Vandaag, donderdag 20 juni zijn alle winkels om 15:30 gesloten i.v.m. een personeelsuitje

Gebakken klinkers

Koop gebakken  klinkers gemakkelijk en snel online bij Buitenbart. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten als het dikformaat, keiformaat en het waalformaat. Daarnaast heb je ook keuze uit gebakken klinkers met een strakke of getrommelde afwerking. Tel daar de keuze aan kleuren bij op en je kan bij ons de juiste gebakken klinkers. Op zoek naar meer informatie of heb je advies nodig? Neem gerust contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen, we helpen je graag.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 88

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 88

Gebakken klinkers voor de oprit

Gebakken bestrating bestaat uit klinkers die van klei worden gemaakt en vervolgens op hoge temperaturen worden gebakken. De stenen die hieruit ontstaan zijn zeer sterk en duurzaam. Dit maakt gebakken klinkers niet alleen geschikt voor in de tuin als bijvoorbeeld een looppad, maar ook perfect voor de aanleg van een stevige oprit. Ook de bekende merken Wienerberger en Vandersanden gebakken bestrating zijn hier uitermate voor geschikt. Maar dit is niet het enige voordeel van gebakken klinkers. Benieuwd naar een aantal andere voordelen? Lees dan snel verder.

Voordelen gebakken klinkers

Gebakken klinkers zijn zo sterk dat deze onbeperkt meegaan, terwijl de sterkte van de bestrating hetzelfde blijft. Daarnaast hebben de stenen een compacte structuur, waardoor vocht nauwelijks wordt opgenomen. Het resultaat is bestrating die bestand is tegen vorst, zodat dit ook in de wintermaanden goed blijft liggen. Ook algen hebben hierdoor minder kans om te groeien, waardoor de kans op groene aanslag heel klein is. Andere voordelen van gebakken bestrating zijn:

 • Gemakkelijk te verwerken dankzij het hanteerbare formaat
 • Kan in een normaal geëgaliseerd zandbed worden verwerkt
 • Een prachtige natuurlijke uitstraling
 • Hoge kleurvastheid, waardoor de stenen jarenlang mooi blijven
 • Veel legverbanden mogelijk, ook geschikt voor ronde vormen
 • Verkrijgbaar in vele mooie kleurstellingen

Naast al deze voordelen hebben deze klinkers ook een nadeel. Gebakken klinkers zijn namelijk hoger in prijs dan betonstenen. Maar dit hoeft helemaal niet op te wegen tegen de voordelen van deze stenen. Met gebakken klinkers geniet je langer van prachtige bestrating dan met betonklinkers. Dit komt doordat gebakken steen met de jaren een verweerde uitstraling krijgt, waardoor de authentieke sfeer nog meer wordt versterkt.

Getrommelde gebakken klinkers

Gebakken klinkers zijn verkrijgbaar in strakke en getrommelde uitvoering. Ga je voor strakke klinkers, dan zijn de stenen voorzien van rechte hoeken en randen. Dit betekent ook dat strakke stenen maatvast zijn. Dit staat perfect in de tuin of oprit met een moderne uitstraling. Ga je liever voor een authentiek karakter, kies dan voor getrommelde klinkers. Deze zijn behandeld in een zogeheten trommelmachine. Door deze behandeling krijgen ook nieuwe gebakken klinkers een verouderde en gebruikte uitstraling. Dit komt doordat de hoeken en randen van de stenen ongelijke vormen hebben gekregen, waardoor elke steen een unieke vorm heeft.

Formaat gebakken bestrating

Gebakken bestrating wordt in de volksmond vaak klinkers genoemd, omdat met deze benaming bakstenen worden aangeduid. In werkelijkheid zijn gebakken stenen niet alleen in klinkerformaat, maar ook in andere formaten verkrijgbaar. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Waalformaat 
 • Dikformaat
 • Keiformaat 

Gebakken bestrating heeft een dikte van minimaal 6cm. Hierdoor is deze bestrating bestand tegen een hogere druk en dus uitermate geschikt voor de aanleg van een oprit.

Gebakken bestrating in de mooiste kleuren

Naast keuze in afwerking en formaat is er ook een ruime keuze in kleur. Zo weet je zeker dat je de steen vindt die het beste bij jouw stijl past. Of je nou een robuuste, levendige, warme of juiste kleurige uitstraling wilt. Voor elk idee is de bijpassende gebakken klinker te vinden. De bij ons verkrijgbare kleuren zijn onder andere:

 • Antraciet
 • Grijs
 • Rood genuanceerd
 • Terrageel
 • Paars genuanceerd

Gebakken klinkers visgraatverband

Het visgraatverband wordt ook wel keper- of zigzagverband genoemd. Dit verband wordt toegepast door de uitgebreide mogelijkheden. Het is namelijk mogelijk om het verband in meerdere richtingen te leggen, waarbij je zelfs ronde oppervlakken kunt aanleggen. Dit geeft je tuin de meest unieke uitstraling.

