Er zijn verschillende manieren om je tuin geheel naar je eigen smaak in te richten. Maak hiervoor gebruik van L elementen en U elementen. Met deze sierblokken kan je veel verschillende constructies maken. Wij van Buitenbart hebben hier een aantal ideeën over welke wij graag met jou willen delen. Benieuwd naar wat je allemaal kunt maken? Lees dan snel verder.

Sierblokken voor de mooiste creaties

De zogeheten L elementen en U elementen, wat zijn dat eigenlijk? Dit zijn uit beton gegoten elementen in een L-vorm of U-vorm. Beide soorten zijn in verschillende afmetingen in de kleur grijs en zwart verkrijgbaar. Met L en U elementen, die ook wel sierblokken worden genoemd, maak je de mooiste constructies voor in je tuin. Het robuuste uiterlijk zorgt voor constructies met een tijdloze en stijlvolle uitstraling. Dankzij het beton zijn de blokken sterk en duurzaam. Zo weet je zeker dat de constructie jarenlang mee zal gaan.

Wat kan je maken met L elementen?

Met L elementen kan je de mooiste verhogingen, bloembakken, afscheidingen en nog meer maken. De sierblokken zijn zwaar genoeg om het gewicht van grond tegen te houden. Daarom zijn ze ook geschikt om als keerwanden te gebruiken. Dit is perfect om een afscheiding te maken bij hoogteverschillen, paden of tussen jouw tuin en die van de buren.

Verhoging: Denk hierbij aan een verhoging voor bijvoorbeeld een terras of een trap. Wil je een trap in de tuin, dan kan je de elementen op verschillende manieren plaatsen. Zo kan je de elementen niet alleen gebruiken voor het verhogen van de treden, maar ook om deze mooi recht af te werken. Hiervoor plaats je de sierblokken aan de buitenzijdes van de treden.

Bloembakken: Hierbij dienen de elementen als buitenrand. Wil je een lage rand, leg de elementen dan op de lange zijde. Wil je een hoge rand, leg dan de elementen op de korte zijde. Het grote voordeel van zelf een plantenbak maken is dat je de maatvoering geheel zelf bepaalt.

Andere creaties: Daarnaast kan je met L elementen nog een hoop andere kanten op. Een prachtig voorbeeld hiervan is een vijver, waarbij de elementen als mooie afwerking voor de rand worden geplaatst. Wil je een mooie speelplaats voor kinderen creëren? Gebruik de L-vormige sierblokken dan om bijvoorbeeld een zandbak te maken.

De mooiste buitenkeuken met U elementen

Met U elementen kan je een hoop constructies maken waar de L-vormige blokken niet zo geschikt voor zijn. Zo kun je met U elementen een gehele buitenkeuken inrichten. De blokken zijn namelijk zeer maatvast, waardoor je deze eenvoudig op elkaar stapelt. Het gewicht van elk element zorgt ervoor dat de constructie stevig blijft staan. Je hebt hiervoor geen lijm nodig. De mogelijkheden met U elementen hebben wij hieronder overzichtelijk beschreven.

Kookeiland: Om het kookeiland op de juiste hoogte te krijgen kan je de blokken eenvoudig stapelen. Zorg ervoor dat de constructie stevig blijft staan door tussen elke laag een plank te leggen. Zo heb je automatisch meteen opslag onder het tafelblad, waar je al je kook spullen in kwijt kunt.

Houtopslag: Deze kan je op verschillende manieren maken. Leg de U elementen op de zijkant tegen elkaar aan. Of leg het elementen met de dichte kant naar boven. Het verschil zit hem in het formaat van de opslag. Ook hierbij kan je de elementen stapelen.

Tuinmeubilair: Denk hierbij aan stoelen, banken en tafels. Wat je ook verzint, met een U element is het allemaal eenvoudig te maken. De breedte van een bank en tafel kan je zelf bepalen. Dit doe je door meerdere blokken tegen elkaar aan te leggen. Of je kan de elementen een eindje van elkaar plaatsen en door middel van houten planken verbinden.

Plantenbakken: Gebruik de elementen voor de rand van de plantenbak. Het voordeel hiervan is dat je deze dan ook als bank kunt gebruiken. Wil je verschillende soorten planten van elkaar scheiden? Leg de U elementen dan op de zijkant neer en tegen elkaar aan. Zo kan je de plantenbak voorzien van vakken.

Zo maak je met L en U elementen eenvoudig een unieke tuin. Beginnen je handen al te jeuken en wil je aan het werk? Bekijk ons assortiment aan betonelementen en bestel eenvoudig online wat je nodig hebt. Wil je meer informatie over de elementen? Neem dan gerust contact met ons op.