Terrastegels 60x60

Bekijk hier ons assortiment aan 60x60 terrastegels. Wij van Buitenbart hebben deze tegels in beton en keramiek. Daarbij heb je een ruime keuze in afwerking, dikte en kleur. Bestel sierbestrating makkelijk en snel online bij Buitenbart. Of kom langs in een van onze showtuinen. Hier hebben wij een aantal tegels opgesteld, zodat je deze eerst kunt bezichtigen.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 62

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 62

Grootste assortiment terrastegels

60x60cm is een populair formaat terrastegels, omdat dit geschikt is voor zowel grote als kleine oppervlaktes. Daarom hebben wij bij Buitenbart een groot aantal van deze tegels in ons assortiment opgenomen. Hierbij heb je keuze uit tegels van verschillende materialen in vele verschillende afwerkingen, kleuren en diktes. Al deze producten zijn van a-kwaliteit. Daarom ben je verzekerd van hoogwaardige sierbestrating. Zo heb je niet alleen mooie, maar ook heel duurzame tegels.

Terrastegels 60x60 outlet

Ook vind je bij ons goedkoop geprijsde tegels in de aanbieding. De 60x60 terrastegels zijn namelijk ook in onze outlet te vinden. Hier komen tegels in terecht die onderdeel zijn van een uitlopende serie, of tegels waarvan wij nog maar enkele meters op voorraad hebben, Onze outlet tegels zijn goedkoper maar nog steeds van a-kwaliteit, zoals je van ons gewend bent.

Materiaal van onze terrastegels

Al onze terrastegels zijn vervaardigd uit beton en keramiek of een combinatie hiervan. Beide materialen geven de tegels andere eigenschappen. Dit heeft invloed op de duurzaamheid, gevoeligheid, kleur en het onderhoud van de tegels. Alle kenmerken van zowel beton als keramiek worden hieronder verder uitgelegd.

Eigenschappen keramische tegels

Keramiek is gemaakt van klei dat op hoge temperaturen wordt gebakken. Hierdoor wordt het klei hard met als resultaat zeer sterk keramiek. Dit materiaal heeft een dichte structuur. Dit zorgt ervoor dat je tegels van keramiek makkelijk schoon krijgt. Door de dichtheid blijft vuil namelijk op het oppervlak liggen. Het trekt dus niet door tot in de tegel. Ook groene aanslag heeft hierdoor vrijwel geen kans om te groeien, waardoor je bestrating bijna niet groen zal worden. Een nadeel van de dichte structuur is dat ander vocht, anders dan vuil, ook nauwelijks wordt opgenomen. Het gevolg is dat keramische 60x60 terrastegels na een regenbui langer nat blijven. Andere grote voordelen van keramiek is de bestendigheid tegen krassen en UV-stralen. De tegels blijven langer op kleur en raken niet zomaar beschadigd. Het maakt niet uit hoe vaak je met tuinmeubilair schuift, want er zullen geen krassen op de terrastegels ontstaan.

Eigenschappen betontegels

Beton wordt gemaakt van cement en water, waar grind of zand aan wordt toegevoegd. Dit wordt met elkaar vermengd en in een bepaalde mal gegoten, waarin het kan uitharden. Het resultaat is een steenachtig materiaal met een open structuur. Deze structuur zorgt ervoor dat vocht goed wordt opgenomen door de tegels. Na een regenbui zal het oppervlak van je bestrating niet lang nat blijven. Een nadeel hiervan is wel dat de tegels sneller vies zullen worden. Algen hebben namelijk meer ruimte om te groeien en ander vuil trekt in de tegels door. Hierdoor zijn de tegels moeilijker schoon te maken. Heb je groene tegels? Dan kan je dit eenvoudig oplossen met algenverwijderaar, die ook bij Buitenbart verkrijgbaar is. In beton zit ook een verschil in de afwerking. Een betontegel is namelijk verkrijgbaar in basis, met coating of geïmpregneerd. Een basis tegel heeft geen enkele behandeling ondergaan, waardoor deze niet beschermd wordt tegen vuil. Dit zorgt er automatisch voor dat deze tegel het voordeligst is. Heb je een terrastegel met coating, dan is deze voorzien van een toplaag. Zo wordt het oppervlak verdicht en is de tegel van bovenaf beschermd. Geïmpregneerde tegels zijn doordrenkt door een andere stof, die ervoor zorgt dat de tegel geheel beschermd is tegen vuil.

Dikte terrastegels

Heb je een terrastegel van 2cm of 3cm dik, dan is deze vaak van keramiek gemaakt. Dit komt doordat keramiek ook dan een zeer sterk materiaal is. Daarnaast zijn er ook tegels van 4cm en 5cm dik. Deze tegels worden het meest gebruikt, omdat je hier het meeste mee kunt aanleggen. Of je nou een terras, tuin, andere buitenplaats of looppad wilt aanleggen. Met deze diktes kan het allemaal. Ook voor de oprit ben je bij Buitenbart aan het juiste adres. Wij hebben namelijk ook een aantal oprit tegels in ons assortiment opgenomen. Deze zijn minimaal 6cm dik, waardoor deze bestand zijn tegen de zwaardere belasting van de auto.

Terrastegel 60x60 antraciet

Onze terrastegels zijn in vele verschillende kleuren leverbaar, zo ook het 60x60 formaat. Wij hebben deze tegels in antracietlichtgrijs en nog vele andere kleuren. Daarnaast zijn de tegels ook verkrijgbaar met prachtige motieven, waarmee je bestrating nog unieker wordt. Een mooi voorbeeld is Evoque Beige, die je tuin een rustige uitstraling geeft. Of neem de Cerasun Pisa Decor, een tegel met een prachtig motief voor een speelse en elegante uitstraling.

Met of zonder facet

Wij hebben tegels met en zonder facet in ons assortiment. Heb je een tegel zonder facet dan zijn de randen recht afgewerkt. Heb je een tegel met facet dan is deze voorzien van schuine randen. Dankzij deze randen vallen eventuele oneffenheden in de bestrating optisch minder op.

Hoeveel kosten 60x60 terrastegels?

Hoeveel je precies kwijt bent aan 60x60 terrastegels is op voorhand moeilijk te zeggen. Dit is namelijk afhankelijk van het materiaal, de afwerking en de dikte van de tegel. Hoe meer de tegel is behandeld, hoe hoger de kosten worden. Zo ben je met een basis betontegel goedkoper uit dan een betontegel met coating of pregnant. Ook de keramische tegels vallen duurder uit, doordat dit een zeer sterk materiaal is.

Hoeveel 60x60 tegels per m2?

Omgerekend passen er 2,77 tegels van 60x60cm in een vierkante meter. Dit betekent dat je drie tegels nodig hebt.

Hoe bereken je hoeveel tegels je nodig hebt?

Een 60x60 terrastegel is 0,36 m2. Hoeveel tegels je nodig hebt is eenvoudig te berekenen, simpelweg door het gehele oppervlak te delen door 0,36. Je kan het allemaal zelf berekenen, maar dat hoeft niet. Bij al onze tegels is de pagina namelijk voorzien van een calculator. Je hoeft alleen maar het aantal vierkante meters in te vullen en de calculator doet de rest. Niet alleen berekend het programma hoeveel tegels je nodig hebt, maar ook wat hier het totaalbedrag van is. Wil je liever door een van onze specialisten geholpen? Neem dan gerust contact met ons op,


Filters