Aanbiedingen!
Bekijk onze aanbiedingen en profiteer van hoge kortingen!
Bekijk hier de actiepagina!

Waalformaat

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 102

Wat zijn waalformaat stenen?

Waalformaat stenen zegt niets over het materiaal van de steen. In veel gevallen denken mensen dit wel. Het waalformaat zegt iets over de afmetingen van de steen. Voor het ontstaan van deze steen moeten we terug in de tijd. Waaltjes kennen hun oorsprong bij de steenfabrieken welke gelegen zijn aan de rivier de waal. Vroeger was het namelijk relatief normaal om je stenen te vernoemen naar de regio waar deze vandaan kwamen. Tegenwoordig is het meer een begrip geworden. Deze tuinstenen komen namelijk al lang niet meer altijd uit fabrieken rond de waal.

Formaat waaltjes

Zoals hierboven uitgelegd kenmerken waaltjes zich door hun formaat. Het formaat van waaltjes is altijd 20x5 centimeter. Deze gestandaardiseerde maat is de laatste jaren erg populair geworden. Dit komt voornamelijk door de veelzijdigheid van het waaltje. In veel gevallen is het waaltje zowel op de oprit als in de tuin te gebruiken. Hierdoor kan je heel mooi het design van je tuin van voor naar achter laten overlopen. Dit in tegenstelling tot veel andere tuintegels waar je vaak een andere tegel voor de oprit moet kiezen.

Klinker waalformaat

Klinker waalformaat wordt vaak in de volksmond gebruikt. Deze benaming komt voort uit de wegenbouw. Veel oude dorpsstraten zijn namelijk vaak voorzien van straatstenen. In de volksmond wordt dit ook wel een klinker weg genoemd.

Gebakken waalformaat

Gebakken waalformaat stenen zijn erg populair vanwege het feit dat deze stenen jarenlang mooi blijven. Dit komt voornamelijk vanwege het productieproces. Deze stenen liggen vaak in de oude dorpsstraten en blijven jarenlang zoals ze nu zijn. Hierdoor ben je nog jaren verzekerd van een mooie tuin.

Oud gebakken waalformaat

Oud gebakken waalformaat geeft aan dat de gebakken stenen een verouderd uiterlijk hebben. Dit design is erg intrek door de verschillende kleuren combinaties die er te maken zijn. Deze oud gebakken waaltjes zijn zeer robuust en tijdloos.

Gebakken waaltjes kopen?

Gebakken waaltjes koop je bij Buitenbart. Bij Buitenbart vind je een uitgebreid assortiment gebakken waaltjes. Kom langs in een van onze vestigingen om de waalformaat stenen in het echt te komen bekijken. Niet de juiste stenen gevonden die je zocht? Neem dan contact met ons op. Wij gaan graag samen met jou opzoek naar een geschikt alternatief.