Natuursteen Terrastegels 80x80

Natuursteen terrastegels 80x80 koop je gemakkelijk en snel online bij Buitenbart. Deze tegels zijn geschikt voor grote en kleine tuinen, die dankzij het formaat een ruimtelijk uitstraling krijgen. Natuursteen tegels 80x80 zijn verkrijgbaar in hardsteen, leisteen en graniet. Bekijk op deze pagina al onze natuursteen tegels in 80x80 formaat. Wil je meer informatie, heb je advies nodig of kan je niet vinden wat je zoekt? Bij ons slaag je altijd. Wij helpen je hier graag bij. Neem gerust contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen.

4 producten

4 producten

Natuursteen tegels voor buiten 80x80

Of je nou een grote of kleine tuin hebt, met 80x80 tuintegels in natuursteen kan elk oppervlak worden bestraat. Deze tegels geven je de mogelijkheid om ook je bestrating een natuurlijke uitstraling te geven. Met natuursteen tegels profiteer je van de volgende voordelen:

 • Duurzaam materiaal dat levenslang mee kan gaan
 • Slijtsporen zorgen voor een karakteristiek uiterlijk
 • Na verloop van tijd worden de tegels mooier
 • Elke tegel is uniek, hierdoor krijgt je tuin een levendige uitstraling

Nadelen natuursteen 80x80

Je hebt gelezen over de voordelen van 80x80 natuursteen tegels, maar wat zijn de nadelen van natuursteen? Het materiaal is broos en gevoelig. Natuursteen is namelijk niet bestand tegen zuur, schuursponsjes, bijtende middelen en heet water. Deze stenen kunnen niet schoongemaakt worden met een willekeurig schoonmaakmiddel, omdat je tegels van natuursteen hiermee beschadigt. Door de gevoeligheid lopen natuursteen tegels ook sneller krassen op. Dat is ook duidelijk terug te zien in de tegel. Maar bij natuursteen is dit eigenlijk geen noemenswaardig nadeel. Krassen geven de steen zijn karakteristieke uiterlijk. Dit betekent dat beschadiging de tegels juist mooier maakt, doordat deze een doorleefde uitstraling krijgen. Op zoek naar informatie over het schoonmaken van natuursteen terrastegels? Neem gerust contact met ons op

Soorten natuursteen tuintegels 80x80

Natuursteen tegels in 80x80cm formaat zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. In ons assortiment heb je hierin keuze uit leisteen, hardsteen en graniet. Elke steen heeft zijn eigen kenmerken, waarbij zowel het uiterlijk als de afwerkingen verschillen. Meer informatie over deze soorten steen lees je hieronder.

Leisteen 80x80 tuintegels

Deze steensoort bestaat uit meerdere lagen klei. De structuur van deze kleilagen verschilt van zeer ruw tot glad. Door deze kleilagen krijgt leisteen een gespleten structuur, waarin tintverschillen duidelijk zichtbaar zijn. Hierdoor ontstaan unieke terrastegels die voor bestrating met een levendige uitstraling zorgen. Maar dit is niet het enige voordeel van de gespleten structuur. Deze zorgt namelijk ook voor een ruw oppervlak, waardoor er minder kans op uitglijden is en eventuele beschadigingen minder opvallen. Wil je meer weten over leisteen en ons hele assortiment van deze tegels bekijken? Klik dan hier.

Hardsteen terrastegels 80x80

Dit is een kalksteen die rijk is aan fossielen. Kenmerkend aan hardsteen zijn de kleine kalkbolletjes en witte aders, welke voor het unieke uiterlijk van de steen zorgen. Gaat het over hardsteen dan kom je ook andere benamingen tegen. Hoewel de namen verschillen is het materiaal hetzelfde. Andere benamingen van hardsteen zijn:

 • Blue moon
 • Spotted blue
 • Blauwsteen
 • Chinees hardsteen
 • Siam bluestone verzoet
 • Blue limestone

Heb je terrastegels 80x80 van hardsteen dan is het goed om te weten dat deze na verloop van tijd teruglopen in kleur. Dit is een natuurlijk proces dat niet kan worden voorkomen. Verkleuring wordt namelijk veroorzaakt door blootstelling aan zon, regen en andere weersomstandigheden. Maar geen zorgen hierover, want vergrijzing heeft geen invloed op de kwaliteit van de tegels en brengt juist voordelen met zich mee. Verkleurt een hardsteen terras dan krijgt deze een prachtige doorleefde uitstraling. Daarnaast zorgt de grijze kleur ervoor dat andere kleuren nog meer opvallen. Dit maakt een terras van 80x80 hardsteen tegels de perfecte basis voor iedere tuin. Tegels van Chinees hardsteen worden op verschillende manieren afgewerkt. Zo heb je keuze uit gezoet met een facet of gezoet en getrommeld. Wat deze afwerkingen betekenen komen wij later op terug. Wil je onze hele collectie hardsteen tegels bekijken? Klik dan hier.

