• Home
  • Betonelementen en kantopsluiting

Betonelementen en kantopsluiting

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 326

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 326

Kantopsluitingen

Kantopsluitingen zorgen voor een nette en strakke afscheiding tussen verschillende soorten materialen. Kantopsluitingen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. De meest bekende kantopsluiting is de opsluitband. Bekijk hier al onze kantopsluitingen. Deze zijn gemakkelijk online bij ons te kopen.

Een kantopsluiting is een afscheiding tussen verschillende materialen in de tuin. In sommige gevallen wordt een afscheiding gecreëerd omdat deze een mooier uiterlijk geeft aan de tuin. Of om te voorkomen dat verschillende producten bij elkaar komen. Denk aan gras op je tegels of grind in je aarde.

In veel gevallen is een kantopsluiting echter noodzakelijk. Dit is voornamelijk het geval bij straatwerk. Zet je hier namelijk niets omheen dan bestaat de kans dat deze bestrating gaat verzakken. Dit is tenslotte het laatste wat je wil.

Opsluitbanden

Er zijn verschillende soorten kantopsluitingen beschikbaar. De meest bekende variant is de opsluitband. Deze heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een opsluitende werking. Rond al het gemaakte straatwerk ligt altijd een opsluitband. Kijk maar eens op straat. Opsluitbanden zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. De meest verkochte maat is 5x15x100cm. Deze opsluitbanden zijn ideaal om te gebruiken in je tuin. Deze opsluitband is verkrijgbaar in de kleur antraciet of in de kleur grijs.

Naast deze meest verkochte opsluitband zijn er ook nog heel veel andere maten opsluitbanden bij ons verkrijgbaar.

Metalen kantopsluitingen

Zoals de naam al doet vermoeden zijn deze kantopsluitingen gemaakt van metaal. Het voordeel tegenover kantopsluitingen van beton is dat deze, in bepaalde maten, flexibel zijn. Hierdoor is het mogelijk om bepaalde vormen te creëren. Veel mensen zetten deze flexibele metalen kantopsluitingen rond hun grind of gras. Dit om vloeiende golvende vormen te kunnen creëren. Rond bestrating wordt dit vaak minder snel toegepast. Dit vanwege het feit dat de werking van het product hierdoor minder tot zijn recht komt en daarnaast omdat metalen niet zoveel stevigheid bieden als betonnen kantopsluitingen.

Metalen kantopsluitingen zijn ook leverbaar in een hoger formaat. Met deze varianten is het gemakkelijk om een border te creëren. Zie de foto hieronder:

Kunststof kantopsluitingen

Kunststof kantopsluitingen zijn de toekomst. Deze onderhoudsvriendelijke kantopsluitingen zijn zeer licht van gewicht, gemakkelijk te plaatsen en gaan daarnaast jaren mee. Door het gebruik van een bepaald soort kunststof blijven deze kantopsluitingen een hele lange tijd mooi. Daarnaast zijn deze kunststof kantopsluitingen zeer flexibel en gemakkelijk in allemaal verschillende vormen te leggen.

Palissaden of palissadebanden

Palissaden zijn een aaneengesloten rij aan palen. Op het moment dat deze aan elkaar zijn bevestigd spreken we van een palissadeband. Palissade banden worden gekocht om een lage omheining te creëren. Op deze pagina zijn palissadebanden gemakkelijk te kopen.

Filters