Schanskorf en steenkorf

Ook schanskorven, ook wel steenkorven genoemd, koop je snel en gemakkelijk online bij Buitenbart. Wij hebben namelijk verschillende schanskorven in ons assortiment opgenomen. Deze worden onder andere gebruikt om als schutting te dienen. Onze schanskorven zijn beschikbaar in verschillende maten en worden gevuld met breuksteen. Meer informatie vind je onderaan de pagina. Wil je nog meer informatie met deskundig advies? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag.

8 producten

8 producten

Schanskorven voor de beste prijs

Wij bieden al onze schanskorven voor internetprijzen aan, zodat je nooit teveel betaalt. Daar komt bij dat al onze producten van a-kwaliteit zijn, omdat wij alleen producten aanbieden waar wij volledig achter staan. Daarom ben je verzekerd van het beste van het beste, zo ook met onze steenkorven van Redsun.

Materiaal steenkorf

Wij leveren alleen producten van hoogwaardig en duurzaam materiaal, waardoor de beste kwaliteit wordt gegarandeerd. Dit geldt ook voor onze steenkorven van Redsun.Deze zijn voorzien van een speciale Zincalu-Ultra coating. Deze bestaat voor 95% uit zink en 5% uit aluminium. Dit zorgt ervoor dat de korf een hoge bestendigheid tegen roest heeft, waardoor de levensduur aanzienlijk wordt verlengd. Zo weet je zeker dat je nog jaren geniet van de steenkorf, zonder dat de kwaliteit achteruit gaat.

Steenkorf op maat gemaakt

Wat je idee ook is, met onze materialen kan je het maken. Wij kunnen de steenkorven namelijk geheel naar jouw wensen invullen. Enkele voorbeelden zijn de schanskorf in 1x0,2x1m en de korf in 2x0,2x1m met donkergrijs breuksteen. De werkelijke mogelijkheden zijn eindeloos. Alleen al de afmetingen kunnen in vele opties worden aangepast. Onderstaand overzicht geeft deze mogelijkheden weer:

 • Lengte aanpasbaar van 10 tot 200 cm
 • Diepte aanpasbaar van 20 tot 40 cm
 • Hoogte aanpasbaar van 20 tot 200 cm
 • Bestelhoeveelheid: wij leveren alle materialen die je nodig hebt

Heb je een constructie die langer is dan 200 cm dan is dat geen probleem. De schanskorven zijn namelijk koppelbaar. Hierdoor kan elke denkbare lengte worden geproduceerd. Neem contact met ons op voor het samenstellen van de nodige korven, waarbij je ook keuze hebt uit verschillende soorten breuksteen. Ook de hoeveelheid breuksteen die je nodig hebt rekenen wij graag voor je uit.

Bouwmogelijkheden schanskorf

Een schanskorf wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Het meest voorkomende is als afscheiding. Doordat je de korf in hoogte en lengte kunt aanpassen heb je hier veel mogelijkheden in. Denk bijvoorbeeld aan een hogere schutting of een lagere border. Maar dit zijn niet de enige constructies die je kunt maken. Enkele andere voorbeelden zijn plantenbakken, bankjes en opbergruimtes.

Steenkorf vulling

Een steenkorf wordt gevuld met breukstenen die bestand zijn tegen vorst en andere weersinvloeden. Daarbij is het belangrijk dat de stenen groot genoeg zijn, zodat deze niet uit de korf vallen. Onze schanskorven hebben een maasgrootte van 5 bij 5 cm. Dit betekent dat het raster gaten heeft in die afmetingen. Wij hebben breukstenen in verschillende kleuren in ons assortiment opgenomen. Een paar mooie voorbeelden zijn de blauwe en gele variant. Zo kan je de korf niet alleen qua afmeting, maar ook qua vulling helemaal zelf invullen. Hierdoor weet je zeker dat de constructie bij jouw persoonlijke stijl en tuin past.

