Vandaag, donderdag 20 juni zijn alle winkels om 15:30 gesloten i.v.m. een personeelsuitje

Tuintegels 100x100

Groot, groter, grootst. Ga voor grootst met betontegels in de maat 100x100cm. Niet alleen geschikt voor grote oppervlaktes, maar ook perfect om meer ruimte te creëren in een kleine tuin. Verkrijgbaar in verschillende diktes, kleuren en afwerkingen. Bekijk op deze pagina ons aanbod aan 100x100cm tegels. Meer informatie over de tegels? Raadpleeg de informatie onderaan deze pagina, neem contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen. Wij van Buitenbart helpen je graag.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 108

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 108

Kwaliteit meter meter betontegels

Het 100x100cm formaat staat ook wel bekend als de meter meter tuintegels. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kwaliteitsklassen. Hierbij heb je keuze uit standaard betontegels. Deze hebben geen behandeling ondergaan. Ben je op zoek naar tegels die wel een behandeling hebben ondergaan, zodat deze langer mooi blijven? Dan zijn de 100x100 betontegels van Excluton of MBI beter geschikt.

Tuintegels 100x100 Excluton

Een populaire tegelserie van dit formaat zijn de tegels van Excluton, de zogeheten 60Plus Soft Comfort tegels. Deze tegels zijn van een hogere klasse dan standaard betontegels. Niet alleen worden de tegels voorzien van een prachtige print, deze zijn ook nog eens geïmpregneerd en geborsteld. Dankzij het impregnant zijn de tegels makkelijker schoon te maken, doordat deze bestand zijn tegen vocht. Het geborstelde oppervlak zorgt ervoor dat deze tegels zacht aanvoelen. Deze tegels zijn perfect voor een terras waarop geleefd wordt.

Tuintegels 100x100 antraciet

Antraciet is een populaire tuintegel kleur, die vergelijkbaar is met zwart. Wil je een zwarte tegel in 100x100 formaat die lang mooi blijft? Dan zijn de GeoColor en GeoStretto tegels van MBI uitstekende keuzes. Deze megategels worden uitgevoerd met een kleurvaste GeoSteen-toplaag, zodat het verkleuren van de tegels beperkt blijft. Het gevolg is dat deze tegels langer op kleur blijven dan standaard betontegels. Daarnaast hebben wij ook nog een aantal andere kleuren grootformaat tegels in ons assortiment opgenomen. Prachtige voorbeelden hiervan zijn de Tabacco en Grey 100x100cm GeoProArte tegels.

Goedkoop 100x100 tuintegels kopen

Goedkoop 100x100 tuintegels kopen doe je bij Buitenbart. Dit kan je eenvoudig en snel online doen, maar je kan hiervoor ook terecht in een van onze showtuinen. Hier helpen wij je graag met het maken van de juiste keuze. Daarnaast heb je de mogelijkheid om tegels te bezichtigen. Dankzij het formaat zijn deze tegels wel wat duurder dan tegels van bijvoorbeeld 100x50cm of 80x80cm. Dit komt doordat meter meter tegels lastiger te maken en te vervoeren zijn. Wil je betontegels die goedkoper in aanschaf zijn? Kijk dan hier voor ons volledige assortiment aan betontegels.

Meter bij meter betontegels

Naast de meter meter tegels van MBI en Excluton hebben wij ook 100x100 betontegels van Schellevis in ons assortiment opgenomen. Deze tegels zijn gemaakt van standaard beton. Dit betekent dat de tegels van Schellevis niet zijn voorzien van een impregnant of toplaag. Wel hebben deze tegels een prachtige structuur, die vanaf elke zijde duidelijk zichtbaar is. Dit geeft de Schellevis 100x100 tegels een unieke uitstraling. De betontegels van Schellevis zullen teruglopen in kleur, maar dit hoeft helemaal geen probleem te zijn. Dit zorgt er namelijk voor dat je tuin sneller een robuust uiterlijk krijgt. Wil je gaan voor authentiek? Dan zijn Schellevis 100x100 terrastegels de perfecte keuze. Hierbij kan je kiezen uit verschillende kleuren. Deze kleuren zijn:

 • Grijs
 • Crème
 • Rood-bruin
 • Carbon
 • Taupe

Groot formaat tegels voor de oprit

Ook de oprit kan worden bestraat met meter meter betontegels. Hiervoor zijn de Oud Hollandse tegels van Schellevis geschikt. Dit komt omdat Schellevis tegels maakt die zijn voorzien van een wapening. Dit betekent dat er een staalmat in de tegels is verwerkt, zodat de tegels extra sterk zijn. Hierdoor zijn de tegels bestand tegen een hogere druk, wat voor dit grote formaat uniek is. Welke dikte tegels je nodig hebt is afhankelijk van de last die jouw oprit te verduren krijgt. De mogelijke opties zijn:

 • 100x100x5cm
 • 100x100x8cm
 • 100x100x10cm
 • 100x100x12cm

Keramische tegels 100x100

Wil je terrastegels van 100x100cm formaat, maar is een betontegel niet helemaal jouw smaak? Ook dan ben je bij Buitenbart aan het juiste adres. Wij hebben namelijk ook meter meter tegels van keramiek in ons assortiment opgenomen. Klik hier om al deze tegels te bekijken. Ook hierin heb je keuze uit verschillende designs. Zo ook de GeoCeramica serie. Dit zijn tegels met een 3cm dikke onderlaag beton, die onlosmakelijk verbonden is met een keramische toplaag van 1cm dik. Kortom: wat voor tegel je ook zoekt, bij ons slaag je altijd.

Terrastegels 100x100 leggen

Dankzij het formaat zijn deze betontegels zwaarder dan tegels in een kleiner formaat. Daardoor zijn deze tegels moeilijker te vervoeren en te leggen, ook wanneer je dit met twee personen doet. Ook wordt het moeilijker om de tegels mooi recht te plaatsen. Daarom raden wij aan om een minikraantje met zuignap te huren. Hiermee worden de tegels gemakkelijk verplaatst en in het zand gelegd, zonder dat je zelf hoeft te sjouwen. Zo weet je zeker dat je geen blessures oploopt tijdens de aanleg. Een minikraantje is te huur bij een verhuurbedrijf of een bouwmarkt bij jou in de buurt. Wil je meer garantie dat de tuin goed wordt aangelegd? Dan adviseren wij om een professionele stratenmaker of hovenier in te schakelen. Het leggen van de 100x100 betontegels gebeurt dan vakkundig. Daarnaast hoef je dan niet zelf alle nodige materialen te huren. Vaak is het uitbesteden van de aanleg van meter meter tuintegels de goedkoopste oplossing.

Hoeveel weegt een 100x100 betontegel?

Meter meter betontegels zijn verkrijgbaar in verschillende diktes. Hierdoor hebben deze tegels niet allemaal hetzelfde gewicht. Hoeveel de 100x100 tegels wegen hebben wij hieronder in een overzichtelijk rijtje gezet.

 • 5cm dik: 109 kg
 • 6cm dik: 135 kg
 • 8cm dik: 178 kg
 • 10cm dik: 223 kg
 • 12cm dik: 267 kg

Uitgebreid assortiment betontegels

Ben je toch op zoek naar een ander formaat betontegels in plaats van 100x100cm? Ook dan ben je bij Buitenbart aan het juiste adres. Onze betontegels zijn namelijk ook verkrijgbaar in andere maatvoeringen. Bekijk hier ons volledige aanbod aan betontegels. Vind je het moeilijk om een keuze te maken? Kom gerust langs in een van onze vestigingen. Wij adviseren en helpen je graag.

Filters