Ronde pallisaden

Ga voor een rustieke afscheiding in de tuin met ronde pallisadebanden, ook wel bekend als rondobanden. Gemakkelijk en snel online te bestellen bij Buitenbart. Rondobanden zijn perfect om afscheidingen in de tuin te creëren, of om je voortuin van de stoep te scheiden. Ronde pallisaden zijn verkrijgbaar in verschillende maten in antraciet en grijs, zodat je een mooie basis aan je tuin geeft. Meer informatie over ronde pallisadebanden? Kom langs in een van onze vestigingen of neem contact met ons op, we helpen je graag.

15 producten

15 producten

Ronde pallisadebanden in de tuin

Ronde pallisadebanden zijn een aaneengesloten rij ronde pallisaden, die ook wel bekendstaan als rondobanden. Daarnaast zijn er ook losse pallisaden, ook wel duo pallisaden genoemd, die perfect zijn voor het verlengen van de rondobanden. Pallisaden zijn geschikt voor de meest uiteenlopende projecten in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan het scheiden van een pad en een grasmat. Of als afscheiding tussen je voortuin met de stoep. Daarnaast kan je rondobanden ook goed gebruiken om opsluitbanden te vervangen, zodat je terras op een unieke manier wordt afgewerkt. Het grote verschil tussen opsluitbanden en rondobanden is de hoogte. Waar je kantopsluiting meestal wegwerkt, steken de rondobanden juist boven de grond uit. Dit maakt rondobanden ook geschikt om hoogteverschillen in de tuin aan te brengen. Kortom: wat je ook wilt doen met je tuin, ronde pallisaden zijn onmisbaar. Wil je liever gaan voor een moderne uitstraling? Dan zijn vierkante pallisaden een mooie oplossing.

Betonnen pallisaden rond

Onze ronde pallisaden zijn gemaakt van beton, dat bestaat uit een mengsel van cement, water, grind en zand. Dit mengsel wordt in een bepaalde mal van de gewenste vorm en maat pallisade gegoten, waarna het wordt uitgehard tot een stevige en duurzame betonnen pallisade. Een groot voordeel hiervan is de levensduur, die een stuk hoger ligt dan een tuinafscheiding van bijvoorbeeld hout. Dit komt doordat beton minder snel wordt aangetast door weersinvloeden, zoals neerslag. Met betonnen pallisaden ben je verzekerd van een stabiele afscheiding, die nog jarenlang stevig blijft.

Soorten ronde pallisaden

Ronde pallisaden zijn verkrijgbaar als rondobanden en duopallisaden, die perfect in elkaar passen. Rondobanden worden veel gebruikt om lange rechte stukken in te sluiten. De duopallisaden zijn een mooie aanvulling op de ronde pallisadebanden. Deze worden dan ook voornamelijk gebruikt als een ronde pallisadeband een stukje verlengd dient te worden. Of om juist een mooie ronde bocht te creëren. 

Ronde pallisaden afmetingen

Onze ronde pallisaden zijn in zowel grijs als antraciet verkrijgbaar. Hierbij heb je keuze uit verschillende maatvoeringen, zodat voor elke toepassing de juiste maat te vinden is. Zo heb je met rondobanden keuze uit de volgende maten:

 • 6x25x50cm
 • 6x40x50cm
 • 6x60x50cm
 • 8x25x50cm
 • 8x35x50cm
 • 8x50x50cm

Daarnaast hebben we ook duo pallisaden in ons assortiment opgenomen van 6x25cm en 6x40cm. 

Pallisade rond als kantopsluiting

Ga je ronde pallisadebanden als kantopsluiting plaatsen, dan wordt dit op dezelfde wijze als opsluitbanden gedaan. Wel is er een duidelijk verschil, namelijk dat pallisadebanden boven de bestrating uitsteken. De afscheiding tussen bijvoorbeeld je voortuin en de stoep wordt hierdoor extra geaccentueerd.

