Betontegels 60x60

Ook voor betontegels van 60x60cm ben je bij Buitenbart aan het juiste adres. Wij hebben namelijk een groot assortiment aan betontegels in dit formaat. Deze zijn beschikbaar in verschillende diktes en de mooiste kleuren. Betontegel met motief? Ook deze vind je bij ons. Bekijk al onze 60x60 betontegels op deze pagina en bestel deze eenvoudig online. Of kom langs in een van onze showtuinen, waar je de tegels kunt bezichtigen.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 250

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 250

Betontegels 60x60

Betontegels 60x60 voor buiten zijn, zoals de naam al zegt, volledig van beton gemaakt. Beton bestaat uit cement en water. Hier wordt zand of grind aan toegevoegd. Al deze materialen worden met elkaar vermengd, in een bepaalde mal gegoten en vervolgens uitgehard. Het resultaat is sterke en duurzame tegel van beton. Dit materiaal geeft de tegel bepaalde eigenschappen, zowel positieve als negatieve. Al deze voor- en nadelen leggen wij hieronder uit.

Goede eigenschappen beton

Beton is een steenachtig materiaal met een open structuur. Dankzij deze structuur wordt vocht in de tegel opgenomen. Hierdoor blijft je bestrating na een regenbui niet zo lang nat. Een ander voordeel van beton is de aanleg, want dit kan op een normaal zandbed worden gedaan. Hierdoor ben je minder tijd kwijt, want je hoeft niet eerst een speciale ondergrond over het zand te leggen. Dit zorgt er ook voor dat je met betonnen tegels minder kosten hoeft te maken, want je hoeft geen extra grond aan te schaffen.

Nadelige eigenschappen beton

Het materiaal heeft ook een paar nadelen. Ook deze hebben te maken met de structuur. Dankzij de open structuur krijg je de tegels namelijk moeilijk schoon. Dit komt doordat vuil in de tegel trekt. Zo heb je met betontegels ook sneller last van groene tegels, doordat algen en mos meer ruimte hebben om te groeien. Hier hebben wij wel een oplossing voor, namelijk algenverwijderaar. Hiermee kom je gemakkelijk van groene aanslag af. Een ander nadeel van beton is de krasgevoeligheid. Dit komt vooral voor bij de basis tegels, omdat deze niet zijn voorzien van bescherming. Deze tegels raken sneller beschadigd en dit is ook direct duidelijk zichtbaar.

Betontegels 60x60 met coating

Een aantal van onze 60x60 beton tuintegels zijn voorzien van een coating. Dit wil zeggen dat het oppervlak is afgewerkt met een toplaag. Deze laag zorgt ervoor dat het oppervlak verdicht. Hierdoor blijft vuil op het oppervlak liggen. Het gevolg is een tegel die je eenvoudiger schoon krijgt.

Betontegels geïmpregneerd

Ook hebben wij tegels die zijn geïmpregneerd. Dat wil zeggen, doordrenkt door een pregnant. Dit is een stof die ervoor zorgt dat de tegel volledig wordt behandeld. Dankzij deze behandeling is de tegel bestand tegen schimmel en vuil. De tegel blijft langer op kleur, wordt minder snel groen en is een stuk makkelijker schoon te maken.

Met of zonder facet

Ook kan onderscheid gemaakt worden in tegels met en zonder facet. Een tegel zonder facet is voorzien van rechte randen. Een tegel met facet is uitgevoerd met schuine randen. Door deze afwerking vallen eventuele oneffenheden in de bestrating optisch minder op.

Diktes 60x60 betontegels

Wij hebben 60x60 betontegels in verschillende diktes in ons assortiment opgenomen. De meest gangbare diktes zijn 4cm en 5cm. Deze kan je voor bijna alle toepassingen gebruiken. Deze tegels zijn namelijk geschikt voor de tuin, een terras, een looppad en andere buitenplaatsen. Wil je betontegels voor de oprit? Dan hebben wij ook hier de juiste tegels voor. Deze tegels hebben een dikte van 6cm en 7cm. Betontegels 60x60 met deze dikte zijn bestand tegen de zwaardere druk van een auto. Gebruik nooit een 5cm of dunnere tegel voor de oprit, want deze zullen stuk gaan.

Betontegels met motief

Wat je idee ook is, bij ons vind je gegarandeerd de mooiste tegel. Wij hebben namelijk tegels in verschillende kleuren. Denk aan de populaire 60x60 betontegel antraciet, een mooie donkere kleur die je met zwart kunt vergelijken. Ook hebben wij tegels in verschillende grijstinten, bruin en bont. Wil je liever een tegel met een mooi motief? Kijk dan eens bij de GeoProarte serie. Deze tegels zijn voorzien van een toplaag met de mooiste patronen. Voorbeelden hiervan zijn de White Flower, de Mosaic Taupe Deco en de Concert Tabacco. Kortom: bij Buitenbart vind je gegarandeerd de tegel die helemaal bij jouw stijl past.

60x60 tegels beton goedkoop

Op zoek naar de voordeligste oplossing voor in je tuin? Ook hiervoor ga je naar Buitenbart. Wij verkopen 60x60 betontegels en al onze andere producten voor internetprijzen. Zo betaal je bij ons nooit teveel. Daarnaast ben je ook verzekerd van tegels en ander tuinmateriaal van de beste kwaliteit, omdat wij geen b keuze verkopen. Alles wat je bij ons vindt is van a kwaliteit. Wij verkopen namelijk alleen producten waar wij volledig achter staan, zodat jij het beste van het beste hebt.

Wat kosten 60x60 tegels?

Dit is afhankelijk van de afwerking van het beton. Heb je een basis tegel, dan is deze goedkoper dan een geïmpregneerde tegel of een tegel met coating. Hoeveel je uiteindelijk kwijt bent aan je bestrating is daarom moeilijk op voorhand te zeggen. Heb je een idee voor bestrating in je tuin en wil je hier een kostenplaatje van? Neem contact met ons op voor meer informatie of kom langs in een van onze showtuinen.

Hoeveel 60x60 tegels gaan er in een m2?

Voor het bestraten van een vierkante meter heb je 3 tegels van 60x60cm nodig. Er passen namelijk omgerekend 2,77 van deze tegels in 1m2. Een 60x60 tegel heeft een oppervlakte van 0,36 m2. Van hieruit bereken je hoeveel tegels je nodig hebt voor het totale oppervlak, door het aantal vierkante meters simpelweg te delen door 0,36. Vind je het moeilijk om dit zelf te doen? Geen probleem, wij hebben namelijk op onze website bij al onze producten een handige calculator toegevoegd. Klik hiervoor op een product en vul eenvoudig het aantal vierkante meter dat je nodig hebt in. De calculator rekent dan precies uit hoeveel tegels je nodig hebt.

Hoe zwaar is een tegel van 60x60x5cm?

Dit is afhankelijk van het materiaal en de dikte van de tegel. Een betontegel van 60x60x5cm is ongeveer 42 kg zwaar. Hoe dikker de tegel, hoe hoger het gewicht.

Filters