Betontegels 60x60

Ook voor betontegels van 60x60cm ben je bij Buitenbart aan het juiste adres. Wij hebben namelijk een groot assortiment aan betontegels in dit formaat. Deze zijn beschikbaar in verschillende diktes en de mooiste kleuren. Betontegel met motief? Ook deze vind je bij ons. Bekijk al onze 60x60 betontegels op deze pagina en bestel deze eenvoudig online. Of kom langs in een van onze vestigingen, waar je de tegels kunt bezichtigen.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 250

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 250

Betontegels 60x60

Betontegels 60x60 voor buiten zijn, zoals de naam al zegt, volledig van beton gemaakt. Beton bestaat uit water, cement, grind en zand. Om betontegels een bepaalde kleur te geven wordt hier zo nodig een kleurstof aan toegevoegd. Alle materialen worden met elkaar vermengd. Dit mengsel wordt in een bepaalde mal gegoten en vervolgens uitgehard. Het resultaat: sterke en duurzame tuintegels van beton. 

Voordelen betontegels 60x60

Beton is een veelzijdig materiaal dat voor sterke en duurzame 60x60 tuintegels zorgt. Betontegels van 60x60cm zijn geschikt voor grote en kleine oppervlaktes. Zo kan in elke tuin een prachtig terras worden aangelegd. Ook zijn deze tegels mooi te combineren met andere bestrating. Een mooi voorbeeld zijn 60x60 tegels met waaltjes. Veelzijdigheid, sterkte en duurzaamheid zijn niet de enige voordelen van betontegels. Een ander voordeel is de aanleg. Voor het verwerken van 60x60 betontegels heb je namelijk geen speciale ondergrond nodig. Een normaal geëgaliseerd zandbed is voldoende. Zo kan je tijd en kosten besparen op de ondergrond van je terras.

Nadelen 60x60 betontegels

Naast alle voordelen brengen deze tuintegels ook nadelen met zich mee. Deze hebben te maken met de open structuur van beton. Dankzij deze structuur hebben algen en mossen vrije ruimte om te groeien. Daardoor worden betontegels 60x60 na verloop van tijd groen. Deze groene aanslag is niet zo mooi, maar wel gemakkelijk te bestrijden met een algenverwijderaar. Maak gebruik van ons onderhoudspakket voor beton en natuursteen om andere vervuiling te verwijderen. Met dit pakket heb je alles in huis om de tegels gemakkelijk schoon te krijgen. Andere nadelen van betontegels zijn: 

 • Betontegels lopen altijd terug in kleur
 • Krasgevoelig, hierdoor zijn krassen direct duidelijk zichtbaar
 • Betontegels kunnen altijd kalkuitbloei bevatten

Kalkuitbloei betontegels 60x60

De witte uitslag op betontegels wordt ook wel kalkuitbloei genoemd. Dit is een natuurlijk proces dat niet kan worden tegengegaan. Maar geen zorgen, want kalkuitbloei heeft geen invloed op de kwaliteit van de tegels. Daarnaast zal dit na verloop van tijd vanzelf weer verdwijnen. Meer weten over kalkuitbloei? Klik dan hier.

60x60 betontegels in verschillende afwerkingen

In ons assortiment vind je verschillende soorten 60x60cm betontegels. Het verschil tussen de tegels zit in de afwerking. 

 • Basis betontegels: Dit zijn tegels die geen enkele behandeling hebben ondergaan. Een voorbeeld hiervan is de designtegel. Deze tegel in antraciet vormt een prachtige basis in elke tuin. Of ga voor de Schellevis tegels. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waarbij de kenmerkende Oud Hollandse uitstraling mooi naar voren komt. Deze tegels gaan perfect samen in elke stijl van landelijk tot modern.
 • Geprinte betontegels: Op zoek naar betontegels waarvan de kleur behouden blijft? Dan bieden de GeoProArte tegels van MBI de uitkomst. Deze tegels zijn voorzien van een digitaal geprinte toplaag. Dit maakt GeoProArte tegels niet alleen kleurvast, maar ook krasbestendig. Daarnaast maakt de geprinte toplaag een breed scala aan ontwerpen mogelijk, van decor tot houtlook.
 • Betontegels met deklaag: Deze betontegels in 60x60cm formaat blijven langer mooi dan tegels van standaard beton. Dit komt doordat betontegels met deklaag dieper zijn ingekleurd. Een voorbeeld hiervan is de Terrastegel+ van Excluton. Deze betontegels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, die dankzij de deklaag langer behouden blijven.
 • Geïmpregneerde betontegels: Deze tegels worden door een impregnant beschermd tegen vocht en vuil. Hierdoor zijn geïmpregneerde betontegels gemakkelijker schoon te maken dan tegels van standaard beton. Een voorbeeld hiervan zijn de Smartton tegels van Redsun. Deze tegels zijn voorzien van dubbele bescherming. Hierdoor zijn deze tegels onderhoudsvriendelijk en dankzij een deklaag blijven deze ook nog eens langer mooi.
 • Kleurvaste betontegels: Dit zijn de GeoStretto tegels van MBI. GeoStretto tegels zijn voorzien van een GeoSteen deklaag. Deze deklaag bestaat uit natuurlijke materialen. Dankzij de deklaag zijn GeoStretto tegels kleurvast.

