Dakterrastegels

Dakterrastegels koop je gemakkelijk en snel online bij Buitenbart. Met deze tegels kan je een dakterras en balkon aanleggen, zodat je optimaal van buiten kunt genieten. Dakterras tegels zijn verkrijgbaar in keramische en betonnen uitvoering, waarbij je keuze hebt uit verschillende maatvoeringen en de mooiste ontwerpen. Daarnaast kan je bij ons ook terecht voor tegeldragers die je nodig hebt voor het aanleggen van je dakterras. Wil je meer informatie over dakterrastegels of heb je advies nodig? Neem gerust contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen, we helpen je graag.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 1576

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 1576

Dakterras tegels

Heb je een dakterras en wil je hier meer gebruik van maken, maar vind je de bedekking van het terras niet mooi? Leg je dakterras dan aan met dakterras tegels. Maak hiervoor altijd gebruik van tegeldragers. Op deze manier zorg je voor een terras met voldoende waterdoorlatendheid. Daarnaast garanderen tegeldragers een stevig terras waarbij de tegels goed blijven liggen. Deze dragers zijn geschikt voor zowel keramische als betonnen tegels. Met beide kan je een prachtig dakterras of balkon aanleggen om nog jarenlang van te genieten.

Dakterras keramische tegels

Voor de aanleg van een dakterras worden doorgaans keramische tegels van 2cm dik gebruikt. Deze zijn namelijk lichter dan andere tegels, waardoor overbelasting van je dak wordt voorkomen. Heb je een extra verstevigd dak, waardoor deze meer gewicht kan dragen? Dan kan je ook kiezen voor keramische tegels van 3cm of 4cm dik. 

Voordelen keramische tegels

Keramische dakterrastegels brengen vele voordelen met zich mee, waardoor je optimaal van je dakterras geniet. Dit komt doordat keramiek een hard en compact materiaal is. Hierdoor krijgen keramische tegels de volgende eigenschappen:

 • Onderhoudsvriendelijk: Keramiek heeft een dichte structuur, waardoor vuil beperkt blijft tot het oppervlak. Hierdoor zijn de tegels gemakkelijk schoon te maken. Maak gebruik van ons onderhoudspakket voor keramiek om de tegels weer gemakkelijk als nieuw te krijgen. Daarnaast is dit pakket perfect voor het onderhouden van de tegels.
 • Krasvast/slijtvast: Keramische tegels zijn zo hard dat deze bestand zijn tegen krassen. Dit betekent dat de tegels niet beschadigd zullen raken, ook niet wanneer je hier met meubilair overheen schuift.
 • Vorstbestendig: Doordat keramiek nauwelijks tot geen vocht opneemt zijn deze tegels bestand tegen vorst.
 • Kleurvast: Keramische tegels zijn bestand tegen UV-stralen. Ook wanneer deze volop in de zon liggen zullen de tegels niet verkleuren. Ook de kans op groene tegels is nihil, doordat algen en mossen geen ruimte hebben om te groeien.
 • Antislip: Om ervoor te zorgen dat je niet uitglijdt is het oppervlak van keramische tegels ruw gemaakt. Ook wanneer je dakterras nat is kan je hier veilig gebruik van maken.

Betonnen dakterrastegels

Wil je een dakterras aanleggen maar vind je de prijs van keramische tegels te hoog? Dan kan je ook gaan voor betonnen dakterras tegels, die voordeliger zijn. Beton is een sterk en duurzaam materiaal. Daarom zijn ook deze tegels geschikt voor de aanleg van een dakterras. Let wel op dat beton dankzij de open structuur gevoelig is voor groene aanslag. Daarnaast zal ook vuil dieper in de tegels trekken. Met een algenverwijderaar is groene aanslag gemakkelijk te bestrijden. Maak voor het verwijderen van ander vuil gebruik van ons onderhoudspakket voor beton en natuursteen. Hiermee heb je alles in huis om vuil gemakkelijk te verwijderen, zodat je de tegels weer als nieuw krijgt. Ook zijn betontegels gevoelig voor kalkuitbloei. Maar geen zorgen, want deze witte uitslag heeft geen invloed op de kwaliteit van de tegels. Daarnaast zal de uitslag vanzelf weer verdwijnen. Meer informatie over kalkuitbloei vind je hier.

