Opbouwlampen

Op zoek naar opbouwlampen voor in de tuin? Dan ben je bij Buitenbart aan het juiste adres. Bekijk hier onze collectie opbouw buitenlampen, waarmee je tuin gegarandeerd sfeervol wordt afgewerkt. Deze LED verlichting is verkrijgbaar in verschillende soorten van de beste merken. Raadpleeg voor meer informatie de tekst onderaan de pagina. Advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in een van onze showtuinen, wij helpen je graag.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 34

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 34

Opbouw buitenlampen voor een sfeervolle tuin

Maak je tuin sfeervol met opbouwlampen, zodat je ook tijdens donkere avonden langer van de tuin kan genieten. De verlichting is geschikt voor opbouw op de grond of aan de muur of schutting. Naast een warme sfeer zorgen deze lampen ook voor veiligheid, door deze bijvoorbeeld bij de achterdeur te plaatsen en deze te koppelen met een bewegingssensor. Kortom: hoe je de tuin ook wilt verlichten, je doet het met opbouwlampen voor buiten.

Soorten tuinverlichting opbouwlampen

Opbouw verlichting is verkrijgbaar in verschillende soorten lampen. Welke soorten wij in ons assortiment hebben opgenomen lees je hieronder.

  • Opbouwspots: Dit zijn spots die boven de grond worden gemonteerd. Deze lampen zijn perfect om tuinelementen van onderaf te belichten. Gebruik spots bijvoorbeeld om een prachtige boom, planten of een beeld in de spotlight te zetten, of bevestig deze lampen aan het plafond van een overkapping, om zo een uitgebreid licht van bovenaf te verspreiden.
  • Opbouw wandlampen: Deze lampen kunnen niet alleen aan de muur, maar ook aan de schutting worden gemonteerd. Je kunt de wandlampen ook aan je tuinhuis monteren. Wandlampen zijn in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar, waarbij een verschil is tussen de richting van het licht. Je hebt keuze uit wandlampen met licht rondom, naar beneden of naar boven.

LED verlichting tuin

Ga voor energiezuinig met tuinverlichting van Buitenbart. Al onze lampen zijn namelijk voorzien van een LED lichtbron. LEDlampen hebben minder energie nodig dan halogeen lampen om te branden. Daarnaast hebben zij ook een langere levensduur dan halogeen lampen. Het resultaat is dus duurzame en energiezuinige verlichting, waar je volop van kunt genieten.

Veilige tuinverlichting 12 volt

In ons assortiment hebben wij tuinverlichting van Garden Lights, Lightpro en Inlite opgenomen. Een groot deel hiervan werkt middels een 12 volt systeem. Dankzij de lage spanning is er minimale kans op een schok, waardoor de lampen veilig gebruikt en aangesloten kunnen worden. Meer uitleg over deze systemen lees je hieronder.

Aansluiting tuinverlichting

Tuinlampen aansluiten gaat gemakkelijk zelf met het 12 volt systeem. Toch zit er in elk systeem een verschil in aansluiting. Hoe je de verschillende systemen aansluit leggen wij je hieronder graag uit.

  • Lightpro: De Lightpro lampen worden met een zogeheten female connector geleverd. Hiermee kan de verlichting aan ieder gewenste plek van de hoofdkabel worden gekoppeld. Meer informatie over deze verlichting? Klik dan hier.
  • Garden Lights: Ook deze verlichting kan worden gekoppeld met een zogeheten female connector. Het verschil van Garden Lights en andere verlichting zit hem in de hoofdkabel. Bij Garden Lights heb je namelijk keuze uit twee soorten kabels. Een hoofdkabel met of zonder vaste aansluitingspunten. Klik hier voor meer informatie over Garden Lights tuinverlichting.
  • Inlite: Deze verlichting wordt standaard met een Easy-Lock connector geleverd. Hiermee kunnen Inlite lampen aan de hoofdkabel worden gekoppeld. De exacte plek voor koppeling kan helemaal zelf worden bepaald. Meer informatie over Inlite verlichting en de aansluiting hiervan vind je op deze pagina.

Let op dat de verschillende systemen niet met elkaar verbonden kunnen worden. Kies je bijvoorbeeld voor lampen van Inlite en Garden Lights? Dan worden deze apart van elkaar geïnstalleerd.

Wat is de optimale hoogte voor wandlampen?

Wandlampen worden vaak op een hoogte van ongeveer 1.70 meter gemonteerd, omdat de gemiddelde mens deze lengte heeft. Maar het belangrijkste is dat de lamp op ooghoogte hangt. Door de wandlamp op ooghoogte op te hangen voorkom je dat je verblind wordt. Het is belangrijk hierop te letten wanneer je wandlampen gaat monteren.

Hoeveel kost tuinverlichting laten aanleggen?

De exacte prijs hiervan is op voorhand niet exact te bepalen. Dit hangt af van meerdere factoren; Zowel de soorten lampen als het aantal lampen spelen een rol. Daarnaast kan de prijs ook per vakman verschillen. Wel weet je bij Buitenbart zeker dat je voor de verlichting zelf nooit teveel betaalt. Wij verkopen namelijk al onze producten voor de beste internetprijzen. Deze zijn ook nog eens van a-kwaliteit en gaan dus nog jarenlang mee.

Wat is de beste plaats voor tuinverlichting?

Dit hangt af van het soort verlichting en wat je hiermee wilt belichten. Wij raden daarom ook aan om van te voren een lichtplan te maken. Maak een schets van je tuin en kijk welke delen je van licht wilt voorzien. Vervolgens kijk je naar het soort lamp dat je hiervoor nodig hebt. Wil je bijvoorbeeld de schuttingdeur belichten, zonder de hele tuin in het licht te zetten? Dan zijn wandlampen met licht naar beneden gericht een goede keuze. Kortom: de beste plaats voor de lampen hangt geheel af van je eigen wensen. Kom je er zelf niet helemaal uit en wil je graag advies? Dan nodigen we je graag uit in een van onze showtuinen, waar ook een aantal lampen werkend te bekijken zijn.

Welke tuinverlichting is het beste?

De keuze maak je zelf, maar het voordeligst is LED verlichting. Deze gebruiken namelijk tot meer dan 80% minder energie dan halogeen lampen. Daarnaast hebben LED lampen meer branduren dan halogeen lampen, waardoor je LED tuinverlichting minder vaak hoeft te vervangen.


Filters