Steenkorf als kant-en-klaar pakket

De steenkorven worden voorgemonteerd geleverd. Het enige wat je hoeft te doen is de korven plaatsen, met elkaar koppelen en vullen. Voorgemonteerd wil zeggen dat alleen de top van de korf los gehaald kan worden, zodat je deze nog gemakkelijk kunt vullen. De rest van de korf is al vastgezet. Om het nog makkelijker te maken worden een aantal benodigdheden standaard meegeleverd. Denk aan buizen voor een sterke fundering, persklemmen voor het vastzetten van de bovenkant, en afstandhouders voor stabiliteit en het voorkomen van vervorming.

Schanskorven zelf plaatsen

Hierbij is de fundering erg belangrijk. Dit bepaalt namelijk hoe stevig en stabiel de constructie wordt. Een goede fundering draagt daardoor ook bij aan de levensduur van de afscheiding, bank of plantenbak. Funderen begint bij het uitgraven van een trog. Deze dient ongeveer 20 cm diep te zijn, waarbij de lengte en de breedte gelijk zijn aan die van de steenkorf. Let op dat de ondergrond waterpas wordt afgesteld, zodat de fundering en de constructie horizontaal kunnen worden uitgelijnd. Dit is heel belangrijk, omdat de schanskorf eenmaal geplaatst en gevuld niet meer verzet kan worden. Na het uitgraven van de trog wordt de buis fundering geplaatst. De buizen komen voor 1/3 deel in de grond te staan. Let op dat de buizen goed recht staan, voordat de fundering met beton wordt verstevigd. Plaats de korf over de fundering en vul deze tot aan de rand van de trog met breukstenen. Laat de fundering goed uitharden voordat je de korf helemaal vult. Heb je een stevige en waterpas afgestelde fundering, dan verloopt het plaatsen en vullen van de korf makkelijker. Ook daarom is het belangrijk extra aandacht aan de fundering te besteden.

Veelgestelde vragen over schanskorven

 • Wat is een schanskorf?

  Of je nou praat over een schanskorf of een steenkorf, met beide wordt hetzelfde bedoeld. Zoals de naam al zegt is het een korf dat wordt opgevuld met stenen. Een schanskorf kan geheel naar eigen wensen worden ingevuld. Zo is de korf in verschillende afmetingen leverbaar, waardoor verschillende constructies mogelijk zijn. Een steenkorf is de perfecte unieke toevoeging aan iedere tuin.

 • Waarmee wordt een schanskorf gevuld?

  Schanskorven kunnen met verschillende materialen worden gevuld, zoals zand, stenen en hout. Onze schanskorven zijn voorzien van mazen van 5 bij 5 cm, waardoor deze geschikt zijn voor breuksteen van minimaal 50 mm. Populaire maten die gebruikt worden zijn breukstenen in 60-90mm en 60-120mm.

 • Wat kost een schanskorf schutting?

  Dit is afhankelijk van de afmetingen die je nodig hebt. Hoe langer de schutting wordt, hoe meer korven je nodig hebt. Ook de hoogte en de diepte van de korf en de vulling zijn bepalend voor het uiteindelijke bedrag. Het is dus moeilijk om van te voren een exacte prijs te geven, maar je kan hiervoor altijd contact opnemen. Wij van Buitenbart helpen je graag bij het uitrekenen van de nodige hoeveelheden.

 • Hoeveel stenen gaan er in een schanskorf?

  Hoeveel stenen je nodig hebt kan je gemakkelijk berekenen, door eerst de inhoud van de schanskorf te bepalen. Dit gaat met de rekensom van lengte x breedte x hoogte = kuub. Wil je weten hoeveel gewicht breuksteen hierin gaat, dan doe je kuub x 1500 = het benodigd gewicht. Houdt rekening met hoe de korf wordt gevuld. Doordat de stenen op een bepaalde manier vallen kan het mogelijk zijn dat je meer stenen nodig hebt. Houdt daarom 5% extra breuksteen aan. Voorbeeld berekening hoeveel stenen je nodig hebt bij een korf van 200 cm lang, 30 cm diep en 150 cm hoog. Eerst worden centimeters omgerekend naar meters. Zo wordt de uiteindelijke som 2 x 0,3 x 1,5 = 0,9 kuub. Dit is de inhoud van de korf. Reken nu uit hoeveel kg breuksteen je nodig hebt. Hiervoor wordt de som 0,9 x 1500 = 1350 kg.

Filters