Boomschors
Boomschors kopen doe je gemakkelijk en snel online bij Buitenbart. Bij ons kan je terecht voor Franse boomschors. Deze bodembedekker kan in verschillende gebieden worden toegepast. Denk aan borders, tuinpaden en onder heggen. Hierbij zorgt boomschors ervoor dat onkruid minder ruimte krijgt om te groeien, terwijl planten worden beschermd tegen uitdroging. Daarnaast is boomschors ook perfect voor valdemping in speeltuinen. Meer weten of advies nodig? Neem gerust contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen, we helpen je graag.
Boomschors tuin
Maak je natuurlijke tuin compleet met boomschors. Perfect voor de aanleg van een tuinpad en als valdemping in een speelplaats. Daarnaast kan boomschors worden gebruikt als een mulchlaag. Met mulch wordt een organische bodembedekker bedoeld. Dit kan verschillende materialen zijn, waaronder boomschors. Breng een laag boomschors aan in een border, plantenbak of onder een heg om grond te beschermen. Met warme zomerdagen beschermt boomschors planten tegen uitdroging. In de winter worden planten beschermd tegen vorst. Daarnaast zorgt boomschors ervoor dat onkruid minder ruimte heeft om te groeien. Kortom: boomschors in de tuin is niet alleen een mooie natuurlijke toevoeging, maar ook praktisch.
Franse boomschors kopen
Wanneer mensen boomschors kopen kiezen ze vaak voor Franse boomschors, die te herkennen is aan de roodbruine kleur. De schors is afkomstig van de Pinus Maritime. Ook wel bekend als de zeeden, een boom van de dennenfamilie. Franse boomschors dankt zijn naam aan de herkomst, namelijk het zuiden van Frankrijk. Hoewel de schors tegenwoordig voornamelijk uit andere Zuid-Europese landen als Portugal wordt gehaald, is deze van origine uit Zuid-Frankrijk. Wat Franse boomschors zo populair maakt is de levensduur. Deze harde soort boomschors gaat namelijk langer mee dan andere soorten.
Boomschors tuin nadelen
Boomschors is een natuurproduct dat een prachtige toevoeging is aan je tuin. Het vormt een mooie decoratieve en isolerende bodembedekker, waarmee beplanting wordt beschermd tegen verschillende weersinvloeden. Daarnaast is het ook nog eens perfect om te gebruiken voor andere doeleinden, zoals een tuinpad en valdemping in een speeltuin. In veel gevallen is boomschors daarom een goed idee. Maar naast alle goede eigenschappen heeft boomschors ook een paar aandachtspunten. Deze punten zijn:
- Boomschors dunt uit: Boomschors is een natuurproduct dat na verloop van tijd uitdunt. Dit komt doordat de schors wordt omgezet in compost. Het gevolg is dat de laagdikte van deze bodembedekker afneemt. Wil je blijven profiteren van de voordelen van boomschors? Vul dit dan weer bij. Het uitdunnen hoeft echter helemaal geen nadeel te zijn. Want doordat de schors wordt omgezet in compost worden planten extra gevoed.
- Niet geschikt voor elke ondergrond: Boomschors kan niet zomaar op elke ondergrond worden aangebracht. Dit geldt met name voor ondergronden die lang vochtig blijven, bijvoorbeeld omdat de bodem veel in de schaduw staat. In dit geval is het af te raden om een laag boomschors aan te brengen. Hierdoor blijft de ondergrond te lang nat met schimmels als gevolg.
- Duurder in aanschaf dan andere materialen: Boomschors is duurder in aanschaf dan bijvoorbeeld houtsnippers. Hier tegenover staat wel dat boomschors langer mee gaat. Maak je gebruik van houtsnippers, dan zal je deze vaker moeten aanvullen. Zo op het eerste gezicht lijkt het alsof je met boomschors duurder uit bent. Maar dankzij de langere levensduur en de goede prijs/kwaliteitsverhouding is dit op langere termijn juist niet het geval.
