Opsluitbanden 6x20x100cm

Opsluitbanden 6x20x100cm koop je gemakkelijk en snel online bij Buitenbart. Wij hebben namelijk een collectie van deze opsluitbanden in ons assortiment opgenomen. Al onze opsluitbanden 6x20x100cm vind je terug op deze pagina. Perfect voor het opsluiten van bestrating met lichte belasting. Deze kantopsluiting is verkrijgbaar in de kleuren grijs, zwart en antraciet. Meer informatie? Raadpleeg de tekst onderaan deze pagina of neem contact met ons op, we helpen je graag.

4 producten

4 producten

Opsluitband 6x20x100cm

Heb je een grasveld, terras of een looppad dat je wilt voorzien van kantopsluiting? Dan is de opsluitband 6x20x100cm de oplossing. Deze is namelijk geschikt voor bestrating die niet zwaar belast mag worden. Dankzij de hoogte van 20cm kan je deze opsluitband ook gebruiken om een border te maken. Een border kan je onder andere plaatsen om als rand van een plantenbak te dienen. Opsluiting zorgt ervoor dat tegels, grind of gras goed op hun plek blijven liggen. Zo weet je zeker dat je bestrating of grasveld niet gaat verschuiven. Ben je opzoek naar kantopsluiting voor de oprit? Dan is de opsluitband 6x20x100cm niet geschikt. Welke je wel voor de oprit kunt gebruiken lees je hieronder.

Opsluitbanden voor de oprit

Wil je de oprit voorzien van kantopsluiting? Kies dan voor opsluitbanden van 8x20x100cm of 10x20x100cm. Deze zijn namelijk bestand tegen de belasting van een gemiddelde personenauto en dus perfect voor de oprit. Ga je de oprit gebruiken voor zwaardere voertuigen, dan bieden 12x25x100cm opsluitbanden de uitkomst. Deze zijn namelijk zelfs bestand tegen de hogere druk van een vrachtwagen. Kortom: ook de bestrating van de oprit kan je stevig afwerken.

Betonnen opsluitbanden 6x20x100cm

Al onze opsluitbanden zijn gemaakt van beton, zo ook het 6x20x100cm formaat. Beton is een steenachtig materiaal bestaande uit een mengsel van cement, water, zand en grind. Deze mix wordt in een mengsel gegoten en uitgehard. Het resultaat is een duurzame en sterkte opsluitband op maat. Deze kan worden gebruikt voor het opsluiten van onder andere een grasveld, terras, looppad of andere sierbestrating. Let op, deze kantopsluiting is alleen geschikt voor rechte oppervlaktes. Heb je een looppad of terras dat niet recht loopt of zelfs helemaal rond is? Ga dan voor flexibele kantopsluiting. Ook deze is bij ons verkrijgbaar. Hierbij heb je keuze uit een metalen of kunststof uitvoering.

Opsluitband 6x20x100cm antraciet

Opsluitbanden 6x20x100cm zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart, antraciet en grijs. De kleuren antraciet en zwart zijn niet hetzelfde, maar in de basis zijn deze wel gelijk aan elkaar. Tijdens de productie van deze banden worden donkere kleuren aan het betonmengsel toegevoegd. Het resultaat is een kantopsluiting in zwart of antraciet uitvoering. Let op dat niet elke opsluitband dezelfde kleur heeft, omdat er altijd tintverschillen zijn. Daarnaast zal de opsluitband in zwart of antraciet na verloop van tijd teruglopen in kleur. Is het nodig om een paar banden te vervangen? Dan raden wij aan om grijze opsluitbanden te kiezen. Deze zullen dan beter aansluiten op de kleur van de bestaande opsluiting.

6x20x100cm opsluitbandjes plaatsen

Je kan voor de plaatsing van opsluitbanden twee momenten inplannen, namelijk voor of na het leggen van de bestrating. De opsluitbanden plaatsen kan je gemakkelijk zelf doen. Graaf eerst een extra gleuf rondom de bestrating. Zorg ervoor dat deze diep genoeg is, zodat de opsluitbanden hier precies in passen. Plaats de opsluitbanden in de gleuf en klop deze aan met een rubberen hamer. Door de kantopsluiting aan te kloppen weet je zeker dat deze stevig is. Zo wordt je bestrating gegarandeerd goed ondersteund en zal dit niet verschuiven. Voor het mooiste resultaat worden opsluitbanden 1cm lager dan de bestrating geplaatst. Hierdoor is de opsluiting in het eindresultaat niet meer zichtbaar.

Opsluitbanden voor de beste prijs

Hoeveel je precies kwijt bent aan opsluitbanden hangt af van een paar factoren. Namelijk de kleur van de banden, de afmetingen hiervan en hoeveel je nodig hebt. Wel weet je zeker dat je bij Buitenbart nooit teveel betaalt. Ons hele assortiment, en zo ook de opsluitbanden 6x20x100cm, bieden wij voor internetprijzen aan. Daarnaast verkopen wij alleen tuinmaterialen van a-kwaliteit. Zo ben je verzekerd van hoogwaardige opsluitbanden voor de beste prijs.

Meest gestelde vragen over 6x20x100cm opsluitbanden

 • Welke andere afmetingen van opsluitbanden zijn er?

  Opsluitbanden van beton zijn niet alleen in het 6x20x100cm formaat verkrijgbaar. Andere maten die je in ons assortiment terugvindt zijn onder andere:

  • 5x15x100cm
  • 6x15x100cm
  • 6x30x100cm
  • 7x40x100cm
  • 8x20x100cm
  • 10x20x100cm
  • 12x25x100cm
 • Hoeveel weegt een 6x20x100cm opsluitband?

  Een opsluitband van 6x20x100cm formaat weegt ongeveer 25kg.

 • Hoe hoog moet een opsluitband zijn?

  Dit gaat samen met waar je de opsluitband voor gaat gebruiken. Ga je bestrating aanleggen die niet zwaar belast wordt, zoals een terras, dan is 15cm hoog voldoende. Voor bestrating die zwaarder belast worden, zoals een oprit, raden wij opsluitbanden van 20cm hoog en minimaal 8cm dik aan.

 • Hoe maak je opsluitbanden passend?

  Opsluitbanden zijn standaard een meter lang, maar het komt natuurlijk ook voor dat je een andere lengte nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld een opsluitband van 80cm lang nodig, dan kan je deze eenvoudig zelf op maat zagen. De middelen die je hiervoor kunt gebruiken zijn een slijptol of een watergekoelde zaagtafel. Je kan er natuurlijk ook altijd voor kiezen om contact op te nemen met een vakman.

 • Hoe diep moet een opsluitband de grond in?

  Heb je kantopsluitingen nodig voor een terras? Laat deze dan tot 1 cm onder de tegels uitkomen. Dit zorgt ervoor dat je bestrating strak en stevig wordt afgewerkt, terwijl de kantopsluiting niet meer zichtbaar is. Daarnaast ken je ook kantopsluitingen gebruiken voor het maken van een borderrand. De meest geschikte maatvoeringen hiervoor zijn 6x20x100cm, 6x30x100cm en 7x40x100cm. Ga je een border maken, dan wordt de opsluiting voor 2/3 deel in de grond geplaatst. Het overige deel dat boven de grond uitkomt vormt dan de border.

Filters