Opritstenen en oprittegels

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 659

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 659

Oprit stenen

Je bent opzoek naar oprit stenen. Nu is de vraag waar ga je beginnen met de zoektocht naar stenen voor je oprit. Je vraag je af of iedere tegel wel geschikt is voor de oprit. En of je een speciale ondergrond nodig hebt bij het verwerken van deze geschikte tegels voor de oprit.

Bij het aanleggen van de oprit is het belangrijk dat de grond goed geëgaliseerd wordt. Dit kan het beste gedaan worden door een laag van circa 10 centimeter zand over de grond te verdelen. Dit zand dient vervolgens goed afgetrild te worden. Dit om verzakkingen in de oprit te voorkomen. Vervolgens kan er gemakkelijk bestraat worden over dit geëgaliseerd zandbed. Geschikt zand om te egaliseren vind je hier!

Voor een oprittegel adviseren wij vaak een tegel met facet. Dit zodat de hoeken en randen van de tegels niet zullen beschadigen. Daarnaast is het belangrijk dat als je een tegel op je oprit wil, deze minimaal 6 centimeter dik is. Dit vanwege het feit dat deze tegels sterk genoeg zijn om een auto op te zetten. Het zou namelijk zonde zijn als je een te dunne oprit tegel neemt en vervolgens je tegels breken.

Zoals zojuist beschreven zijn er meerdere soorten oprit stenen. Hieronder beschrijven wij enkele stenen voor de oprit en leggen wij uit wat de voordelen hiervan zijn.

Klinkers

De meest traditionele opritsteen is de klinker. Deze steen wordt het meest gebruikt vanwege zijn robuuste bouw en stevigheid. De klinker wordt ook wel de meest brede steen voor op de oprit genoemd. Alles groter dan dit formaat wordt vaak een tegel genoemd in de volksmond. Hierdoor kunnen deze stenen erg veel gewicht dragen. Het gewicht dat deze klinker kan dragen is afhankelijk van de dikte. Met een dikte van 6 centimeter is deze al geschikt voor het dragen van een auto. Koop je een klinker met een dikte van 8 centimeter, dan is deze zelfs schikt voor het nog zwaardere werk.

Waalformaat

Een opritsteen in het formaat waalformaat heeft een afmeting van 20x5. Dit wil zeggen dat de steen 20 centimeter lang is en 5 centimeter breed. Deze stenen zie je vaak in de wat oude winkelstraten. Dit komt vanwege de kleurvastheid van de stenen en de duurzaamheid ervan. Een gebakken waalformaat gaat jaren mee.

Dikformaat

Een dikformaat is, zoals de naam eigenlijk al zegt, iets dikker dan een waalformaat. Deze stenen hebben een lengte van 21 centimeter en een breedte van 7 centimeter. Deze stenen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, afwerkingen en diktes. Over het algemeen zijn dikformaat en waalformaat stenen wat prijziger dan klinkers. Dit komt vanwege het feit dat deze stenen gebakken zijn. Hierdoor zijn deze stenen erg duurzaam en blijven ze er over tientallen jaren nog steeds hetzelfde uitzien.

Trommelstenen

Getrommelde oprit stenen, zijn getrommeld. Dit wil zeggen dat de stenen na productie in een soort van grote trommel worden geplaatst. Hierdoor verdwijnen de scherpe kanten van de stenen. Dit geeft een unieke uitstraling en daarnaast een erg sterke steen. Alle stenen die namelijk minder sterk zijn zullen tijdens dit proces vergaan.

Oprit tegels

Oprit tegels zijn tegels welke groter van formaat zijn. Hierdoor lijkt het op een normaal terras, maar dan sterk genoeg om met je auto op te parkeren. Dit is de laatste jaren erg in trek. Wel is het hierbij belangrijk om een tegel te nemen die minimaal 6 cm dik is. Dit om breuk aan de tegels tegen te gaan. Op de pagina oprit tegels vind je ons gehele assortiment tuintegels voor de oprit. Daarnaast geven we je hier ook meer informatie over oprit tegels. 

Filters