Opsluitbanden 10x20x100cm

Opsluitbanden van 10x20x100cm koop je gemakkelijk en snel online bij Buitenbart. Al onze opsluitbanden in deze maatvoering vind je terug op deze pagina. Perfect voor het opsluiten van een oprit of andere bestrating die zwaar belast wordt. Deze banden zijn verkrijgbaar in de kleuren grijs, zwart en antraciet. Raadpleeg voor meer informatie de tekst onderaan deze pagina. Advies nodig? Neem dan contact met ons op of kom langs in een van onze showtuinen, we helpen je graag.

3 producten

3 producten

Opsluitbanden voor de oprit 10x20x100cm

Ga je de oprit bestraten, dan zijn 10x20x100cm opsluitbanden zeer geschikt als kantopsluiting. Deze zijn namelijk bestand tegen een hogere druk van een personenauto en zullen daarom niet breken. Met kantopsluiting voorkom je verschuiven en verzakken van bestrating. Hierdoor blijft de oprit veilig, omdat er geen oneffenheden zullen ontstaan. Ben je van plan om zwaardere voertuigen op de oprit te parkeren? Dan raden wij opsluitbanden van 12x25x100cm aan. Deze zijn zo sterk dat de zelfs bestand zijn tegen het gewicht van een vrachtwagen.

Opsluitbanden voor een terras

Ga je bestrating aanleggen die licht wordt belast? Dan kan je ook voor andere opsluitbanden kiezen. Geschikte maatvoeringen zijn onder andere:

 • 5x15x100cm
 • 6x20x100cm
 • 7x40x100cm

Al deze maatvoeringen zijn perfect voor het opsluiten van een grasveld, grindpad, terras en andere sierbestrating. Kortom: wat voor tuin je ook hebt, bij ons vind je de juiste opsluiting om deze stevig af te werken.

Betonnen kantopsluiting 10x20x100cm

Al onze opsluitbanden zijn gemaakt van beton, zo ook het 10x20x100cm formaat. Beton is een steenachtig materiaal dat bestaat uit een mengsel van cement, water, grind en zand. Deze mix wordt in een bepaalde mal gegoten, waarin het kan uitharden. Het resultaat is een sterk en duurzame opsluitband in de gewenste maat. Hiermee kan je een grasveld, grind en verschillende sierbestrating van opsluiting voorzien. Let er wel op dat je met deze opsluiting alleen rechte oppervlaktes op kunt sluiten. Heb je een looppad of terras dat niet recht loopt of zelfs helemaal rond is? Ga dan voor flexibele kantopsluiting. Ook deze is bij ons verkrijgbaar. Hierbij heb je keuze uit een metalen of kunststof uitvoering.

Opsluitband 10x20x100cm antraciet

Deze opsluitbanden zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar. Hierbij is er keuze uit grijs, antraciet en zwart. Zwarte en antraciete banden zien er op het oog anders uit, maar zijn in de basis wel gelijk aan elkaar. De banden krijgen een donkere kleur, doordat er tijdens het productieproces donkere grondstoffen aan het betonmengsel worden toegevoegd. Het resultaat zijn banden in de kleuren antraciet en zwart. Let op dat de kleuren van de banden niet helemaal gelijk aan elkaar zullen zijn, maar dat er altijd tintverschillen zichtbaar zijn. Daarnaast lopen de zwarte en antraciete uitvoeringen altijd terug in kleur. Is het nodig om een paar opsluitbanden te vervangen? Dan raden wij aan om grijze banden te kiezen. Deze zullen dan beter aansluiten op de kleur van de bestaande opsluiting

Kantopsluiting plaatsen

Opsluitbanden 10x20x100cm kan je op twee momenten plaatsen, namelijk voor of na de aanleg van bestrating. Het plaatsen zelf verloopt gemakkelijk. Allereerst wordt er een gleuf rondom de bestrating uitgegraven, waar de banden precies in passen. Hier worden de opsluitbanden in geplaatst. Om deze goed vast te zetten worden de banden aangeklopt. Met aankloppen zorg je ervoor dat de opsluiting stevig vast komt te zitten. Hiermee wordt een goede ondersteuning gegarandeerd, zodat je zeker weet dat bestrating niet verzakt en verschuift. Voor het mooiste resultaat worden opsluitbanden 1cm lager dan de bestrating geplaatst. Hierdoor is de opsluiting in het eindresultaat niet meer zichtbaar.

Opsluitbanden voor de beste prijs

Hoeveel je precies kwijt zult zijn aan kantopsluiting hangt af van een paar factoren. Zo spelen de kleur van de banden, de afmetingen en hoeveel je nodig hebt een rol. Wat je wel zeker weet, is dat je bij Buitenbart nooit teveel betaalt. Wij bieden namelijk al onze producten voor internetprijzen aan. Daarnaast verkopen wij alleen tuinmaterialen van a-kwaliteit. Zo ben je verzekerd van hoogwaardige opsluitbanden voor de beste prijs.

Meest gestelde vragen over 10x20x100cm opsluitbanden

 • Welke andere afmetingen van opsluitbanden zijn er?

  Opsluitbanden van beton zijn niet alleen in het 10x20x100cm formaat verkrijgbaar. Andere maten die je in ons assortiment terugvindt zijn onder andere:

  • 5x15x100cm
  • 6x15x100cm
  • 6x20x100cm
  • 6x30x100cm
  • 7x40x100cm
  • 8x20x100cm
  • 12x25x100cm
 • Hoeveel weegt een 10x20x100cm opsluitband?

  Een opsluitband van 10x20x100cm formaat weegt ongeveer 45.5kg.

 • Hoe hoog moet een opsluitband zijn?

  Dit hangt af van het soort bestrating. Ga je bijvoorbeeld een looppad of terras aanleggen, dan zal deze niet zo zwaar belast worden. Een opsluitband van 15cm hoog is dan voldoende. Ben je van plan om een oprit aan te leggen, dan raden wij opsluitbanden van minimaal 20cm hoog en 8cm dik aan.

 • Hoe maak je opsluitbanden passend?

  Elke opsluitbanden heeft standaard een lengte van een meter. Maar dat je een andere lengte nodig hebt komt natuurlijk ook wel eens voor. Heb je bijvoorbeeld een opsluitband van 80cm lang nodig, dan kan je deze gemakkelijk zelf op maat zagen. De middelen die je hiervoor kunt gebruiken zijn een slijptol of een watergekoelde zaagtafel. Je kan er natuurlijk ook altijd voor kiezen om contact op te nemen met een vakman, zodat je het kan laten doen.

 • Hoe diep moet een opsluitband de grond in?

  Heb je een terras aangelegd en wil je deze opsluiten? Laat de opsluiting dan tot 1 cm onder de tegels uitkomen. Zo wordt je bestrating stevig en strak afgewerkt, maar zijn de opsluitbanden buiten het zicht. Daarnaast kun je ook kantopsluitingen gebruiken voor het maken van een borderrand. De meest geschikte maatvoeringen hiervoor zijn 6x20x100cm, 6x30x100cm en 7x40x100cm. Ga je een border maken, dan wordt de opsluiting voor 2/3 deel in de grond geplaatst. Het overige deel dat boven de grond uitkomt vormt dan de border.

Filters