Je kan pallisaden op twee momenten plaatsen: voor en na het bestraten van je tuin of terras. De border die hiermee wordt gemaakt dient dan als opsluiting. Door je terras op te sluiten zal deze minder snel verschuiven, zodat je nog jarenlang van een prachtig aangelegd terras geniet.

Ronde pallisadebanden plaatsen

Rondobanden zijn gemakkelijk zelf te plaatsen. Weet je waar de pallisaden geplaatst moeten worden? Graaf hier een gleuf en zorg ervoor dat je niet alleen voldoende ruimte hebt voor de pallisaden, maar ook extra ruimte overhoudt om in te werken. Let op dat je altijd met een waterpas werkt, zodat je continu kunt controleren of de pallisaden recht staan. Zo weet je zeker dat de uiteindelijke border niet scheef staat. Wil je weten hoe je het beste te werk kunt gaan? Lees dan onze uitleg over pallisaden plaatsen.

Rondobanden pallisaden prijs

De prijzen van ronde pallisadebanden variëren. Hoeveel je precies kwijt zult zijn aan een border van pallisaden is op voorhand moeilijk te zeggen. Dit gaat samen met de banden die je kiest en hoeveel je hiervan nodig hebt. Wel weet je zeker dat je bij Buitenbart nooit teveel betaalt. Wij bieden al onze producten namelijk voor de beste internetprijzen aan. Daarnaast ben je verzekerd van a-kwaliteit, want wij vinden alleen het beste van het beste goed genoeg. Kan je de juiste rondobanden niet vinden of wil je gewoon meer informatie? Neem gerust contact met ons op. Of kom langs in een van onze vestigingen en doe inspiratie op. Onze verkoopmedewerkers helpen je graag met eerlijk en deskundig advies.

Meest gestelde vragen over ronde pallisaden

 • Wat zijn ronde pallisaden?

  Ronde pallisaden zijn een aaneengesloten rij van ronde palen die samen een pallisadeband vormen. Deze wordt ook wel een rondoband genoemd. Rondobanden zijn gemakkelijk met elkaar te koppelen, doordat deze precies in elkaar passen. Deze banden kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Denk aan het opsluiten van een terras, het opvangen van hoogteverschillen en het maken van tuinafscheidingen in de vorm van een border.

 • Hoe diep moeten pallisaden de grond in?

  Pallisaden worden voor minimaal 1/3 deel in de grond geplaatst. Heb je rondobanden van 50cm hoog, dan komen deze tot ongeveer 17cm diep in de grond te staan. Wil je een constructie maken die om extra stevigheid vraagt? Dan kan je er ook voor kiezen om pallisaden tot de helft in te graven.

 • Hoe zwaar is een ronde pallisade?

  Het gewicht is afhankelijk van het formaat van de pallisade. Een duo palissadepaal is ongeveer 2,5kg zwaar. Deze palen worden gebruikt om een afscheiding van rondobanden te verlengen. Rondobanden zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Deze wegen ongeveer:

  • 6x25x50cm duo pallisade weegt ongeveer 14,4kg
  • 6x40x50cm duo pallisade weegt ongeveer 23,1kg
  • 6x60x50cm weegt ongeveer 34,7kg
  • 8x25x50cm weegt ongeveer 20kg
  • 8x35x50cm weegt ongeveer 28kg
  • 8x50x50cm weegt ongeveer 40kg
 • Wat kosten pallisaden?

  Wat je precies kwijt zal zijn aan een afscheiding van ronde pallisaden is lastig te zeggen. Dit hangt namelijk af van de afmetingen en de aantallen die je nodig hebt. Bij Buitenbart ben je verzekerd van pallisaden voor de beste internetprijzen, zodat je nooit teveel betaalt. Daar komt ook de hoge kwaliteit bij, want wij verkopen alleen maar producten waar wij achter staan. Daarom zijn al onze producten van a-kwaliteit, zo ook de ronde pallisaden. Zo ben je verzekerd van een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Filters