Keramische tuintegels 60x60

Keramische tegels bestellen in de maat 60x60? Dat doe je eenvoudig bij Buitenbart. Wij hebben het grootste aanbod aan keramische tuintegels van 60x60cm voor de beste prijs. Bekijk online de verschillende kleuren en de mooiste motieven. Daarnaast zijn de tegels in verschillende diktes van 2cm tot 8cm leverbaar. Wil je de tegels in het echt zien? Wij nodigen je graag uit in een van onze showtuinen. Meer informatie over keramiek vind je onderaan deze pagina. Je kan natuurlijk ook contact met ons opnemen.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 408

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 408

Keramische tuintegels 60x60

Keramische tuintegels van 60x60cm zijn erg populair. Daarom worden hier veel tegels van geproduceerd. Ook is dit de reden waarom er veel keuze is in diktes, kleuren en motieven. De tegels zijn vervaardigd uit keramiek. Dit materiaal wordt gemaakt van klei dat op hoge temperaturen wordt gebakken. Door het productieproces wordt klei hard, waardoor de tegels zeer sterk zijn. Dit brengt vele voordelen met zich mee die keramiek zo populair maken. Alle voordelen, en ook de nadelen, lichten wij hieronder toe.

Voordelen 60x60 keramische tegels

Keramiek is een hard materiaal met een hoge dichtheid. Dit betekent dat vocht nauwelijks door de tegels wordt opgenomen. Hierdoor is je bestrating van keramische tegels eenvoudig schoon te maken. Vuil blijft namelijk op het oppervlak liggen en trekt niet door tot in de tegels. Daarnaast zorgt dit ervoor dat de tegels vrijwel niet groen worden. Andere voordelen zijn kleurvastheid en krasbestendigheid. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat de tegels langer mooi blijven dan bijvoorbeeld betontegels . Dit komt doordat de kleur langer behouden blijft. De krasbestendigheid draagt niet hieraan bij. Ga je bijvoorbeeld steeds met stoelen over de tegels heen, dan veroorzaakt dit geen lelijke krassen. Zo geniet je nog langer van je mooie bestrating.

Nadelen keramische tegels 60x60

Hoewel de nadelen niet opwegen tegen de voordelen zijn deze wel aanwezig. Zo heeft de hoge dichtheid van het materiaal ook een keerzijde. De tegels blijven namelijk langer nat na een regenbui. Daarom worden keramische tegels altijd met voeg gelegd. De voeg zorgt er namelijk voor dat vocht toch kan worden weggevoerd. Heb je een groot oppervlak? Dan kan dit worden verholpen met een afvoergoot. Een ander nadeel van keramische tegels is dat deze niet zomaar gezaagd kunnen worden. Hier is speciaal gereedschap en een speciale techniek voor nodig. Raadpleeg onze blog voor meer informatie, zodat je zeker weet dat je goed te werk gaat. Dit is belangrijk, want anders is de kans groot dat je de tegels verpest. Liever het zekere voor het onzekere nemen? Laat de tegels dan door ons zagen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

60x60 tuintegels in verschillende diktes

Keramische tuintegels van 60x60cm zijn verkrijgbaar in verschillende diktes. De meest populaire diktes zijn 3cm en 4cm. Dit omdat deze het makkelijkst te leggen zijn. Je kan bij ons ook terecht voor dunnere of juist dikkere tegels. Zo hebben wij tegels in ons assortiment van 2cm en 8cm dik. Keramische tegels zijn in de regel niet geschikt voor de oprit, omdat deze niet bestand zijn tegen de belasting van de auto. Wil je toch keramiek voor de oprit, ga dan voor de GeoCeramica 2Drive serie.

Full Body keramiek

Dit betekent simpelweg dat de tegel volledig van keramiek is gemaakt. Dit is voornamelijk het geval bij tegels van 2cm en 3cm dik. Heb je dikkere tegels dan zijn deze niet altijd volledig van keramiek gemaakt maar voorzien van een betonnen onderlaag.

