Meer informatie? neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 42

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 42

Bestrating in banenverband

Een ruimtelijke uitstraling is mooi, maar wat is banenverband nou eigenlijk? Dit is een verband dat bestaat uit lange rechthoekige tegels in verschillende afmetingen. Deze worden afwisselend van elkaar gelegd. Hierdoor krijgt je bestrating een unieke en speelse uitstraling, terwijl deze toch strak wordt gelegd. Het banenverband wordt met een vast aantal tegels geleverd. Afhankelijk van het model kan het verband bestaan uit tegels in drie, vier of meer afmetingen. Het banenverband wordt niet per stuk aangeboden, maar per benodigde vierkante meters.

Banenverband tegels

Er zijn verschillende tegels in banenverband verkrijgbaar. Deze verschillen niet alleen in kleur, maar ook in afwerking. Hieronder geven wij enkele voorbeelden van banenverbanden uit ons assortiment:

 • Banenverband Smartton: Het Smartton banenverband van Redsun bestaat uit tegels van beton. Deze tegels zijn dubbel geïmpregneerd. Dit betekent dat de tegels dubbel worden beschermd tegen vocht en vuil. Het gevolg is bestrating die je makkelijker schoon krijgt dan wanneer je tegels van basis beton hebt gelegd. Om het banenverband lang mooi te houden zijn de tegels voorzien van een deklaag. Zo geniet je nog jarenlang van een onderhoudsvriendelijk en prachtig terras.
 • Excluton banenverband: Ook dit verband bestaat uit tegels van beton. Het Excluton banenverband is onderdeel van de 60Plus Soft Comfort serie. Deze tegels zijn behandeld met een impregnant. Hierdoor zijn de tegels makkelijker schoon te krijgen dan tuintegels van standaard beton. Daarnaast zijn de 60Plus Soft Comfort tegels dieper ingekleurd, zodat deze nog jarenlang mooi blijven. Dankzij de geborstelde deklaag voelt het oppervlak zacht aan. Hierdoor wordt je uiteindelijke bestrating comfortabel voor blote voeten.
 • Pavimento banenverband: Ook onze Pavimento tegels zijn verkrijgbaar in het banenverband. Deze tegels zijn geïmpregneerd en dieper ingekleurd. Hierdoor krijg je de tegels gemakkelijker schoon en blijft de kleur langer behouden. Daarom kan je met Pavimento banenverband nog jarenlang van een prachtige tuin en oprit genieten. 

Banenverband in verschillende stijlen

Banenverband is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zo vind je gegarandeerd het verband dat het beste bij jouw stijl past. Ga voor een warme uitstraling met het banenverband in Kilimanjaro, waarin natuurlijke kleurnuances naadloos in elkaar overlopen. Liever een terras of oprit met een karakteristiek uiterlijk? Dan is de Grezzo in grijze tinten de perfecte oplossing. Of ga voor robuuste bestrating met het donkere Negro banenverband. Kortom: wat je idee ook is, je vindt de oplossing bij Buitenbart.

Banenverband voor de oprit

Banenverband is niet alleen prachtig als sierbestrating en een terras, maar is ook perfect voor de aanleg van een oprit. Wil je banenverband voor de oprit, dan is het belangrijk dat de tegels minimaal 8cm dik zijn. Dit geeft namelijk zekerheid dat de bestrating bestand is tegen de hogere druk van een auto. Banenverband van 8cm dik verschuift en breekt niet onder het gewicht van de auto. Let er wel op dat je het verband in de breedte legt. Dit zorgt niet alleen voor het mooiste resultaat, maar ook voor stevige bestrating. Op deze manier wordt het gewicht van de auto namelijk gelijkmatig over de tegels verdeeld. Zo voorkom je dat de bestrating verschuift of beschadigd raakt. Ook een extra stevige ondergrond en kantopsluitingen helpen hierbij.

Banenverband strak of met facet

Ook in de randen van tegels zit een verschil. Deze kunnen namelijk strak worden afgewerkt of met een facet. De tegels uit het 60Plus Soft Comfort banenverband zijn voorzien van een minifacet. Dit betekent dat de randen van de tegels lichtelijk schuin aflopen, waardoor eventuele oneffenheden in de bestrating minder op zullen vallen. Daarnaast zorgt dit voor een iets breder voegenbeeld. Het Smartton banenverband bevat tegels die strak zijn afgewerkt. Dit betekent dat de randen helemaal recht lopen. Het resultaat is een strakker voegenbeeld.

Banenverband voor de beste prijs

Wij van Buitenbart bieden al onze producten voor de beste internetprijzen aan, zo ook het banenverband. Zo weet je zeker dat je bij ons nooit teveel betaalt, zowel op onze webshop als in een van onze fysieke winkels. Daarnaast ben je verzekerd van bestrating van a-kwaliteit. Wij bieden namelijk alleen het beste van het beste aan. Geniet daarom nog jarenlang van je tuin, terras of oprit zonder onnodig hoge kosten. Vind je het moeilijk om een keuze te maken en heb je hier advies bij nodig? Ook dan kan je contact met ons opnemen, wij helpen je graag.

Meest gestelde vragen over het banenverband

 • Hoe wordt banenverband gelegd?

  Voor het leggen van banenverband is geen vast patroon. Dit betekent dat je zelf bepaalt hoe de tegels precies komen te liggen. Leg voor het mooiste resultaat het banenverband over de breedte van het oppervlak. Op deze manier zal je tuin, terras of zelfs de oprit optisch groter worden. Wil je het banenverband gebruiken om een terras aan te leggen, maar weet je niet hoe? Raadpleeg dan onze blog, waarin wij stap voor stap uitleggen hoe een terras wordt aangelegd.

 • Hoe wordt banenverband bestrating afgewerkt?

  Heb je bestrating aangelegd, dan wil je natuurlijk dat deze goed wordt afgewerkt. Dit doe je door middel van afvoegen. Het afvoegen van bestrating zorgt voor een nette, strakke en stevige afwerking van je bestrating. Daarnaast wordt hiermee de levensduur van je bestrating verlengd. Het beste voegmiddel voor banenverband van betontegels is Magic Black. Dit is een voegzand dat voor het mooiste resultaat zorgt, omdat het geen kalk bevat. Daardoor laat Magic Black geen witte vlekken op de tegels achter.

 • Welke andere verbanden zijn er?

  Het banenverband zorgt voor een unieke en optisch ruimtelijke uitstraling van je bestrating. Wil je sierbestrating aanleggen met een compleet andere uitstraling, dan zijn er nog meer legverbanden om uit te kiezen. Neem bijvoorbeeld het visgraatverband, waarmee je ook de oprit kunt bestraten. Of ga voor het wildverband voor een levendige uitstraling. Meer informatie over mogelijke legverbanden vind je hier.

Filters