60x60cm betontegels reinigen

Voor een langdurig mooi terras is niet alleen de kleurvastheid, maar ook het onderhoud van de tegel van belang. Maak gebruik van ons onderhoudspakket voor beton en natuursteen voor het schoonmaken van je terras. Met dit pakket heb je alle nodige middelen in huis om je terras weer als nieuw te krijgen. Door regelmatige reiniging en onderhoud blijft je terras nog jarenlang mooi.

Betontegels 60x60 antraciet

Betonnen tuintegels 60x60cm zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Daarom vind je bij ons gegarandeerd de tegel die het beste bij jouw persoonlijke stijl past. Ga bijvoorbeeld voor een donkere tegel in antraciet of zwart, waarmee de perfecte basis wordt gevormd die mooi in contrast staat met andere kleuren. Daarnaast hebben wij ook 60x60 betontegels in verschillende grijstinten, bruin en bont. Wil je liever een terras met decortegels? Dan zijn de GeoProArte tuintegels een goede oplossing. Deze kunnen dankzij een digitaal geprinte toplaag van de meest uiteenlopende motieven worden voorzien.

Betontegels 60x60 met of zonder facet 

Betontegels kunnen met of zonder facet worden uitgevoerd. Tegels zonder facet hebben rechte randen. Betontegels met facet hebben schuin afgewerkte randen. Een facet vermindert de kans op beschadiging van de tegels. Daarnaast vallen ook eventuele oneffenheden van aanleg optisch minder op. Dit verschil laten we je graag zien via onderstaande afbeeldingen. Zoals je ziet zorgt een facet (rechts) voor een andere uitstraling.

60x60 betontegels in verschillende diktes

Betontegels in 60x60cm formaat zijn verkrijgbaar in verschillende diktes. Het 60x60x4cm formaat is erg populair, omdat dit voor vele doeleinden kan worden gebruikt. Denk hierbij aan licht belastbare bestrating als een terras en een looppad. Andere beschikbare diktes zijn:

 • 60x60x5cm
 • 60x60x6cm
 • 60x60x7cm
 • 60x60x3cm

60x60 tuintegels beton aanbieding

Hoeveel je terras met 60x60 betontegels exact gaat kosten is op voorhand moeilijk te zeggen. Dit gaat natuurlijk samen met de tegel die je kiest, hoeveel je hiervan nodig hebt en andere benodigde materialen als ophoogzand. Wel weet je zeker dat je bij Buitenbart nooit te veel betaalt. Wij bieden namelijk ons hele assortiment voor de beste internetprijzen aan. Daarnaast verkopen wij alleen a-kwaliteit producten, want alleen het beste vinden wij goed genoeg. Met een assortiment van meer dan 10000 artikelen slaag je altijd bij ons. Kan je de juiste tegel niet vinden? Heb je advies nodig of wil je gewoon meer informatie? Neem gerust contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen. Onze verkoopmedewerkers staan graag voor je klaar met eerlijk en deskundig advies.

60x60 betontegels voor de oprit

Wil je de oprit aanleggen met betontegels in 60x60cm formaat? Kies dan voor de Schellevis 60x60cm tegels van 7cm dik. Deze zijn dankzij de dikte en wapening bestand tegen het gewicht van een gemiddelde personenauto. Of neem een kijkje bij al onze oprit tegels.

Veelgestelde vragen over betontegels 60x60cm

 • Wat is die witte uitslag op betontegels?