80x80 tuintegels graniet

Graniet is een gesteente dat herkenbaar is aan de gelijkmatige en gespikkelde structuur. De structuur heeft de steen gekregen door vorming van kristallen. Deze kristallen zijn ontstaan door het afkoelen van magma dat op diepte is gestold. Graniet heeft een hoge dichtheid, waardoor vocht nauwelijks wordt opgenomen. Dit maakt de steen uitermate geschikt voor het vervaardigen van 80x80 terrastegels. Daarnaast wordt het oppervlak van deze tegels opgeruwd om uitglijden te voorkomen, ook wanneer de bestrating nat is. Wil je meer weten over graniet tuintegels en ons hele assortiment hiervan bekijken? Ga dan naar deze pagina.

Afwerkingen natuursteentegels 80x80

Terrastegels 80x80 van natuursteen kunnen op verschillende manieren worden afgewerkt. De afwerking heeft invloed op het uiterlijk en het oppervlak van de tegels. Hieronder lichten wij de verschillende afwerkingen en de kenmerken hiervan toe.

Gezoet met een facet: Gezoet staat voor de structuur van het oppervlak, welke geheel glad en egaal is afgewerkt. Met een facet betekent dat de tegel schuine randen heeft. De combinatie van gezoet met facet zorgt voor bestrating die strak kan worden gelegd. Zo krijg je een terras met een strakke moderne uitstraling.

Gezoet en getrommeld: Ook bij deze tegels is het oppervlak glad en egaal, maar de randen zijn anders. Door te trommelen zijn de randen en hoeken namelijk ongelijk gemaakt. Hierdoor krijgen de tegels een verouderd uiterlijk, wat voor bestrating met een authentiek karakter zorgt.

Opgeruwd: Dan zijn er ook nog tegels met een opgeruwd oppervlak. Dit wordt ook wel aangeduid als Waterjet. Doordat het oppervlak van de tegels ruw is gemaakt wordt de kans op uitglijden aanzienlijk verkleind, ook wanneer de bestrating nat is.

Gewicht 80x80 natuursteen tegels

Het exacte gewicht gaat samen met de dikte van de tegel en het soort steen waar deze van gemaakt is. Enkele voorbeelden zijn:

 • Leisteen tegels van 80x80x2.5cm wegen ongeveer 47kg per stuk
 • Hardsteen tegels van 80x80x2.5cm wegen ongeveer 52kg per stuk
 • Graniet tegels van 80x80x3cm wegen ongeveer 60kg per stuk

Veel gestelde vragen over 80x80cm natuursteen terrastegels

 • Hoe kan ik natuursteen buiten leggen?

  Ga je natuursteentegels buiten leggen dan heb je een gestabiliseerde ondergrond nodig. Welke soort grond het meeste geschikt is hangt af van de situatie en de regio waar je woont. Om deze reden raden wij aan om een vakman in te schakelen die ervaring heeft met natuursteen. Zo weet je zeker dat de juiste ondergrond wordt gebruikt en de tegels goed worden gelegd.

 • Waar kan natuursteen niet tegen?

  Natuursteen is gevoelig en daarmee niet bestand tegen zuur, schuursponsjes, bijtende middelen en heet water. Gebruik daarom niet zomaar een willekeurig middel voor het reinigen van natuursteen tegels. 

 • Wat kosten natuursteen tegels?

  Ga je voor een terras van natuursteentegels dan is het op voorhand moeilijk te zeggen hoeveel je kwijt zult zijn. Dit hangt namelijk af van de afmetingen van de tegels en de soort natuursteen. Wel ben je bij Buitenbart verzekerd dat je nooit teveel betaalt. Wij bieden namelijk al onze producten aan voor de beste internetprijzen. Doordat al onze producten, zo ook natuursteen terrastegels, van a-kwaliteit zijn haal je gegarandeerd het beste van het beste in huis. Daarnaast hoef je van ons geen gladde verkooppraatjes te verwachten, maar krijg je van onze specialisten eerlijk advies. Kortom: wat je ook zoekt, bij Buitenbart slaag je altijd.

 • Welke natuursteen voor een terras?

  Voor welke natuursteen je ook gaat, de keuze is aan jou. Dit gaat natuurlijk ook samen met je persoonlijke stijl. Soorten die je het meest in de tuin tegenkomt zijn natuursteen met een hogere dichtheid en slijtvastheid, zoals graniet, leisteen en hardsteen.

 • Hoelang gaat natuursteen mee?

  Met een terras van natuursteen kan je een leven lang doen. Wel zijn natuursteen tegels over het algemeen gevoelig voor krassen, maar dit hoeft helemaal geen probleem te zijn. Dit doet namelijk geen afbreuk aan de kwaliteit van de tegels. Daarnaast zorgen krassen voor een geleefde uitstraling, waardoor je terras een authentiek karakter krijgt.

 • Verkleurt natuursteen?

  Heb je een terras van Chinees hardsteen natuursteen dan verkleurt deze na verloop van tijd. Hardsteen is een steensoort dat onder invloed van het weer vergrijst. Dit is een natuurlijk proces dat vanzelf stopt. Maar geen zorgen, want vergrijzen heeft geen invloed op de kwaliteit van hardsteen terrastegels. Het zorgt juist voor een prachtige doorleefde uitstraling.

Filters