Antraciet betontegels

Bestel betontegels antraciet eenvoudig en snel online bij Buitenbart. Op deze pagina vind je onze collectie antraciet betontegels. We hebben niet alleen tegels voor een prachtig terras, maar ook voor een mooie en stevige oprit. De tegels zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen en afmetingen. Raadpleeg voor meer informatie de tekst onderaan deze pagina of neem hiervoor contact met ons op. Ook nodigen we je graag uit in een van onze showtuinen, waar wij je graag helpen en je de mogelijkheid hebt om een aantal van onze tegels te bekijken.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 157

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 157

Antraciet tegels voor in de tuin

Antraciet betontegels vormen de perfecte basis voor iedere tuin. Of je nou wilt gaan voor een luxe, robuuste of juist elegante uitstraling, tegels in de kleur antraciet passen bij elke stijl. Hierbij zorgen antraciet tegels ervoor dat andere kleuren extra worden geaccentueerd. Daardoor vallen andere tuinelementen, zoals meubels en planten, nog meer in het oog. Zo kan je met bestrating in een basiskleur alsnog voor een levendige en unieke tuin zorgen. 

Voordelen beton antraciet tuintegels

Beton bestaat uit een mengsel van cement, water, grind en zand. Dit wordt in een bepaalde mal gegoten en vervolgens uitgehard. Het resultaat is een sterke en duurzame betontegel met een open structuur. Dankzij deze structuur heeft de tegel een hoge vochtopname. Hemelwater blijft niet lang op de tegel liggen, waardoor de kans op uitglijden wordt verkleind. Daarnaast profiteer je bij betontegels van andere voordelen, namelijk:

 • Eenvoudige aanleg, normaal geëgaliseerd zandbed is voldoende
 • Veelzijdig toepasbaar, geschikt voor onder andere tuin, terras, oprit, looppad en balkon
 • Verkrijgbaar in veel maatvoeringen

Betontegels nadelen

Naast alle voordelen zitten aan betontegels ook nadelen verbonden. Die hebben te maken met de open structuur. Niet alleen vocht, maar ook vuil wordt door de tegels gemakkelijk opgenomen. Het gevolg is dat betontegels moeilijker schoon te maken zijn dan andere tuintegels. Ook zijn deze tegels gevoeliger voor groene aanslag en kalkuitbloei.

 • Groene aanslag: Dit wordt veroorzaakt door algen en mos, die dankzij de open structuur meer ruimte hebben om te groeien. Het gevolg hiervan is groene tegels. Met een algenverwijderaar kan je groene aanslag gemakkelijk aanpakken. Meer informatie hierover vind je op deze pagina
 • Kalkuitbloei: Dit wordt ook wel witte uitslag genoemd en is een natuurlijk proces dat niet kan worden tegengehouden. Maar geen zorgen, want witte uitslag heeft geen invloed op de kwaliteit van de tegels. Na verloop van tijd verdwijnt kalkuitbloei vanzelf. Wil je meer weten over kalkuitbloei? klik dan hier.

Afwerkingen beton

Antraciet tuintegels van beton zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen. Zo heb je keuze uit tegels van basis beton en behandelde tegels. Wat dit betekent leggen wij hieronder uit.

 • Basis beton: Deze tegels zijn onbehandeld. Dat betekent dat basis beton niet is behandeld. Dit maakt basis betontegels gevoelig voor groene aanslag en kalkuitbloei. Daarnaast zijn deze tegels moeilijker schoon te maken, doordat vuil dieper in het beton trekt.
 • Betontegels met coating: Deze tuintegels van beton zijn voorzien van een toplaag, waarmee het oppervlak wordt verdicht. Dit zorgt ervoor dat vuil niet diep in de tegel trekt, maar op het oppervlak blijft liggen. Daardoor zijn de tegels makkelijker schoon te krijgen en blijven deze langer mooi.
 • Betontegels impregneren: Geïmpregneerde betontegels zijn voorzien van een deklaag. Deze deklaag biedt bescherming tegen vocht en vuil. Daardoor zijn deze tegels minder gevoelig voor groene aanslag en kalkuitbloei. Daarnaast zal ook vuil niet diep in de tegel trekken, zodat dit gemakkelijk wordt verwijderd.
 • Kleurvaste betontegel: Antraciet betontegels die altijd op kleur blijven zijn GeoSteen tegels van MBI in de kleur Milano. Deze hebben een toplaag van mineralen die de tegels een natuurlijke kleur geven. Dankzij de kleurvaste eigenschappen van de mineralen blijven de tegels op kleur. Daarnaast zijn deze betontegels voorzien van bescherming tegen vocht en vuil. Hierdoor zijn de tegels gemakkelijker schoon te maken. 

Betontegels antraciet maatvoeringen

Antraciet betontegels zijn verkrijgbaar in verschillende maatvoeringen. Wat voor formaat tuin je ook hebt, bij Buitenbart vind je gegarandeerd het juiste formaat antraciet tegel. Deze zijn onder andere verkrijgbaar in het populaire 60x60cm formaat, perfect voor grote en kleine tuinen. Andere maten die wij in ons assortiment hebben opgenomen zijn onder andere:

 • 20x30cm
 • 60x40cm
 • 50x50cm
 • 40x80cm
 • 80x80cm
 • 100x100cm

Op zoek naar iets heel anders, kijk dan eens naar de betontegels antraciet wildverband. Dit verband bestaat uit tegels in verschillende afmetingen, die afwisselend van elkaar worden gelegd. Het gevolg is bestrating in antraciet met een uniek legverband. Voor een wildverband is geen specifiek legverband, want deze kan zelf verzinnen. Let er wel op dat de horizontale en verticale lijnen zoveel mogelijk worden doorbreken. Zo weet je zeker dat je goed uitkomt met het aantal tegels.

Betontegels verven

Antraciet betontegels verkleuren. Dit betekent dat de tegels na verloop van tijd teruglopen in kleur. Wil je de tegels weer donkerder, of zelfs helemaal zwart maken? Geen probleem. Hiervoor hebben wij de oplossing, namelijk Imperial Black. Door de tegels hiermee te behandelen worden deze weer zwart gemaakt. 

Antraciet oprit tegels

Een aantal van onze antraciet betontegels zijn ook geschikt voor de aanleg van een oprit. Deze tegels hebben een minimale dikte van 6cm. Dankzij deze dikte zijn de tegels bestand tegen zwaardere belasting, zodat deze niet zullen breken wanneer je de auto parkeert. Afmetingen die het meest worden gebruikt voor de oprit zijn tegels van 20x30cm en 30x60cm. Deze worden in halfsteensverband gelegd, zodat het gewicht gelijkmatig wordt verdeeld. 

Antraciet betontegels schoonmaken

Je hebt bestrating gelegd met antraciet betontegels en wilt deze natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Op den duur komt vuil op de tegels terecht, waardoor de bestrating meer zo mooi is. Dit is eenvoudig op te lossen door de tegels schoon te maken. Hoe je het beste te werk kunt gaan lees je op deze pagina.

Wat kosten betonnen tegels?

De exacte kosten voor betonnen tegels zijn op voorhand moeilijk te zeggen. Dit hangt namelijk af van de tegel die je kiest en hoeveel je hiervan nodig hebt. Wel ben je bij Buitenbart gegarandeerd van de beste prijs. Al onze producten, zo ook antraciet betontegels, bieden wij aan voor internetprijzen. Daarnaast zijn deze van a-kwaliteit. Zo heb jij de beste keuze in huis voor een eerlijke prijs.


Filters