  Witte uitslag wordt ook wel kalkuitbloei. Dit is een natuurlijk proces dat niet kan worden tegengegaan. Maar geen zorgen, want kalkuitbloei heeft geen invloed op de kwaliteit van de tegels en verdwijnt vanzelf. Wil je meer weten over kalkuitbloei? Klik dan hier.

 • Kunnen 60x60 betontegels ook voor de oprit worden gebruikt?

  Voor het aanleggen van de oprit kan je Schellevis 60x60cm betontegels van 7cm dik gebruiken. Deze zijn namelijk bestand tegen het gewicht van een gemiddelde personenauto. Dit komt doordat deze tegels zijn voorzien van wapening. Hierdoor zijn de tegels extra sterk, zodat deze niet zullen breken wanneer je de auto parkeert. Dit maakt Schellevis 60x60x7cm tegels perfect voor de oprit. Kijk ook eens bij al onze oprit tegels.

 • Hoeveel tegels van 60x60 gaan er in een vierkante meter?

  Voor het bestraten van een vierkante meter heb je 3 betontegels van 60x60cm nodig. Er passen namelijk omgerekend 2.77 van deze tegels in 1m2. Een 60x60 tegel heeft een oppervlakte van 0,36m2. Van hieruit bereken je hoeveel tegels je nodig hebt voor het totale oppervlak, door het aantal vierkante meters simpelweg te delen door 0.36. Vind je dit te moeilijk? Geen probleem, wij hebben namelijk op onze website bij al onze producten een handige calculator toegevoegd. Klik hiervoor op een product en vul eenvoudig het aantal vierkante meters dat je nodig hebt in. De calculator rekent dan precies uit hoeveel tegels je nodig hebt.

 • Wanneer betontegels schoonmaken?

  Wij raden sterk aan om betontegels direct na oplevering van je terras te reinigen. Zo voorkom je dat vuil van verwerking een blijvende indruk achterlaat. Hoe vaak je daarna de tegels schoonmaakt bepaal je zelf. Dit gaat samen met de mate van vervuiling. Door vlekken direct te verwijderen weet je zeker dat deze geen blijvende indruk achterlaten.

 • Waarmee betontegels schoonmaken?

  Betontegels schoonmaken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, zolang je het juiste gereedschap hebt. Daarom hebben wij een onderhoudspakket voor beton en natuursteen samengesteld. Met dit pakket heb je alles in huis om je terras met betontegels gemakkelijk als nieuw te krijgen.

 • Welke betontegels verkleuren niet?

  Standaard betontegels lopen altijd terug in kleur. Wil je een tuin aanleggen met betontegels die hun kleur behouden, kies dan voor de GeoStretto tegels van MBI. Deze tegels zijn voorzien van een GeoSteen deklaag bestaande uit natuurlijke materialen. Dankzij deze deklaag blijft de kleur van GeoStretto tegels behouden. Een andere goede keuze zijn GeoProArte tegels. Deze blijven dankzij de digitaal geprinte toplaag nog jarenlang mooi, doordat deze tegels kleurvast en krasbestendig zijn.

 • Hoe zwaar is een 60x60 betontegel?

  Dit is afhankelijk van de dikte van de tegel. Hoe dikker de tegel, hoe hoger het gewicht. Enkele voorbeelden zijn:

  • 60x60x4cm weegt ongeveer 32kg
  • 60x60x5cm weegt ongeveer 40kg
  • 60x60x6cm weegt ongeveer 48kg
  • 60x60x7cm weegt ongeveer 55kg
 • Welke ondergrond voor 60x60cm betontegels?

  Voor het verwerken van betontegels heb je geen speciale ondergrond nodig. Deze tegels kunnen namelijk in een normaal geëgaliseerd zandbed worden verwerkt.

 • Waarmee betontegels afvoegen?

  Maak bij het afvoegen van betontegels gebruik van Magic Black, een uniek voegzand dat geen witte vlekken op de tegels achterlaat. Zo wordt je terras, looppad of andere bestrating van betontegels strak en stevig afgewerkt.

 • Waarmee betontegels invegen?

  Gebruik Easy Fine voor het invegen van de voegen. Dit voegmiddel zorgt niet alleen voor een strak en stevig eindresultaat, maar helpt ook onkruidgroei tegen te gaan. Dit komt doordat onkruid aanzienlijk minder ruimte krijgt om te groeien. Zo hoef je niet meer onnodig veel tijd en energie te steken in het verwijderen van onkruid.

Filters