Boomschors als bodembedekker
Boomschors is een perfecte bodembedekker in onder andere plantenbakken, borders en onder heggen. Door boomschors over de bodem uit te strooien zorg je voor een isolatielaag. Wanneer de buitentemperatuur omlaag gaat wordt grond beschermd tegen vocht. Bij stijgende temperaturen beschermt boomschors de grond tegen uitdroging. Maar dit is niet de enige reden waarom boomschors een goede bodembedekker is. Dankzij het ruwe oppervlak van boomschors wordt namelijk ook onkruidgroei tegengegaan. Daardoor hoef je niet meer gebruik te maken van chemische middelen om onkruid te bestrijden, maar doe je dit met boomschors juist op een natuurlijke manier.
Boomschors als valdemping
Mensen kiesen er daarnaast ook voor om boomschors te kopen voor valdemping in de speeltuin. Wanneer een kind valt wordt de klap opgevangen door de boomschors, zodat de val aanzienlijk minder pijn zal doen of zelfs helemaal niet. Zo zorgt boomschors in de speeltuin voor een veilige plek om te spelen. Maar dat niet alleen, want de schors staat ook nog eens mooi bij toestellen van natuurlijk materiaal als hout. Ga je boomschors als valdemping gebruiken, houdt dan een laagdikte van 15 tot 30cm aan. Zo weet je zeker dat de schors tot wel vijf jaar lang voor goede valdemping kan zorgen.
Verwerking boomschors
Boomschors kan eenvoudig worden verwerkt. Zorg er altijd voor dat de ondergrond egaal is gemaakt. Dit hoeft niet waterpas te zijn, maar helpt wel bij het creëren van een egale deklaag boomschors. Daarnaast is het belangrijk om de schors niet te mengen met de grond, want hierdoor kunnen schimmels zich ontwikkelen en dat wil je natuurlijk niet. Leg voordat je boomschors gaat verdelen een vliesdoek op de ondergrond. Dit doek zorgt er namelijk voor dat onkruid geen ruimte meer krijgt om te groeien. Verdeel vervolgens de boomschors over het oppervlak en maak gebruik van een hark om dit gelijkmatig te verdelen. Ga je boomschors gebruiken voor een border met planten? Maak dan gaten in de vliesdoek waar beplanting geplaatst wordt.
Hoeveel boomschors per m2
Hoeveel boomschors je nodig hebt hangt onder andere af van de laagdikte. Houd voor de mooiste dekking een laagdikte van 7-8cm aan. Deze dikte is goed voor borders en tuinpaden. Ga je de boomschors gebruiken als valdemping? Houd dan een laagdikte van 15 tot 30cm aan. Hoeveel boomschors je nodig hebt kan je gemakkelijk uitrekenen. De rekensom hiervoor ziet er als volgt uit: oppervlakte x laagdikte = kuub boomschors dat je nodig hebt. Hieronder geven wij een paar voorbeelden:
Laagdikte 8cm
Stel, je wilt een border van 2 bij 5 meter bedekken met een boomschors laag van 8cm dik. Dan krijg je de volgende rekensom:
- Oppervlakte: 2 x 5 = 10
- 10 x 0.08 = 0.8 kuub boomschors
Laagdikte 15cm
Stel, je wilt valdemping op een oppervlakte van 16m2 met een laagdikte van 15cm. Dan krijg je de volgende rekensom:
- 16 x 0.15 = 2.4 kuub boomschors
Vind je het moeilijk zelf te bepalen hoeveel je nodig hebt? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag.
Gewicht boomschors
Onze boomschors wordt in bigbags geleverd. Een bigbag boomschors staat gelijk aan 1m3 met een gewicht van ongeveer 200kg. Ga je boomschors met een laagdikte van 7-8cm verwerken, dan kan je met 1m3 boomschors ongeveer 13-14 m2 bedekken.