Keramiek op betonnen onderlaag

Deze tegels staan ook bekend als GeoCeramica of de 3+1 tegel. De tegels hebben standaard een dikte van 4cm, hier komt ook het begrip 3+1 vandaan. Hiermee wordt bedoeld dat de tegel is voorzien van 1cm dik keramiek op een onderlaag van 3cm dik Stabikorn. Dit is een waterdoorlatend beton. Zo heb je een prachtige keramische tegel met de eigenschappen van beton.

In de mooiste kleuren en motieven leverbaar

Tuintegels keramiek van 60x60cm zijn bij ons verkrijgbaar in vele verschillende uitvoeringen. Zo vind je bij ons gegarandeerd de tegel die het beste bij jou past. Ga je voor stijlvol en elegant dan is een antraciet tegel de perfecte oplossing. Daarnaast hebben wij ook prachtige tegels in de kleuren grijs en taupe in ons assortiment opgenomen. Een tuin met een speelse uitstraling? Dan heb je ook de keuze uit verschillende decortegels die zijn voorzien van de mooiste motieven.

Keramische tuintegels leggen

Keramische tegels zijn eenvoudig te leggen. Hoe je dit precies doet hangt af van de dikte. Tegels van 2cm dik kunnen namelijk niet op een normaal zandbed worden gelegd, doordat deze zullen opvriezen. Het gevolg hiervan is beschadigde bestrating en dat wil je natuurlijk niet. Daarom worden 2cm dikke tegels op een speciale ondergrond gelegd. Welk materiaal je hier het beste voor kunt gebruiken verschilt per regio. Wij raden aan om contact op te nemen met een vakman, zodat je zeker weet hoe je voor de juiste ondergrond zorgt. Keramische 60x60 tuintegels van 4cm dik of dikker worden op een normaal zandbed gelegd. Wil je een oprit bestraten? Dan heb je tegels van 8cm dik nodig. Daarbij komt dat de ondergrond extra verstevigd dient te worden. Dit doe je door een dikke laag granulaat oftewel gebroken puin op de ondergrond aan te brengen. Bij bestraten is het belangrijk dat de ondergrond geheel glad is. Dit controleer je gemakkelijk met een waterpas. Raadpleeg onze blog voor meer informatie en tips voor het aanleggen van keramische tegels.

Keramische 60x60 tegels voor de beste prijs

Wij van Buitenbart bieden keramische 60x60 tegels voor internetprijzen aan. Zo weet je zeker dat je bij ons nooit teveel betaalt. Daarnaast zijn al onze producten van a-kwaliteit. Je hebt dus de beste tegels voor de beste prijs.

Veel gestelde vragen over keramische tegels 60x60

 • Wat zijn keramische tegels?

  Keramische tegels worden hoofdzakelijk gemaakt van het bestandsdeel klei. Vervolgens wordt dit op hoge temperatuur verwarmd en krijg je een super sterke tegel met een zeer hoge productdichtheid.

 • Wat is het verschil tussen de keramische tegels?

  Keramische tegels zijn leverbaar in verschillende varianten. Er zijn tegels in 2 centimeter dik full body, 3 centimeter dik full body en tegels van 4 centimeter dikte. De tegels van 4 centimeter dikte zijn tegels met een laag van beton eronder met hierop een dunnen keramische tegel geplakt (ook wel 3+1 genoemd).

 • Welke merken keramische tegels verkopen jullie?

  Wij verkopen alle grote merken keramische tegels. Denk hierbij aan tegels van GeoceramicaRedsun, vtwonen en tegels van Piastrella Ceramics

 • Hoeveel weegt een 60x60 keramische tegel?

  Dit is afhankelijk van de dikte van de tegel. Een 60x60cm keramische tegel van 3cm dik weegt ongeveer 25 kg per stuk. Hoe dikker de tegel, hoe meer deze weegt.

 • Wat kost keramische tegels leggen per m2?

  Hoeveel je hier precies voor kwijt bent is moeilijk te zeggen. Dit hangt namelijk af van verschillende factoren. Voornamelijk het materiaal maakt hierin een verschil. Het andere is natuurlijk de specialist. De ene specialist zal meer vragen dan de andere. Daarom kunnen wij niet een exacte prijsindicatie geven.

Filters