Vandaag, donderdag 20 juni zijn alle winkels om 15:30 gesloten i.v.m. een personeelsuitje

Tuinverlichting

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 197

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 197

Tuinverlichting

Met verlichting in je tuin creëer je sfeer tijdens de donkere dagen. De juiste verlichting zorgt naast sfeer ook voor extra veiligheid. Dit ervaar ik zelf ook. Bij mijn woning is er in de poort geen verlichting. Hierdoor is het lastig om de deur te openen en de tuin in te gaan. Daarnaast kan een donkere poort ook voor een minder veilig gevoel zorgen. Denk bijvoorbeeld aan iemand die zich ophoudt in de poort die hier niet thuis hoort. Om deze reden heb ik zelf een wandlamp gemonteerd in de poort. Deze lamp hoeft van mij niet permanent te branden. Ondanks dat dit wel kan met dit lage energieverbruik van de led lampen! Bij mij heb ik er een bewegingsmelder aan gekoppeld. Hierdoor springt de tuinlamp automatisch aan bij beweging. Wel zo fijn, al vind ik zelf. Deze tuinlamp heeft er bij mij voor gezorgd dat ik niet meer moeilijk hoef te doen in het donker om mijn poort in te komen. Ook mijn gevoel van veiligheid is vergroot. Dit vanwege het feit dat deze tuin verlichting ongewenste gasten direct in de schijnwerpers zet. 

Led tuinlampen

Alle tuin lampen die wij verkopen zijn van Led. Dit is tegenwoordig helemaal de trend. Het traditionele halogeen lampje verdwijnt langzaam maar zeker. De reden hiervoor is dat het energie verbruik van een halogeen lamp zo veel hoger is dat het prijsverschil met halogeen al snel terugverdiend is. Daarnaast hebben led lampen een veel langere levensduur. Tevens wint de led lamp als tuin verlichting steeds meer terrein doordat er zoveel meer kleurenlicht mogelijk zijn. Tegenwoordig is het verschil met halogeen nauwelijks nog waarneembaar. Dit was enkele jaren geleden nog wel anders. Toen was led nog koud en kil en niet echt sfeervol om als tuin verlichting te dienen. Het lage energieverbruik zorgt er daarnaast voor dat de lampen, welke doorgaans veel uren aanstaan, maar weinig invloed hebben op de energierekening.

Tuinverlichting met sensor

Naast de traditionele verlichting, welke je aan en uit doet met de schakelaar, zijn er tegenwoordig veel meer manieren om je verlichting te schakelen. Een van de meest gebruikte varianten is de tuinverlichting met sensor. Deze lampen gaan automatisch aan na een bepaalde input van de sensor. Hier zijn twee verschillende varianten in verkrijgbaar.

Bewegingssensor

Er zijn lampen die automatisch aan gaan na het zien van beweging. Het voordeel hiervan is dat niet de gehele tijd je verlichting aanstaat, maar enkel op de momenten dat het echt nodig is. En dit is tenslotte op het moment dat er iemand is. Het voordeel hiervan is dat je kan besparen op je energiekosten. In veel gevallen wordt een bewegingssensor toegepast bij een tuinspot. Dit om ongewenste bezoekers direct in het licht te zetten.

Lichtsensor

De tweede variant is de lamp met lichtsensor. Deze lampen gaan automatisch aan op het moment dat het te donker wordt. Het voordeel hiervan is dat je de lampen niet zelf aan en uit hoeft te doen.

In veel gevallen worden deze sensoren gecombineerd. Dit heeft als voordeel dat de tuinlampen pas aan gaan op het moment dat het buiten donker is. Dit is wel zo handig!

Tuinverlichting met timer

Naast de tuinverlichting met sensor zijn er ook tuinlampen met timer. Deze lampen hebben voor- en nadelen. Een van de voordelen is dat je zelf kan bepalen wanneer de lamp aan gaat. Wil je de lamp dus bijvoorbeeld altijd van 19:00 – 21:00 uur laten branden, dan is dat heel gemakkelijk in te stellen. Het nadeel van een timer is dat die altijd op dezelfde tijd gaat en er veel programeer werk bij komt kijken. Gaat de zon bijvoorbeeld later onder of ben je een periode met vakantie. De lamp blijft altijd dezelfde periode aan gaan. Dit is uiteraard het meest vervelend bij de verplaatsing van de zonsondergang. Op deze momenten loop je in het donker in je tuin. Dit is nu net niet de bedoeling van je tuinverlichting.

Tuinverlichting met afstandsbediening

Naast de bovenstaande mogelijkheden is er ook de mogelijkheid om je lamp te schakelen met een afstandsbediening. Het voordeel hiervan is dat je dat vanaf iedere positie in/rondom het huis kan doen. Je hoeft hiervoor dus niet meer naar je lichtschakelaar te lopen om de lampen te schakelen. Kortom tuinverlichting met afstandsbediening geeft het gemak van lampen schakelen wanneer jij het wil, met de flexibiliteit dat het vanaf meerdere plekken mogelijk is.

Verschillende merken tuinverlichting

Wij bij Buitenbart verkopen verschillende merken tuinverlichting. Wij kiezen voor deze producten, omdat deze producten staan voor kwaliteit en duurzaamheid. Wij zijn namelijk van mening dat tuinverlichting van goede kwaliteit moet zijn. Je legt de lampen in de tuin tenslotte maar 1 keer aan en hebt geen zin om deze na enkele jaren weer te vervangen omdat de kwaliteit tegen valt.

Lightpro

Deze fabrikant van tuinverlichting verkoopt alle soorten tuinlampen die je je maar kan inbeelden. Of het nu gaat om spots, wandverlichting, staande verlichting, decklights of uplights, Lightpro heeft het allemaal. Bij ons koop je deze lampen eenvoudig online. Uiteraard kan je ook een van onze vestigingen bezoeken. Hier staan de lampen gedemonstreerd en zijn werkend te zien.

Garden Lights

Garden Lights positioneert zichzelf als hoogwaardige veilige 12 volt tuinverlichting aanbieder. Deze lampen van hoogwaardige kwaliteit zijn zeer strak afgewerkt. Je voelt gewoon aan alles dat dit producten van kwaliteit betreffen. 

Tuinverlichting accessoires

Uiteraard dienen de lampen ook aangesloten te worden aan het netstroom. Dit kan gedaan worden door gebruik te maken van verschillende soorten kabellengtes. Wij hebben op dit moment kabels leverbaar vanaf 10 meter lengte tot een lengte van 100 meter. Een gedeelte van deze kabels is voorzien van een connector en bij een gedeelte zit de connector er al aan vast.

12 volt tuinverlichting

Alle tuinverlichting die wij verkopen werkt op 12v. Wij zijn namelijk van mening dat deze verlichting het eenvoudigst (en tevens het meest veilig) aan te leggen is voor consumenten. Daarnaast verbruikt alle tuinverlichting welke wij verkopen zeer weinig energie.

Filters