L - elementen en keerwanden

L elementen koop je gemakkelijk en snel online bij Buitenbart. Deze betonelementen zijn niet alleen geschikt als keerwand, maar kunnen ook gebruikt worden om bijvoorbeeld tuinmeubilair mee te maken. Op deze pagina vind je al onze L elementen, verkrijgbaar in verschillende afmetingen, kleuren en als hoekelement. Meer informatie over onze L elementen of advies nodig? Neem gerust contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen, wij helpen je graag.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 36

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 36

Wat zijn L elementen?

Een L element wordt ook wel een keerwand genoemd. Het is een sierblok dat in een L-vorm gegoten wordt, vandaar de naam. L elementen in de tuin kunnen voor verschillende doeleinden worden geplaatst. Enkele voorbeelden hiervan zijn verhogingen en opsluitingen. Zo kan je bijvoorbeeld een looppad van grind opsluiten, zodat deze mooi wordt afgewerkt. Dit zorgt ook voor een mooie en strakke afscheiding. Al onze keerwanden zijn leverbaar in meerdere kleuren. Dit betekent dat alle elementen perfect aansluiten op iedere tuin.

Betonnen L elementen

Al onze L elementen worden gegoten uit beton. Dit is een sterk en duurzaam materiaal. Hierdoor worden de stenen zwaarder, waardoor je deze wat moeilijker alleen hanteert. Daarom raden wij aan om dit met minstens twee personen te doen. Het overgrote voordeel is wel dat de betonnen elementen heel lang sterk en stabiel blijven. Heb je de stenen eenmaal geplaatst, dan blijven deze lange tijd voor een goede ondersteuning zorgen. Beton heeft van zichzelf een open structuur. Hierdoor nemen de stenen meer vocht op. Dit zorgt ervoor dat de stenen sneller groen worden. Dit hoeft geen probleem te zijn, want met onze algenverwijderaar wordt de aanslag gemakkelijk verwijderd.

Keerwanden in verschillende maten

Wat je ook van plan bent, bij Buitenbart slaag je altijd. Bij ons kan je namelijk terecht voor L elementen van verschillende afmetingen. Zo heb je keuze uit verschillende hoogtes van 40cm tot wel 120cm. Daarnaast zit er ook een verschil in de breedte van L elementen en de lengte van de korte zijde. Kortom: heb je een groot of juist een klein project, voor elk idee hebben wij de oplossing.

L-vormige hoekelementen

Naast de rechte elementen hebben wij ook hoekelementen in ons assortiment opgenomen. Deze zijn perfect om hoeken in de constructie mooi af te werken. Ook hierbij heb je keuze uit meerdere kleuren. Daarnaast hebben wij ook hier verschillende maatvoeringen van. Zo kan je altijd hoekelementen vinden die perfect aansluiten op je rechte keerwanden.

Uitgebreid toepasbaar

Zoals eerder genoemd zijn L stenen voor verschillende doeleinden te gebruiken. Het meest voorkomende is voor het maken van een verhoging. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een trap. Zo zorg je voor een mooie afscheiding in je tuin. Maar je kan de elementen ook gebruiken voor andere creaties. Denk bijvoorbeeld aan een mooie vijver, waarbij je met de elementen de rand mooi afwerkt. Wil je meer groen in de tuin? Denk dan aan een mooie lage plantenbak. Kortom: laat je creativiteit de vrije loop en maak de meest unieke tuin.

L elementen plaatsen

Je kan het plaatsen uitbesteden door dit te laten doen door een vakman. Maar je kan het ook zelf doen. Het gewicht van de stenen loopt uiteen. Zo zitten er een aantal afmetingen tussen die je niet zo makkelijk zelf tilt. Daarom raden wij aan om het plaatsen met meerdere personen te doen. Voor de zwaarste elementen kan ook een kraantje gebruikt worden. Ga je de L elementen zelf plaatsen, dan zijn er een aantal dingen om op te letten. Deze punten hebben wij hieronder overzichtelijk beschreven.

Zorg allereerst voor een goede ondergrond. Deze dient geheel vlak te zijn. Door middel van een waterpas kan je dit eenvoudig controleren. Een stevige en vlakke ondergrond is belangrijk, omdat je zo zeker weet dat het eindresultaat mooi strak zal zijn.

Het is ook verstandig om bij het plaatsen rekening te houden met de afvoer van regenwater. Je wilt natuurlijk niet dat dit op een centrale plek ophoopt. Daarom is het belangrijk ervoor te zorgen dat regenwater goed weg kan lopen.

De L elementen worden op de korte zijde geplaatst, zodat deze in een L-vorm rechtop staan. Hierna kan je de elementen vastzetten, door deze simpelweg in te graven. Zo blijven de stenen mooi rechtop staan, ook wanneer je deze als keerwanden gebruikt. Een stevige rand voor de ophoging wordt hiermee verzekerd.

Heb je advies nodig over het plaatsen van L elementen in je tuin? Neem dan gerust contact met ons op.

Meest gestelde vragen over L elementen

  • Hoeveel kosten L elementen?

    Dit is afhankelijk van het formaat en de kleur. Zo kan je ervan uit gaan dat de grijze L stenen goedkoper uitvallen dan de zwarte varianten. Daarnaast geldt de regel dat hoe groter de steen, hoe hoger de prijs wordt. Dit betekent dat we van te voren niet aan kunnen geven hoeveel je precies kwijt zal zijn. Wel betaal je bij ons gegarandeerd nooit teveel. Dit komt doordat wij al onze producten, die van a-kwaliteit zijn, voor internet prijzen aanbieden.

  • Hoeveel weegt een L element?

    Het gewicht van een L element is afhankelijk van de soort en de afmetingen. Zo zit er al een verschil tussen een recht en een hoekelement. De hoeken zijn over het algemeen lichter dan de rechte element. Ons kleinste element is 40 kg zwaar. Het gewicht van ons grootste element van 100 cm is 129 kg. Bij de hoekelementen is dit 13,5 kg tot 81 kg.

  • Hoe diep gaat een keerwand de grond in?

    Om opvriezen te voorkomen wordt aangeraden de L elementen minimaal 25 cm in de grond te plaatsen. Zo weet je zeker dat de verhoging bij temperatuur verschillen niet kapot gaat.

Filters