Afmetingen dakterrastegels

Voor elk formaat dakterras zijn de juiste tegels te vinden. Deze zijn namelijk verkrijgbaar in vele verschillende formaten. Hierbij heb je keuze uit onder andere:

 • 30x30cm
 • 50x50cm
 • 60x60cm
 • 80x80cm
 • 30x60cm
 • 40x80cm
 • 30x120cm

Dakterras aanleggen

Ga je tegels op een dakterras of balkon verwerken, dan worden deze op tegeldragers gelegd. Met tegeldragers zorg je voor een prachtig terras die voldoende water doorlaat, zodat wateroverlast wordt voorkomen. Tegeldragers zijn verkrijgbaar in vaste en verstelbare uitvoering. Heb je een ondergrond die geheel vlak loopt? Dan zijn vaste tegeldragers een goede oplossing. Voor een ondergrond met oneffenheden zijn verstelbare tegeldragers geschikt. Deze kunnen namelijk traploos worden verhoogd en verlaagd. Op deze manier worden hoogteverschillen van de ondergrond opgevangen, zodat je dakterras waterpas kan worden gelegd. Voor tegels van 60x60cm of kleiner heb je voor elke hoek 1 tegeldrager nodig. Zijn de tegels groter? Reken dan voor elke tegel een extra tegeldrager voor het midden van de dakterrastegel.

Prijs dakterras vloer

Een exacte prijs voor de vloer van je dakterras kunnen wij op voorhand niet geven. Dit gaat natuurlijk samen met de tegel die je kiest en hoeveel je hiervan nodig hebt. Ook andere benodigde materialen zoals tegeldragers hebben invloed op de uiteindelijke prijs. Wel weet je zeker dat je bij Buitenbart nooit te veel betaalt. Wij bieden namelijk al onze producten voor de beste internetprijzen aan. Daarnaast bestaat ons assortiment alleen uit a-kwaliteit artikelen, want alleen het beste vinden wij goed genoeg. Met meer dan 10000 producten slaag je altijd bij ons. Kan je de juiste tegel niet vinden? Wil je meer informatie of heb je advies nodig? Neem gerust contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen. Onze verkoopmedewerkers staan graag voor je klaar met eerlijk en deskundig advies.

Dakterras verlichting

Geniet langer van je dakterras door buitenverlichting te plaatsen. Zo kan je ook in de avond op je dakterras verblijven, zonder dat je in het donker komt te zitten. Met verlichting zorg je ook nog eens voor een sfeervolle en veilige omgeving. Perfect voor lange zomeravonden of de donkere avonden in de late herfst en winter. Bekijk onze tuinverlichting en maak je dakterras compleet.

Dakterras kunstgras

Wil je een dakterras met veel groen, maar vind je het te veel werk om een grasbed te besproeien en maaien? Dan kan je er ook voor kiezen om kunstgras op je dakterras te verwerken. Hiermee profiteer je van de natuurlijke uitstraling van gras, maar dan met de onderhoudsvriendelijkheid van kunstgras. Lijkt dit jou een mooie oplossing voor een groendak? Klik dan hier om onze collectie kunstgras te bekijken.

Meest gestelde vragen over dakterrastegels

 • Wat kost een dakterras?

  Wat een dakterras precies kost kunnen wij op voorhand niet zeggen. Wel weet je zeker dat je bij Buitenbart nooit te veel betaalt. Wij bieden namelijk al onze a-kwaliteit producten voor de beste internetprijzen aan.

 • Kan je op elk dak een dakterras maken?

  Vrijwel elk plat dak kan worden voorzien van een dakterras. Let wel op de draagkracht van het dak en laat dit door een vakman controleren. Zo weet je precies hoe zwaar het dak kan worden belast. Dit helpt bij het kiezen van de juiste tegels, tuinmeubilair en andere accessoires om je dakterras mooi te maken.

 • Wat is het verschil tussen een dakterras en een balkon?

  Het verschil zit hem in de toegankelijkheid. Een balkon is vaak via een of meerdere kamers te bereiken. De ingang staat dus altijd in contact met een specifieke ruimte. Een dakterras daarentegen kan een eigen ingang hebben, die losstaat van andere ruimtes.

 • Welke tegels zijn geschikt voor dakterras?

  In principe kan elke tegel worden gebruikt om een dakterras aan te leggen. Hiervoor is het wel belangrijk om te weten hoeveel gewicht het dak kan dragen. Van hieruit kan je bepalen welke tegels je kan gebruiken. Doorgaans worden 2cm dikke keramische tegels gebruikt, omdat dit lichte tegels zijn.

 • Hoe maak je keramische dakterrastegels schoon?

  Keramische tegels hebben een dichte structuur. Hierdoor blijven vlekken en ander vuil beperkt tot het oppervlak, omdat deze niet in de tegels trekken. Vaak is warm water en een trekker voldoende om de tegels schoon te maken. Heb je toch een ander middel nodig? Maak dan gebruik van ons onderhoudspakket voor keramiek. Met dit pakket heb je alles in huis om keramische tegels te reinigen en te onderhouden.

 • Hoe maak je een dakterras met betontegels schoon?

  Maak voor het schoonmaken van betontegels gebruik van ons onderhoudspakket voor beton en natuursteen. Met dit pakket heb je alles in huis om je tegels gemakkelijk schoon te maken, zodat deze weer als nieuw worden. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat je dakterras of balkon langer mooi blijft, zodat je hier volop van kunt genieten.

Filters