Gebakken bestrating in elleboogverband

De meest voorkomende wijze waarop gebakken bestrating wordt gelegd is in elleboogverband. Deze wijze wordt voornamelijk toegepast op de oprit. Dit omdat het elleboogverband voor zeer stevige bestrating zorgt, doordat de belasting van de auto beter over de stenen wordt verdeeld. Meer informatie over het elleboogverband en andere mogelijke verbanden? Klik dan hier.

Gebakken klinkers aanbieding

Hoeveel je precies kwijt zult zijn aan je tuin met gebakken klinkers is op voorhand moeilijk te zeggen. Dit gaat natuurlijk samen met de gebakken klinkers die je kiest en hoeveel je hiervan nodig hebt. Daarnaast hebben ook andere benodigde materialen, zoals ophoogzand, invloed op de uiteindelijke kosten. Wel weet je zeker dat je bij Buitenbart nooit te veel betaalt. Wij bieden namelijk ons assortiment voor de beste internetprijzen aan. Daarnaast vinden wij alleen het beste goed genoeg en verkopen wij daarom alleen a-kwaliteit producten. Met een assortiment van meer dan 10000 artikelen slaag je altijd bij ons. Kan je de juiste materialen niet vinden? Heb je advies nodig of wil je gewoon meer informatie? Neem gerust contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen. Onze verkoopmedewerkers helpen je graag met eerlijk en deskundig advies.

Meest gestelde vragen over gebakken klinkers

 • Wat is een gebakken klinker?

  Gebakken klinkers zijn gemaakt van klei dat op hoge temperaturen wordt gebakken. Hierdoor zijn gebakken zeer sterke en duurzame straatstenen. Deze zijn geschikt voor de aanleg van een terras, looppad en een stevige oprit. Gebakken klinkers zijn verkrijgbaar in de volgende formaten:

  • Dikformaat (21x7cm)
  • Waalformaat (20x5cm)
  • Keiformaat (20x10cm)
 • Wat is het verschil tussen gebakken en beton?

  Het grootste verschil tussen gebakken en beton is het materiaal. Gebakken klinkers zijn gemaakt van klei. De klei wordt op hoge temperaturen gebakken. Het gevolg is een steen met een compacte structuur, waardoor vocht nauwelijks wordt opgenomen. Hierdoor zijn gebakken klinkers vorstbestendig, niet gevoelig voor groene aanslag en blijven de stenen jarenlang mooi. Betonnen klinkers zijn gemaakt van een mengsel van cements, water en grind of zand. Dit wordt niet gebakken, maar door de lucht gedroogd en uitgehard. Beton heeft een open structuur, waardoor deze meer vocht opneemt. Dit zorgt ervoor dat een betonklinker gevoelig is voor witte en groene aanslag. Daarnaast zal beton teruglopen in kleur.

 • Welke klinkers worden niet groen?

  Wil je zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan onderhoud? Ga dan voor gebakken bestrating. Deze bestrating neemt namelijk nauwelijks vocht op, doordat het materiaal een dichte structuur heeft. Hierdoor krijgen algen minder ruimte om te groeien, waardoor de stenen nauwelijks groen worden. Dit zorgt ervoor dat je gebakken klinkers gemakkelijker schoon krijgt dan betonklinkers, die dankzij de open structuur gevoeliger zijn voor groene aanslag. Meer informatie over groene aanslag en hoe je dit aanpakt vind je op deze pagina. Zorg voor nog minder onderhoud door gebakken bestrating af te voegen met polymeerzand zandgrijs. Hierdoor krijgt onkruid minder kans om te groeien en je bestrating wordt ook nog eens mooi en stevig afgewerkt.

 • Hoe dik moet een klinker zijn?

  Hoe dik klinkers en andere straatstenen moeten zijn hangt af van het gebruik. Hoe intensiever de bestrating wordt gebruikt, hoe dikker de klinkers horen te zijn. Met een minimale dikte van 6cm zijn klinkers uitermate geschikt voor de aanleg van een oprit. Deze zijn namelijk zo sterk dat ze bestand zijn tegen de belasting van een auto. Heb je een zwaarder voertuig dan een gemiddelde personenauto? Dan kan je altijd voor dikkere klinkers kiezen. De dikte van een klinker kan oplopen tot 9cm.

 • Wat kosten gebakken klinkers?

  De prijzen van gebakken klinkers variëren. Dit is namelijk afhankelijk van het formaat en de kleur. Daarnaast is de uiteindelijke prijs ook afhankelijk van het aantal stenen dat je nodig hebt. Wel weet je zeker dat je bij Buitenbart nooit te veel betaalt. Al onze a-kwaliteit producten bieden wij namelijk voor de beste internetprijzen aan.

 • Wat moet onder gebakken klinkers?

  Gebakken klinkers kunnen op een normaal geëgaliseerd zandbed worden verwerkt. Je hebt dus geen speciale ondergrond nodig. Let wel op wanneer je de oprit aan gaat leggen. Deze dient extra te worden verstevigd. Dit wordt gedaan door een laag menggranulaat aan de ondergrond toe te voegen.

Filters