Metalen kantopsluiting

Ook voor metalen kantopsluitingen ben je bij Buitenbart aan het juiste adres. Deze zijn bij ons verkrijgbaar in verschillende formaten en afwerkingen. Zo kan iedere tuin netjes en strak worden afgewerkt. Metalen kantopsluitingen zijn de perfecte toevoeging aan de industriële, robuuste en moderne look. Bekijk op deze pagina ons assortiment aan metalen kantopsluitingen met benodigdheden. Meer informatie over deze producten? Raadpleeg dan de tekst onderaan deze pagina of neem contact met ons op. Ook nodigen wij je graag uit in een van onze vestigingen om inspiratie op te doen. Onze verkoopmedewerkers voorzien je graag van eerlijk en deskundig advies.

7 producten

7 producten

Metalen kantopsluitingen

Kantopsluitingen, ook wel afboording, border en tuinafscheiding genoemd, worden gebruikt om verschillende elementen van elkaar te scheiden. Denk bijvoorbeeld aan een grindpad en een gazon. Met kantopsluiting zorg je ervoor dat grind goed op zijn plek blijft liggen. Zoals de benaming al zegt zijn deze kantopsluitingen van metaal gemaakt. Hierin kan onderscheid worden gemaakt in verschillende afwerkingen en kleuren. Zo is er voor elke tuin de juiste oplossing te vinden, die ook qua uiterlijk perfect past bij de gewenste stijl.

Verschillende uitvoeringen metalen kantopsluitingen

Kantopsluitingen van staal zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo is voor elke stijl de passende kantopsluiting te vinden. Hierbij heb je keuze uit wit, zwart, rvs, verzinkt staal en cortenstaal. De rvs kantopsluiting gaat lang mee zonder roesten. Dit geldt ook voor de kantopsluitingen in wit, zwart en verzinkt staal. Heb je witte en zwarte kantopsluiting, dan is deze voorzien van een harde laklaag voor optimale bescherming. Verzinkt staal is voor optimale bescherming ondergedompeld in een bad van zink. Na het bad heeft de kantopsluiting een glans, die na verloop van tijd dof wordt. Het resultaat is een matte afwerking.

Cortenstalen kantopsluiting

Kantopsluitingen van cortenstaal hebben een robuust en verouderd uiterlijk. Dit komt doordat het materiaal een behandeling heeft ondergaan. Deze behandeling zorgt ervoor dat roestvorming op het oppervlak van het metaal in gang wordt gezet. Dit proces blijft tot na plaatsing van de afboording doorgaan, waardoor het uiterlijk steeds verandert. Het gevolg is een kantopsluiting met een roestige afwerking. Het lijkt er misschien op dat je afboording achteruit gaat. Maar geen zorgen, want alleen de buitenkant van de kantopsluiting verandert. De kwaliteit en levensduur worden niet aangetast. Onze kantopsluitingen van cortenstaal zijn verkrijgbaar in 100x16,5cm en 100x17,5cm.

Flexibele afboording

Metalen kantopsluitingen zijn natuurlijk perfect voor rechte afscheidingen, maar kunnen ook worden ingezet voor andere vormen. Dankzij het materiaal en de dikte van niet meer dan 1,5mm zijn al onze metalen kantopsluitingen namelijk flexibel. Hierdoor kunnen deze in vloeiende golven worden gebogen. Heb je bijvoorbeeld een kronkelpad in de tuin? Dan kan ook deze netjes worden afgewerkt met een border van metalen kantopsluiting.