Boomschors kopen
Boomschors kopen doe je gemakkelijk en snel online bij Buitenbart. Hoeveel dit exact gaat kosten kunnen wij op voorhand niet zeggen. Dit gaat namelijk niet alleen samen met hoeveel boomschors je nodig hebt, maar ook met andere benodigde materialen zoals een vliesdoek. Wel weet je zeker dat je bij Buitenbart nooit teveel betaalt. Daarnaast vinden wij alleen het beste goed genoeg en verkopen wij alleen a-kwaliteit. Met een assortiment van meer dan 10000 artikelen slaag je altijd bij ons. Kan je de juiste materialen niet vinden of heb je advies nodig? Dan nodigen wij je graag uit in een van onze vestigingen. Onze verkoopmedewerkers helpen je graag met eerlijk en deskundig advies.
Meest gestelde vragen over boomschors
Wat zijn de nadelen van boomschors?
Boomschors kent de volgende aandachtspunten:
- Boomschors is een natuurproduct dat na verloop van tijd uitdunt. Dit komt doordat de schors wordt omgezet in compost. Het gevolg is dat de laagdikte van deze bodembedekker minder wordt. Wil je blijven profiteren van de voordelen van boomschors? Vul dit dan weer bij. Het uitdunnen hoeft echter helemaal geen nadeel te zijn. Want doordat de schors wordt omgezet in compost worden planten extra gevoed.
- Boomschors kan niet zomaar op elke ondergrond worden aangebracht. Dit geldt met name voor ondergronden die lang vochtig blijven, bijvoorbeeld omdat de bodem veel in de schaduw staat. In dit geval is het af te raden om een laag boomschors aan te brengen. Hierdoor blijft de ondergrond te lang nat met schimmels als gevolg.
- Boomschors is duurder in aanschaf dan bijvoorbeeld houtsnippers. Hier tegenover staat wel dat boomschors langer mee gaat. Maak je gebruik van houtsnippers, dan zal je deze vaker moeten aanvullen. Zo op het eerste gezicht lijkt het alsof je met boomschors duurder uit bent. Maar dankzij de langere levensduur en de goede prijs/kwaliteitsverhouding is dit op langere termijn juist niet het geval.
Waar kan ik goedkoop boomschors kopen?
Hoe goedkoop of duur boomschors is hangt af van meerdere factoren. Zo spelen hoeveelheid en andere benodigde materialen zoals een vliesdoek een grote rol. Wel weet je zeker dat je Buitenbart nooit teveel betaalt. Wij bieden namelijk al onze a-kwaliteit producten voor de beste internetprijzen aan.
Wat is beter, houtsnippers of boomschors?
Hierin zit niet een betere of slechtere optie. Beide zijn perfecte bodembedekkers voor verschillende doeleinden, zoals in een border, plantenbak, tuinpad en als valdemping. Wel hebben houtsnippers en boomschors een duidelijk verschil, namelijk de levensduur. Houtsnippers gaan minder lang mee dan boomschors en zal je vaker moeten aanvullen en vervangen.
Hoe dik moet je boomschors leggen?
Om voor een goede dekking te zorgen wordt boomschors doorgaans met een laagdikte van 10 tot 15cm verwerkt. Ga je de schors gebruiken als valdemping, houd dan een laagdikte van 15 tot 30cm aan.
Hoeveel boomschors nodig per vierkante meter?
Hoeveel boomschors je nodig hebt kan je gemakkelijk uitrekenen. De rekensom hiervoor ziet er als volgt uit: oppervlakte x laagdikte = kuub boomschors dat je nodig hebt.
Hoe voorkom je onkruid tussen boomschors?
Dankzij boomschors krijgt onkruid minder ruimte om te groeien, maar hardnekkig onkruid kan alsnog tussen boomschors door groeien. Om dit te voorkomen kan je boomschors het beste op een vliesdoek verwerken. Dankzij dit doek krijgt onkruid geen kans meer om tussen boomschors door te groeien.
Hoe lang gaat boomschors mee?
Boomschors kan tot wel 6 jaar mee gaan. Wel dunt boomschors na verloop van tijd uit, waardoor het nodig is om een laag boomschors van tijd tot tijd aan te vullen.
Waar kun je boomschors voor gebruiken?
Boomschors kan voor meerdere doeleinden worden gebruikt. Denk aan bodembedekking in plantenbakken en borders, als tuinpad en als valdemping in de speeltuin.