Pallisaden

Geef je tuin een robuuste en strakke afwerking met pallisadebanden. Ook deze zijn eenvoudig bij Buitenbart online te bestellen. Onze pallisaden zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar. Hierbij heb je de keuze uit rechte of ronde pallisaden, die worden afgewerkt in grijs of antraciet. Bekijk hieronder onze keuze aan pallisaden. Advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen, wij helpen je graag.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 60

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 60

Pallisadebanden voor in de tuin

Pallisadebanden zijn een aaneengesloten rij pallisaden, die voor verschillende projecten in de tuin kunnen worden gebruikt. Deze zie je voornamelijk terug als afscheiding tussen verschillende tuinelementen, zoals een grasmat en looppad. Daarnaast zijn pallisadebanden geschikt om opsluitbanden te vervangen, zodat je bijvoorbeeld een terras of oprit strak en mooi afwerkt. Het grote verschil ten opzichte van opsluitbanden is de hoogte. Pallisadebanden zijn hoger, waardoor deze boven de grond uitsteken. Dit maakt pallisadebanden ook geschikt om hoogteverschillen in de tuin aan te brengen. Kortom: wat je ook wilt doen met je tuin, pallisaden zijn onmisbaar.

Materiaal van de pallisaden

De meeste van onze pallisaden zijn van beton gemaakt. Beton bestaat uit cement, water, grind en zand. Deze bestanddelen worden met elkaar vermengd en in een bepaalde mal gegoten, waarna het mengsel uithardt tot een stevig en duurzaam beton in de vorm van een pallisade. Een groot voordeel van betonnen pallisaden is de levensduur, die een stuk hoger ligt dan een afscheiding van bijvoorbeeld hout. Dit komt doordat beton minder snel wordt aangetast door weersinvloeden zoals neerslag. Zo ben je met betonnen pallisaden verzekerd van een stabiele afscheiding, die tot jarenlang stevig blijft.

Pallisaden in verschillende uitvoeringen

Wat voor uitstraling je ook aan je tuin wilt geven, je vindt altijd de geschikte pallisaden. Deze zijn namelijk verkrijgbaar in meerdere afmetingen, waarbij ook verschil is tussen kleur en vorm. Ga voor een robuuste afwerking met de rechte pallisadeblokken. Of neem de ronde variant voor een speelse uitstraling. Beide zijn bij ons verkrijgbaar in grijs en antraciet. Zowel de ronde als rechte pallisadebanden zijn beschikbaar in verschillende maten. Het meeste verschil zit in de dikte en hoogte van de pallisade. Zo varieert de dikte in 6 en 8 cm en hebben de meeste varianten een lengte van 50 cm. Het meeste verschil zit hem in de hoogte, die begint bij 20 cm en loopt op tot wel 50 cm. Daarnaast hebben wij ook een tussenweg in ons assortiment, namelijk pallisadebanden van 35 cm en 40 cm hoog. 

Pallisaden als kantopsluiting

Gebruik je pallisaden als kantopsluiting, dan worden deze op dezelfde manier als opsluitbanden geplaatst. Het grote verschil is dat de pallisaden boven de bestrating uitsteken, waardoor je ook meteen een border krijgt. De afscheiding tussen bijvoorbeeld je tuin en de stoep wordt hierdoor extra geaccentueerd.

Pallisaden kan je zowel voor als na het bestraten van je tuin of terras plaatsen. De border die hiermee wordt gemaakt dient dan als opsluiting. Zo worden meerdere elementen van elkaar gescheiden en blijft bestrating goed liggen. Door opsluiting van je terras zal deze minder snel verschuiven, waardoor je nog jarenlang van een prachtig aangelegd terras geniet.

Pallisadebanden plaatsen

Pallisadebanden worden op dezelfde manier als opsluitbanden geplaatst. Het enige verschil is dat de palissadebanden nog een stuk boven de grond uitsteken, waardoor je ook meteen een border hebt. Hoe je deze vorm van opsluiting plaatst leggen wij je hieronder graag uit.

Voordat je de pallisaden kunt plaatsen wordt voldoende ruimte vrijgemaakt. Graaf hiervoor een gleuf in de grond waar je de banden wilt hebben. Houdt hierbij rekening met extra ruimte om in te werken, zodat je speling hebt om de ligging van de banden aan te passen. Heb je een gleuf gegraven die lang en breed genoeg is, dan kan je de pallisaden gaan plaatsen. Dankzij de vorm passen de pallisaden precies aan elkaar, waardoor je de border eenvoudig strak afwerkt. Maak tijdens het plaatsen gebruik van een waterpas, zodat je zeker weet dat de hele border recht loopt. Wanneer de pallisadebanden goed staan kun je het geheel eenvoudig afwerken. Dit doe je door de uitgegraven ruimte rondom de opsluiting op te vullen met grond en goed aan te stampen.

Meest gestelde vragen over palissaden

 • Wat zijn pallisaden?

  Pallisaden zijn een aaneengesloten rij van palen die samen een palissadeband worden genoemd. Deze ronde of rechte banden worden eenvoudig aan elkaar gekoppeld, doordat deze precies in elkaar passen. Pallisaden kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Namelijk als opsluiting, voor een verhoging of een stijlvolle afscheiding in je tuin.

 • Hoe diep moeten pallisaden de grond in?

  Pallisaden worden voor minimaal 1/3 deel in de grond geplaatst. Heb je pallisadebanden van 50 cm hoog, dan komen deze tot ongeveer 17 cm diep in de grond te staan. Wil je een constructie maken die om extra stevigheid vraagt? Dan kan je er ook voor kiezen om de pallisade tot de helft in te graven.

 • Hoe zwaar is een pallisade?

  Een duo pallisadepaal is 2,5 kg zwaar. Deze palen worden gebruikt om een afscheiding van pallisadebanden te verlengen. Doordat deze slechts 6cm lang is wordt deze een pallisadepaal genoemd. Pallisadebanden hebben elk hun eigen gewicht. Dit hangt af van hoelang de aaneengesloten rij van pallisaden is. Daarnaast spelen ook dikte en hoogte een rol. In onderstaand overzicht staat het gewicht van verschillende afmetingen overzichtelijk weergegeven.

  • 6x20x50cm: 11,45 kg
  • 6x25x50cm: 14,40 kg
  • 6x35x50cm: 20 kg
  • 6x40x50cm: 25,30 kg
  • 8x35x50cm: 26 kg
  • 8x50x50cm: 40 kg
 • Wat kosten pallisaden?

  Wat je precies kwijt zal zijn aan een afscheiding van pallisaden is lastig te zeggen. Dit hangt namelijk af van de afmetingen en de aantallen die je nodig hebt. Bij Buitenbart ben je verzekerd van pallisaden voor de beste internetprijzen, zodat je nooit teveel betaalt. Daar komt ook de hoge kwaliteit bij. Wij verkopen namelijk alleen maar producten waar wij achter staan. Daarom zijn al onze producten van a-kwaliteit, zo ook de pallisaden. Zo ben je verzekerd van voordelige opsluiting waar je nog jarenlang van profiteert.

Filters