Eindeloze mogelijkheden

Zoals eerder genoemd worden metalen kantopsluitingen gebruikt voor het scheiden van verschillende elementen. Denk bijvoorbeeld aan een grindpad. Door deze op te sluiten wordt zoveel mogelijk voorkomen dat grind naast het pad terecht komt. Andere voorbeelden van toepassingen zijn:

  • Kunstgras: door deze af te werken met afboording worden de randen netjes afgewerkt. Daarnaast zorgt kantopsluiting ervoor dat het kunstgras wordt beschermd tegen harde windstoten.
  • Beplanting: gebruik metalen kantopsluiting als borderrand voor een plantenbak. Dit zorgt voor een nette afscheiding tussen beplanting en de rest van je tuin. Perfect om onnodig vuil tussen planten te voorkomen.
  • Bestrating: een terras of andere sierbestrating wordt met kantopsluiting netjes afgewerkt. Daarnaast zorgt dit ervoor dat de tegels goed op hun plek blijven liggen, waardoor ook doorzakken zoveel mogelijk wordt voorkomen.

Metalen afboording plaatsen

Hoe je deze precies plaatst is afhankelijk van het model. Het grootste verschil zit hem in de grondpennen. Kantopsluiting van 100x17,5cm heeft geïntegreerde grondpennen. Deze steek je dus gemakkelijk in de grond, zonder dat je hiervoor losse hulpstukken hoeft te gebruiken. Heb je metalen opsluiting van 200x20cm, dan dienen de grondpennen eerst nog te worden bevestigd. Hiervoor worden standaard de nodige koppelsets meegeleverd. Onderstaande afbeeldingen geven weer hoe deze precies bevestigd worden.

Meerdere kantopsluitingen koppelen

Ook dit is afhankelijk van het model. Beide zijn namelijk voorzien van een ander koppelsysteem. De 100x17,5cm metalen kantopsluitingen hebben een koppelsysteem van 5cm, waardoor de werkende lengte wordt ingekort tot 95cm. Bij dit koppelsysteem worden de kantopsluitingen in elkaar geschoven, waarbij een kleine overlapping ontstaat. Via onderstaande afbeelding kunnen wij een beeld geven van hoe dit eruit ziet.

Kantopsluitingen van 200x20cm worden op een andere manier gekoppeld. Ook hiervoor zijn de meegeleverde koppelsets nodig. Deze zorgen voor een naadloze verbinding tussen de kantopsluitingen. Via onderstaande afbeelding laten wij je zien hoe 200x20cm kantopsluitingen gekoppeld worden.

Metalen afboording voor de beste prijs

Al onze producten bieden wij voor internetprijzen aan, zodat je zeker weet dat je nooit teveel betaalt. Dit geldt natuurlijk ook voor onze metalen afboording. Daarnaast ben je ook gegarandeerd van de beste kwaliteit. Wij hebben namelijk alleen a-keuze in ons assortiment opgenomen. Dit met de simpele reden dat wij niks willen verkopen waar wij niet volledig achter staan. Daarom verkopen wij alleen materialen van a-kwaliteit. Zo heb je voor de beste prijs een tuin waar je nog jarenlang van geniet.

Hoe diep wordt metalen afboording geplaatst?

Houdt er rekening mee dat niet alleen de grondpennen, maar ook een gedeelte van de afboording in de grond komt. Dit zorgt namelijk voor een stevige en stabiele opsluiting. Flexibele metalen kantopsluiting van 17,5cm hoog komt tot ongeveer 13,5cm in de grond. Dit betekent dat deze afboording zo’n 4cm boven de grond uitsteekt. Afboording van 20cm hoog wordt tot ongeveer de helft ingegraven. Dat betekent dat deze kantopsluiting maar liefst 10cm boven de grond uitsteekt.

Hoeveel metalen kantopsluitingen heb je nodig?

Hoeveel metalen kantopsluitingen je nodig hebt is gemakkelijk uit te rekenen. Heb je bijvoorbeeld 30 strekkende meters en maak je gebruik van 200x20cm kantopsluiting, dan worden de nodige meters door tweeën gedeeld. Er gaan dus 15 kantopsluitingen van 200cm lang in 20 strekkende meters. Maak je gebruik van 100x17,5cm afboording dan verandert de som. Deze hebben namelijk een werkende lengte van 95cm. De uiteindelijke som wordt dus 30/0,95 = 31,58. Dit betekent dat je 32 kantopsluitingen nodig hebt.

Filters