Vierkante pallisaden

Ga voor een moderne afscheiding in de tuin met vierkante pallisadebanden, ook wel bekend als blokjesbanden. Gemakkelijk en snel online te bestellen bij Buitenbart. Blokjesbanden zijn uitermate geschikt om afscheidingen in de tuin te creëren, of om je voortuin van de stoep te scheiden. Vierkante pallisaden zijn verkrijgbaar in verschillende maten in antraciet en grijs, zodat je een mooie basis aan je tuin geeft. Meer informatie over vierkante pallisadebanden? Kom langs in een van onze vestigingen of neem contact met ons op, we helpen je graag.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 27

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 27

Vierkante pallisadebanden in de tuin

Vierkante pallisadebanden zijn een aaneengesloten rij vierkante pallisaden, die ook wel bekendstaan als blokjesbanden, rectobanden en quadro pallisaden. Deze zijn geschikt voor de meest uiteenlopende tuinprojecten. Denk bijvoorbeeld aan het scheiden van een pad en een grasmat. Of als afscheiding tussen je voortuin met de stoep. Daarnaast kan je blokjesbanden ook goed gebruiken om opsluitbanden te vervangen, zodat je terras op een unieke manier wordt afgewerkt. Het grote verschil tussen opsluitbanden en blokjesbanden is de hoogte. Waar je kantopsluiting meestal wegwerkt, steken de blokjesbanden juist boven de grond uit. Dit maakt vierkante pallisadebanden ook geschikt om hoogteverschillen in de tuin aan te brengen. Kortom: wat je ook wilt doen met je tuin, vierkante pallisaden zijn onmisbaar. Wil je liever gaan voor een moderne uitstraling? Dan zijn ronde pallisaden een mooie oplossing. Daarnaast hebben wij ook een aantal muurblokken in ons assortiment die rechtop verwerkt kunnen worden. Door deze strak tegen elkaar te plaatsen kunnen ook deze elementen voor een mooie border zorgen.

Betonnen vierkante pallisaden

Onze vierkante pallisaden zijn gemaakt van beton,een mengsel van cement, water, grind en zand. Dit mengsel wordt in een bepaalde mal van de gewenste vorm en maat pallisade gegoten, waarna het wordt uitgehard tot een stevige en duurzame betonnen pallisade. Een groot voordeel hiervan is de levensduur, die een stuk hoger ligt dan een tuinafscheiding van bijvoorbeeld hout. Dit komt doordat beton minder snel wordt aangetast door weersinvloeden, zoals neerslag. Met betonnen pallisaden ben je verzekerd van een stabiele afscheiding, die nog jarenlang stevig blijft.

Vierkante pallisaden afmetingen

Vierkante pallisaden zijn verkrijgbaar in zowel grijs als antraciet, waarbij je keuze hebt uit verschillende maten. Denk hierbij aan een verschil in dikte, hoogte en lengte. Hierdoor is voor elke tuin en elk idee de passende blokjesbanden te vinden. Je hebt keuze uit de volgende maten:

 • 6x20x50cm
 • 6x25x50cm
 • 6x35x50cm
 • 6x60x50cm
 • 8x25x50cm
 • 8x35x50cm
 • 8x50x50cm

Pallisade vierkant als kantopsluiting

Ga je vierkante pallisadebanden als kantopsluiting plaatsen, dan wordt dit op dezelfde manier als opsluitbanden gedaan. Wel is er een duidelijk verschil., Pallisadebanden steken namelijk boven de bestrating uit. De afscheiding tussen bijvoorbeeld je voortuin en de stoep wordt hierdoor extra geaccentueerd.

Je kan pallisaden op twee momenten plaatsen: voor en na het bestraten van je tuin of terras. De border die hiermee wordt gemaakt dient dan als opsluiting. Door je terras op te sluiten zal deze minder snel verschuiven, zodat je nog jarenlang van een prachtig aangelegd terras geniet.

Vierkante pallisadebanden plaatsen

Rectobanden zijn gemakkelijk zelf te plaatsen. Weet je waar de pallisaden geplaatst moeten worden? Graaf hier een gleuf en zorg ervoor dat je niet alleen voldoende ruimte hebt voor de pallisaden, maar ook extra ruimte overhoudt om in te werken. Let op dat je altijd met een waterpas werkt, zodat je continu kunt controleren of de pallisaden recht staan. Zo weet je zeker dat de uiteindelijke border niet scheef staat. Wil je weten hoe je het beste te werk kunt gaan? Lees dan onze uitleg over pallisaden plaatsen.

Blokjesbanden pallisaden prijs

De prijzen van vierkante pallisadebanden variëren. Hoeveel je precies kwijt zult zijn aan een border of kantopsluiting van pallisaden is op voorhand moeilijk te zeggen. Dit gaat samen met de banden die je kiest en hoeveel je hiervan nodig hebt. Wel weet je zeker dat je bij Buitenbart nooit teveel betaalt. Wij bieden al onze producten namelijk voor de beste internetprijzen aan. Daarnaast ben je verzekerd van a-kwaliteit, want wij vinden alleen het beste van het beste goed genoeg. Kan je de juiste blokjesbanden niet vinden of wil je gewoon meer informatie? Neem gerust contact met ons op. Of kom langs in een van onze vestigingen en doe inspiratie op. Onze verkoopmedewerkers helpen je graag met eerlijk en deskundig advies.

Meest gestelde vragen over vierkante pallisaden

 • Wat zijn vierkante pallisaden?

  Vierkante pallisaden zijn een aaneengesloten rij van ronde palen die samen een pallisadeband vormen. Deze wordt ook wel een rectoband of blokjesband genoemd. Vierkante banden zijn gemakkelijk met elkaar te koppelen, doordat deze precies in elkaar passen. Deze banden kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Denk aan het opsluiten van een terras, het opvangen van hoogteverschillen en het maken van tuinafscheidingen in de vorm van een border.

 • Hoe diep moeten pallisaden de grond in?

  Pallisaden worden voor minimaal 1/3 deel in de grond geplaatst. Heb je rondobanden van 50cm hoog, dan komen deze tot ongeveer 17cm diep in de grond te staan. Wil je een constructie maken die om extra stevigheid vraagt? Dan kan je er ook voor kiezen om pallisaden tot de helft in te graven.

 • Hoe zwaar is een vierkante pallisade?

  Het gewicht is afhankelijk van het formaat van de pallisade. Een duo palissadepaal is ongeveer 2,5kg zwaar. Deze palen worden gebruikt om een afscheiding van rondobanden te verlengen. Rondobanden zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Deze wegen ongeveer:

  • 6x20x50cm weegt ongeveer 11,5kg
  • 6x25x50cm weegt ongeveer 14,4kg
  • 6x35x50cm weegt ongeveer 20kg
  • 6x60x50cm weegt ongeveer 34,5kg
  • 8x25x50cm weegt ongeveer 21,3kg
  • 8x35x50cm weegt ongeveer 30kg
  • 8x50x50cm weegt ongeveer 42,6kg
 • Wat kosten pallisaden?

  Wat je precies kwijt zal zijn aan een afscheiding of kantopsluiting van vierkante pallisaden is lastig te zeggen. Dit hangt namelijk af van de afmetingen en de aantallen die je nodig hebt. Bij Buitenbart ben je verzekerd van pallisaden voor de beste internetprijzen, zodat je nooit teveel betaalt. Daar komt ook de hoge kwaliteit bij, want wij verkopen alleen maar producten waar wij achter staan. Daarom zijn al onze producten van a-kwaliteit, zo ook de vierkante pallisaden. Zo ben je verzekerd van een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Filters