Pallissaden

Geef je tuin een robuuste en strakke afwerking met palissadebanden. Ook deze zijn eenvoudig bij Buitenbart online te bestellen. Onze palissaden zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar. Hierbij heb je de keuze uit rechte of ronde palissaden, die worden afgewerkt in grijs of antraciet. Bekijk hieronder onze keuze aan palissaden. Advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 56

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 56

Palissadebanden voor in de tuin

Palissadebanden zijn een aaneengesloten rij palissaden, die voor verschillende projecten in de tuin kunnen worden gebruikt. Deze zie je voornamelijk terug als afscheiding tussen verschillende tuinelementen, zoals een grasmat en looppad. Daarnaast zijn palissadebanden geschikt om opsluitbanden te vervangen, zodat je bijvoorbeeld een terras of oprit strak en mooi afwerkt. Het grote verschil ten opzichte van opsluitbanden is de hoogte. Palissadebanden zijn hoger, waardoor deze boven de grond uitsteken. Dit maakt palissadebanden ook geschikt om hoogteverschillen in de tuin aan te brengen. Kortom: wat je ook wilt doen met je tuin, palissaden zijn onmisbaar.

Materiaal van de palissaden

Al onze palissaden zijn van beton gemaakt. Beton bestaat uit cement, water, grind en zand. Deze bestanddelen worden met elkaar vermengd en in een bepaalde mal gegoten, waarna het mengsel uithardt tot een stevig en duurzaam beton in de vorm van een palissade. Een groot voordeel van betonnen palissaden is de levensduur, die een stuk hoger ligt dan een afscheiding van bijvoorbeeld hout. Dit komt doordat beton minder snel wordt aangetast door weersinvloeden zoals neerslag. Zo ben je met betonnen palissaden verzekerd van een stabiele afscheiding, die tot jarenlang stevig blijft.

Palissaden in verschillende uitvoeringen

Wat voor uitstraling je ook aan je tuin wilt geven, je vindt altijd de geschikte palissaden. Deze zijn namelijk verkrijgbaar in meerdere afmetingen, waarbij ook verschil is tussen kleur en vorm. Ga voor een robuuste afwerking met de rechte palissadeblokken. Of neem de ronde variant voor een speelse uitstraling. Beide zijn bij ons verkrijgbaar in grijs en antraciet. Zowel de ronde als rechte palissadebanden zijn beschikbaar in verschillende maten. Het meeste verschil zit in de dikte en hoogte van de palissade. Zo varieert de dikte in 6 en 8 cm en hebben de meeste varianten een lengte van 50 cm. Het meeste verschil zit hem in de hoogte, die begint bij 20 cm en loopt op tot wel 50 cm. Daarnaast hebben wij ook een tussenweg in ons assortiment, namelijk palissadebanden van 35 cm en 40 cm hoog. 

Palissaden als kantopsluiting

Gebruik je palissaden als kantopsluiting, dan worden deze op dezelfde manier als opsluitbanden geplaatst. Het grote verschil is dat de palissaden boven de bestrating uitsteken, waardoor je ook meteen een border krijgt. De afscheiding tussen bijvoorbeeld je tuin en de stoep wordt hierdoor extra geaccentueerd.

Palissaden kan je zowel voor als na het bestraten van je tuin of terras plaatsen. De border die hiermee wordt gemaakt dient dan als opsluiting. Zo worden meerdere elementen van elkaar gescheiden en blijft bestrating goed liggen. Door opsluiting van je terras zal deze minder snel verschuiven, waardoor je nog jarenlang van een prachtig aangelegd terras geniet.

Palissadebanden plaatsen

Palissadebanden worden op dezelfde manier als opsluitbanden geplaatst. Het enige verschil is dat de palissadebanden nog een stuk boven de grond uitsteken, waardoor je ook meteen een border hebt. Hoe je deze vorm van opsluiting plaatst leggen wij je hieronder graag uit.

Voordat je de palissaden kunt plaatsen wordt voldoende ruimte vrijgemaakt. Graaf hiervoor een gleuf in de grond waar je de banden wilt hebben. Houdt hierbij rekening met extra ruimte om in te werken, zodat je speling hebt om de ligging van de banden aan te passen. Heb je een gleuf gegraven die lang en breed genoeg is, dan kan je de palissaden gaan plaatsen. Dankzij de vorm passen de palissaden precies aan elkaar, waardoor je de border eenvoudig strak afwerkt. Maak tijdens het plaatsen gebruik van een waterpas, zodat je zeker weet dat de hele border recht loopt. Wanneer de palissadebanden goed staan kun je het geheel eenvoudig afwerken. Dit doe je door de uitgegraven ruimte rondom de opsluiting op te vullen met grond en goed aan te stampen.

Wat zijn palissaden?

Palissaden zijn een aaneengesloten rij van palen die samen een palissadeband worden genoemd. Deze ronde of rechte banden worden eenvoudig aan elkaar gekoppeld, doordat deze precies in elkaar passen. Palissaden kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Namelijk als opsluiting, voor een verhoging of een stijlvolle afscheiding in je tuin.

Hoe diep moeten palissaden de grond in?

Palissaden worden voor minimaal 1/3 deel in de grond geplaatst. Heb je palissadebanden van 50 cm hoog, dan komen deze tot ongeveer 17 cm diep in de grond te staan. Wil je een constructie maken die om extra stevigheid vraagt? Dan kan je er ook voor kiezen om de palissade tot de helft in te graven.

Hoe zwaar is een palissade?

Een duo palissadepaal is 2,5 kg zwaar. Deze palen worden gebruikt om een afscheiding van palissadebanden te verlengen. Doordat deze slechts 6cm lang is wordt deze een palissadepaal genoemd. Palissadebanden hebben elk hun eigen gewicht. Dit hangt af van hoelang de aaneengesloten rij van palissaden is. Daarnaast spelen ook dikte en hoogte een rol. In onderstaand overzicht staat het gewicht van verschillende afmetingen overzichtelijk weergegeven.

  • 6x20x50cm: 11,45 kg
  • 6x25x50cm: 14,40 kg
  • 6x35x50cm: 20 kg
  • 6x40x50cm: 25,30 kg
  • 8x35x50cm: 26 kg
  • 8x50x50cm: 40 kg

Wat kosten palissaden?

Wat je precies kwijt zal zijn aan een afscheiding van palissaden is lastig te zeggen. Dit hangt namelijk af van de afmetingen en de aantallen die je nodig hebt. Bij Buitenbart ben je verzekerd van palissaden voor de beste internetprijzen, zodat je nooit teveel betaalt. Daar komt ook de hoge kwaliteit bij. Wij verkopen namelijk alleen maar producten waar wij achter staan. Daarom zijn al onze producten van a-kwaliteit, zo ook de palissaden. Zo ben je verzekerd van voordelige opsluiting waar je nog jarenlang van profiteert.

Filters