Vandaag, donderdag 20 juni zijn alle winkels om 15:30 gesloten i.v.m. een personeelsuitje

Betonklinker rood

Bestel rode betonklinkers, ook wel bekend als straatstenen, gemakkelijk en snel online bij Buitenbart. Op deze pagina vind je onze collectie aan betonklinkers rood. Perfect voor de aanleg van een stevige oprit of een gezellig terras. De stenen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Meer informatie over klinkers? Neem dan gerust contact met ons op. Of kom langs in een van onze showtuinen, waar wij je graag helpen.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Rode betonklinkers voor een klassieke uitstraling

Haal het straatbeeld van prachtige winkelstraten naar huis met rode betonklinkers. Deze stenen zijn niet alleen perfect voor de oprit, maar ook voor een terras of een looppad. De rode kleur zorgt hierbij voor een warme uitstraling. De stenen zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, waarmee het uiterlijk van de bestrating wordt bepaald. Zo heb je onder andere keuze uit onbehandelde of behandelde betonklinkers.

Betonklinkers rood

Al deze rode klinkers zijn van beton gemaakt, maar toch zijn er verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Zo heb je keuze uit klinkers van basis beton, beton met een deklaag of betonklinkers met een beschermlaag. Hieronder worden de verschillen hiervan beschreven.

 • Basis beton: Betonklinkers van de basic variant hebben geen enkele behandeling ondergaan. Dit betekent dat de klinkers niet voorzien zijn van een deklaag of beschermlaag. Deze stenen zijn daarom niet beschermd tegen vocht en vuil. Het gevolg is dat basis betonklinkers moeilijker schoon te maken zijn dan behandelde klinkers. Daarnaast lopen klinkers van basis beton sneller terug in kleur en zijn ze gevoeliger voor kalkuitbloei. Meer informatie over kalkuitbloei vind je hier.
 • Beton met een deklaag: Een prachtig voorbeeld hiervan zijn de Promoklinkers. Deze zijn voorzien van een kleurondersteunende deklaag. Hierdoor blijft de rode kleur van deze stenen langer behouden. Everton klinkers lopen daardoor minder snel terug in kleur dan rode klinkers van basis beton.
 • Betonklinkers met een beschermlaag: De beschermlaag zorgt ervoor dat de klinkers worden beschermd tegen vocht en vuil. Dit betekent dat vlekken minder diep in de steen trekken. Het gevolg is dat deze klinkers gemakkelijker schoon te maken zijn dan klinkers van standaard beton.
 • Kleurvaste betonklinkers: Een prachtig voorbeeld hiervan zijn de Geoklinkers van MBI. Deze klinkers zijn voorzien van een toplaag met kleurechte en natuurlijke materialen. Deze combinatie geeft de stenen een kleurechte eigenschap, waardoor deze op kleur blijven. Daarnaast zijn Geostenen ook nog eens gemakkelijker schoon te maken dan klinkers van basis beton. 

Getrommelde betonklinkers rood

Rode betonklinkers zijn alleen in ongetrommelde uitvoering verkrijgbaar. Op zoek naar bestrating met het authentieke karakter van trommelstenen? Deze zijn wel in andere maatvoeringen verkrijgbaar. Wil je meer informatie over trommelstenen en onze collectie hiervan bekijken? Klik dan hier.

Rood betonklinkers strak

Wil je klassieke bestrating met een modern tintje? Dan zijn rode betonklinkers met een strakke afwerking de perfecte oplossing. Deze klinkers zijn voorzien van rechte randen hoeken. Daarnaast kunnen deze stenen strakker tegen elkaar aan worden gelegd dan trommelstenen. Dit zorgt voor bestrating met een strak voegenbeeld, waardoor je oprit een moderne uitstraling krijgt.

Betonklinkers rood genuanceerd

Er zijn ook pakketten verkrijgbaar die rood genuanceerd zijn. Dit betekent dat alle stenen rood zijn, maar dat er wel duidelijke tintverschillen zijn. Hierdoor heeft de ene steen een donkerdere tint dan de andere. Het gevolg hiervan is bestrating waarin rode kleurnuances elkaar afwisselen. Dit zorgt voor een klassieke en toch unieke uitstraling van je oprit of andere bestrating.

Betonklinkers rood 6cm

Rode betonklinkers zijn te verkrijgen en verschillende diktes. Welke je het beste kunt gebruiken is afhankelijk van de belasting van de bestrating. Wil je een oprit of looppad aanleggen die niet zwaar belast wordt, dan zijn klinkers van 6cm dik voldoende. Deze zijn namelijk bestand tegen de druk van een gemiddelde personenauto. Ga je een oprit bestraten die zwaarder belast gaat worden? Dan raden wij klinkers van minimaal 7cm of 8cm dik aan. Deze kunnen meer gewicht aan en zijn daarom geschikt voor zwaardere voertuigen. Betonklinkers rood 8cm zijn daarom perfect voor een oprit waar een elektrische auto op komt te staan.

Maatvoeringen rode betonklinkers

Betonklinkers rood zijn in verschillende maatvoeringen verkrijgbaar. De mogelijkheden hiervan zijn:

 • Klinkerformaat 21x10.5cm
 • Keiformaat 20x10cm

Dankzij deze afmetingen zijn klinkers eenvoudig te hanteren. Om niet alleen voor mooie, maar ook stevige bestrating te zorgen worden de stenen in elleboogverband gelegd. Dit verband vind je veel terug in bestrating die intensief wordt gebruikt, omdat deze perfect is om zwaardere belasting op te vangen. Meer informatie over het elleboogverband en handige tips voor aanleg vind je hier.

Verwerking betonklinkers

Betonklinkers kunnen in een normaal zandbed worden gelegd. Een ondergrond van vulzand is daarom ook voldoende. Kies je ervoor om met klinkers de oprit te bestraten, dan komt onder het vulzand een laag menggranulaat ofwel gebroken puin. Hiermee ben je verzekerd van en een extra stevige ondergrond, die bestand is tegen zwaardere belasting. Door het zandbed aan te trillen wordt deze extra verstevigd, waardoor toekomstige verzakking zoveel mogelijk wordt voorkomen.

Meest gestelde vragen over betonklinkers rood

 • Wat is het gewicht van een betonklinker?

  Een betonklinker van 21x10.5cm met een dikte van 8cm weegt ongeveer 4kg.

 • Hoeveel betonklinkers heb je nodig voor een vierkante meter?

  Per vierkante meter wordt gerekend op 44 betonklinkers, die in elleboogverband worden gelegd. We raden aan om altijd meer te bestellen dan nodig. Zo weet je zeker dat je voldoende klinkers hebt, ook bij mogelijke breuken in de stenen.

 • Welke andere kleuren betonklinkers zijn er?

  Wil je bestrating in een andere kleur dan rood? Ook daarvoor kan je bij Buitenbart terecht. Wij hebben namelijk betonklinkers in verschillende kleuren. Hierbij heb je keuze uit onder andere zwart, grijs en antraciet. Wat voor idee je ook hebt, met de betonklinkers van Buitenbart zit je altijd goed.