Kunstgras

Kunstgras is eenvoudig online te bestellen bij Buitenbart. De grasmatten zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en afwerkingen. Denk bijvoorbeeld aan de verschillen in kleur en hoogte van de grassprieten. Bekijk op deze pagina ons aanbod aan kunstgras en benodigdheden, zoals graspennen, een drukverdeeldoek en instrooizand. Weet je niet zeker welk soort kunstgras het beste bij jou past? Kom langs in een van onze vestigingen om het gras te bezichtigen en voelen. Wij informeren en helpen je graag.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 22

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 22

Kunstgras kopen bij Buitenbart

Waar je tuin ook voor wordt gebruikt, bij Buitenbart vind je gegarandeerd het geschikte kunstgras. Al onze grasmatten zijn zo vervaardigd dat deze niet van echt te onderscheiden zijn. Dit komt door de kleursamenstellingen en de verschillende lengtes van de grasvezels. Hierdoor krijgt het kunstgras een natuurlijke en realistische uitstraling. Ondanks de hoge kwaliteit is ons kunstgras goedkoop in aanschaf, doordat wij deze voor internetprijzen aanbieden. Zo heb jij een prachtige tuin van a-kwaliteit voor de beste prijs. Geniet nog jarenlang van een gazon dat je niet steeds hoeft te maaien.

Soorten kunstgras

Niet elk soort kunstgras is identiek aan elkaar. Daarom is het belangrijk om te kijken naar waar het gras wordt gelegd. Gaat het bijvoorbeeld om een gazon dat weinig wordt belast? Dan heb je een ander soort kunstgras nodig dan voor een tuin waarin gespeeld gaat worden. Daarom zijn er eigenschappen die per kunstgras verschillen. Welke dit zijn lichten wij hieronder toe.

 • Poolhoogte: Hiermee wordt de hoogte van de langste grassprieten bedoeld. De grasmatten uit ons assortiment hebben een poolhoogte van ongeveer 30mm tot 50mm. Deze hoogte is perfect voor tuinen die veel of juist weinig belast worden.
 • Veerkracht: Dit is het vermogen van het kunstgras om zich te herstellen na belasting. Heb je tuinmeubilair of zelfs een opblaaszwembad op het gras staan, dan wil je natuurlijk dat je tuin er nog steeds mooi uitziet wanneer je deze weghaalt. Kunstgras met een hoge veerkracht zal zich na belasting sneller herstellen, waardoor de grassprieten ofwel grasvezels eerder teruggaan naar hun oorspronkelijke vorm.
 • Waterdoorlatend: De backing van het grastapijt is voorzien van kleine gaatjes die voor drainage zorgen. Hierdoor krijgt elke grasmat een waterdoorlatende eigenschap. Dit zorgt ervoor dat regenwater gemakkelijk weg kan lopen.

Kunstgras is niet alleen perfect voor in de tuin, maar kan ook op een balkon worden gelegd. Zolang de grond voldoende draagkracht heeft en water goed weg kan lopen is een grasmat mogelijk. Heb je een balkon in plaats van een tuin? Ook dan kan je van het comfort en de natuurlijke uitstraling van kunstgras genieten. Weet je niet zeker welk soort kunstgras je nodig hebt? Neem dan gerust contact met ons op, wij adviseren en helpen je graag.

Kunstgras benodigdheden

Ook voor alle benodigdheden voor kunstgras ben je bij Buitenbart aan het juiste adres. Met de bijbehorende artikelen zorg je ervoor dat de grasmat mooi wordt afgewerkt, zodat je hier nog jarenlang zorgeloos plezier van hebt. Welke benodigdheden dit zijn hebben wij hier overzichtelijk op een rijtje gezet.

