Vandaag, donderdag 20 juni zijn alle winkels om 15:30 gesloten i.v.m. een personeelsuitje

Beige tuintegels

Ga voor een rustieke uitstraling met keramische tuintegels beige, waarmee je ook direct van een warme sfeer geniet. Deze zijn eenvoudig en snel online te bestellen bij Buitenbart. Of kom langs in een van onze showtuinen om de tegels in het echt te bekijken. Bekijk deze pagina voor ons volledige aanbod in keramische terrastegels in beige afwerking. Verkrijgbaar in verschillende tinten en afmetingen. Raadpleeg de tekst onderaan deze pagina voor meer informatie of neem contact met ons op. Wij helpen je graag bij het uitkiezen van de juiste tegels voor in je tuin.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 114

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 114

Beige keramische tegels

Keramische tegels zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende designs, waarmee je tuin een uitgesproken uitstraling krijgt. Klik hier voor ons volledige aanbod aan keramische tuintegels. Ga je toch liever voor tegels met een meer neutrale en natuurlijke afwerking? Dan zijn terrastegels in de kleur beige de perfecte oplossing. Hiermee leg je prachtige bestrating aan die perfect aansluit op je tuinmeubilair en beplanting.

Eigenschappen keramische tuintegels beige

Ga je voor keramische tegels, dan ga je voor tegels die makkelijker te onderhouden zijn dan betontegels. Keramiek heeft namelijk een andere structuur dan beton. Door de hoge dichtheid nemen de tegels nauwelijks vocht en vuil op, waardoor je viezigheid makkelijker verwijdert. Andere eigenschappen van keramische tegels zijn:

 • Bestand tegen zonlicht, waardoor de tegel langer mooi blijft
 • Vlek-en zuurbestendig
 • Stroef afgewerkt om uitglijden te voorkomen
 • Krasbestendig, zodat schuiven met tuinmeubilair geen schade oplevert

Doordat keramische tegels nauwelijks vocht opnemen zullen deze na een regenbui langer nat blijven. Daarom worden deze tegels altijd met een waterdoorlatende voeg gelegd. Daarnaast is ook het afschot belangrijk. Dit betekent dat de bestrating afloopt naar een bepaalde richting, zodat regenwater alsnog kan worden weggevoerd. In de regel is het afschot 1cm per strekkende meter van het terras. Om water goed naar de grond te begeleiden kan je ervoor kiezen een goot langs je bestrating te plaatsen.

Keramische tuintegels met beton

Keramische tegels zijn verkrijgbaar in twee varianten. Hierbij heb je keuze uit full body keramiek of keramiek op onderbeton. De full body variant is volledig van keramiek gemaakt. Keramiek op onderbeton staat ook bekend als 3+1. Deze tegels hebben namelijk een 1cm dikke keramische toplaag, die onlosmakelijk verbonden is met een 3cm dikke onderlaag van beton. Populaire soorten keramiek op onderbeton zijn de GeoCeramica en Cerasun tegels. Dankzij de betonnen onderlaag zijn deze eenvoudig in een normaal geëgaliseerd zandbed te verwerken.

Keramische tegels beige afwerkingen

Hoewel de tegels allemaal de kleur beige hebben zijn er toch duidelijke verschillen, waardoor elke variant anders is. Kijk bijvoorbeeld naar de tegels in natuursteen look, zoals quartz en graniet. Deze kenmerken zich in natuurlijke lijnen en kleurnuances voor een unieke structuur. Of ga voor een basic design met beige tegels in betonlook. Welke variant je ook kiest, je hebt ruime keuze in donkere en lichte beige kleurtinten. Een paar voorbeelden zijn:

 • Greige, een prachtige combinatie van grijs en beige
 • Sand, een zandkleur om het strandgevoel naar huis te halen
 • Sabbia, een donkere tint die neigt naar lichtbruin

Beige keramische terrastegels afmetingen

Voor ieder formaat oppervlak vind je gegarandeerd de juiste tegels. Deze zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende maatvoeringen. Denk bijvoorbeeld aan de 60x60cm tegel voor grote en kleine oppervlaktes. Of ga voor een ruimtelijke afwerking met tegels in 90x90cm formaat. Andere beschikbare maten zijn:

 • 80x80cm
 • 100x100cm
 • 30x60cm
 • 40x80cm
 • 120x60cm

Beige keramische tuintegels voor de beste prijs

Wij van Buitenbart bieden ons hele assortiment aan voor internetprijzen, zo ook de keramische tegels in de kleur beige. Zo weet je zeker dat je bij ons nooit teveel betaalt, zowel online als in onze winkels. Daarnaast staan wij ook voor uitstekende kwaliteit. Dit betekent dat al onze tegels en andere materialen van a-kwaliteit zijn. Hierdoor heb je gegarandeerd sierbestrating waar je nog jarenlang van geniet. En dat voor de best mogelijke prijs.

Meest gestelde vragen over beige tuintegels

 • Waarom worden keramische tegels met voeg gelegd?

  Keramische tegels zijn continu in beweging. Dit komt doordat keramiek uitzet bij hoge temperaturen en weer krimpt wanneer de temperatuur naar beneden gaat. Daarnaast heeft keramiek een dichte structuur, waardoor water op de tegel blijft liggen. Om deze redenen worden keramische terrastegels altijd met een voeg van minimaal 3mm gelegd. Hiervoor wordt polymeerzand gebruikt. Dit is een waterdoorlatende en flexibele voeg. Zo kan regen via de voegen naar de grond worden gevoerd en zullen de voegen niet breken wanneer de tegels uitzetten. Meer informatie over het voegen van keramiek? Klik dan hier.

 • Hoe leg je keramische tegels

  Dit hangt af van de dikte van de tegels. Ga je bestraten met keramische tegels van 2cm dik, dan heb je een speciale ondergrond nodig. Dit om te voorkomen dat je bestrating kapot gaat bij lage temperaturen. Voor het verwerken van deze tegels raden wij aan om een vakman in te schakelen. Zo weet je zeker dat de tegels goed worden verwerkt, zodat deze gegarandeerd jarenlang goed blijven liggen. Vanaf 3cm dik is een normaal geëgaliseerd zandbed voldoende. Dit geldt ook voor keramische tegels op onderbeton. Klik hier voor alle nodige informatie over het leggen van keramiek op onderbeton.

 • Hoe maak je keramische tegels schoon?

  Keramische tuintegels zijn makkelijker schoon te maken dan tegels van beton. Dit komt door de dichte structuur van keramiek, waardoor vuil op het oppervlak blijft liggen en dus niet in de tegel trekt. Wacht vooral niet te lang met het verwijderen van vuil, want hoe langer je wacht hoe moeilijker vuil wordt verwijderd. Hoe je de tegels het beste schoon kunt maken lees je hier.

 • Hoe zaag je keramische tegels op maat?

  Voor het zagen van keramische tegels heb je een watergekoelde zaagtafel met een zaag voor keramische tegels nodig. Daarnaast worden deze tegels op een bepaalde methode gezaagd. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat de tegels worden verpest. Lees hier alles wat je moeten over het zagen van keramiek. Vind je het toch te link om de tegels zelf te zagen? Dan raden wij je aan om hier een vakman voor in te schakelen.

Filters