 • Drukverdeeldoek: Kunstgras wordt altijd op een drukverdeeldoek vastgezet. Hierdoor wordt de levensduur van de grasmat verlengd. Dit komt doordat de groei van onkruid wordt tegengegaan. Daarnaast zorgt de drukverdeeldoek ervoor dat belasting beter over het grastapijt wordt verdeeld. Zo worden kuilen van bijvoorbeeld intensief gebruik of tuinmeubilair voorkomen. Hierdoor blijft het gras langer netjes liggen.
 • Lijmband: Dit is een zelfklevende tape, waarmee meerdere grasmatten met elkaar worden verbonden.
 • Kunstgraskit: Deze kit wordt gebruikt om grasmatten aan een harde ondergrond vast te kitten. Dit maakt kunstgraskit geschikt om grasmatten op een balkon te leggen.
 • Instrooizand: Nadat de grasmat is gelegd wordt dit zand ingestrooid. Instrooizand zorgt voor extra versteviging aan de grassprieten en verzwaart de grasmat. Zo blijft het gras langer mooi en steviger op zijn plek liggen. Een groot bijkomend voordeel van instrooizand is dat de levensduur van de grasmat wordt verlengd.
 • Kunstgraspen: Hiermee zorg je ervoor dat de grasmat, samen met de drukverdeeldoek, goed wordt vastgezet in de grond. Zo weet je zeker dat het kunstgras bij harde windstoten niet omhoog komt.

Zelf kunstgras aanleggen

Om het jezelf makkelijker te maken kun je een vakman inschakelen om kunstgras in de tuin te leggen. Maar je kan dit ook zelf doen. Op deze manier komen er geen extra kosten bij de aanschaf kijken. Daarnaast kan je op deze manier helemaal zelf bepalen wanneer je het gras aanlegt. Wil je weten hoe je zelf kunstgras aanlegt? Klik dan hier voor meer informatie.

Kunstgras onderhouden

Een tuin van kunstgras is eenvoudig in onderhoud. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je niet steeds het gras hoeft te besproeien en te maaien. Dat scheelt al een hoop tijd en energie aan onderhoud. Maar ook kunstgras heeft aandacht nodig om ervoor te zorgen dat je tuin er mooi uit blijft zien. Hoe je ervoor zorgt dat je grasmat mooi blijft of weer mooi wordt lees je hieronder.

 • Bezem: Na verloop van tijd gaan grassprieten plat liggen. Door middel van een bezem kan je het gras opborstelen, zodat de sprieten weer mooi rechtop komen te staan. Dat wil zeggen dat je tegen de richting van de grasvezels in. Daarnaast kan je met de bezem gemakkelijk vuil zoals bladeren en takken verwijderen.
 • Bladblazer: Je kan takken en bladeren verwijderen met een bezem, maar dit kan ook met een bladblazer. Na het gebruik van de bladblazer kan je altijd nog de bezem gebruiken om ervoor te zorgen dat het gras er weer mooi bij ligt.
 • Instrooien: Kunstgras wordt stevig afgewerkt door het af te strooien met instrooizand. Om de levensduur nog meer te verlengen adviseren wij om eens per jaar zand bij te strooien. Zo blijft je tuin nog langer net zo mooi alsof je het net hebt gelegd.
 • Eventueel onkruid verwijderen: Het klinkt misschien raar, maar ook bij kunstgras kan onkruid voorkomen. Dit kan worden veroorzaakt door bijvoorbeeld takken en bladeren. Door de grasmat en de drukverdeeldoek kunnen de wortels van onkruid zich niet nestelen. Daardoor is dit eenvoudig met de hand of een bezem te verwijderen.

Wordt kunstgras warm?

Kunstgras wordt in de zon warmer dan natuurlijk gras. Loop je met blote voeten dan voelt dit niet fijn aan, maar je kunt je hier niet aan verbranden. Dat kunstgras warmer wordt komt doordat het geen vocht bevat. Natuurlijk gras heeft dit wel. Hoe warm kunstgras wordt heeft ook te maken met de poolhoogte. Hoe hoger de grassprieten hoe warmer het gras wordt.

Verkleurt kunstgras?

Nee, kunstgras verkleurt niet. Dit komt door de kleurvaste eigenschappen en bestendigheid tegen zonlicht. Ook wanneer het gras langdurig wordt blootgesteld aan de zon zal de kleur behouden blijven.

Filters