Vandaag, donderdag 20 juni zijn alle winkels om 15:30 gesloten i.v.m. een personeelsuitje

Keramische tegels met motief

Keramische tuintegels met motief zorgen voor de meest unieke sierbestrating. Bij Buitenbart verkrijgbaar in vele verschillende afwerkingen. Zo hebben wij een ruime keuze in patronen, kleuren en afmetingen. Bekijk op deze pagina ons aanbod aan keramische tuintegels met motief. Lees voor meer informatie de tekst onderaan deze pagina of neem contact met ons op. Ook kan je de tegels in het echt bekijken in een van onze showtuinen, waar wij je graag helpen.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 41

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 41

Keramische tuintegels met motief

Ga voor een uitgesproken design met keramische tuintegels met motief. Dankzij deze tegels zal je tuin of terras perfect aansluiten op jouw persoonlijke stijl. De terrastegels zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Hierbij heb je niet alleen keuze uit motieven, maar ook uit afmetingen en gebruikte materialen. Zo zijn er keramische tegels die volledig van keramiek zijn gemaakt en tegels met een betonnen onderlaag.

Keramische tuintegels motieven

Keramische decortegels kunnen van de meest uiteenlopende motieven worden voorzien. Kenmerkend van deze tegels is het contrast van de kleuren. Neem bijvoorbeeld een tegel met donkere basiskleur en een licht motief. Of een decortegel met lichte basiskleur en een donker motief. Deze tegels geven je tuin een speelse en toch rustige uitstraling. Wil je een meer uitgesproken terras? Dan is er ook keuze uit keramische tuintegels met motief in multicolor mozaïek. De motieven waar je bij Buitenbart uit kunt kiezen zijn:

  • Bloemenmotief
  • Butterfly
  • Mozaïek
  • Symbol
  • Tropic

Keramische decortegel 3cm

Deze tegels zijn volledig van keramiek gemaakt en worden daarom ook full body keramiek genoemd. In ons assortiment hebben wij niet alleen onze eigen collectie aan keramische tuintegels met motief opgenomen, maar ook de Solostone serie van vtwonen. Dankzij de dikte van 3cm worden deze tegels gemakkelijk in een normaal zandbed gelegd. Perfect voor de aanleg van een prachtig terras, die dankzij het gekozen motief een unieke uitstraling krijgt.

Keramische terrastegel met motief 4cm

Kenmerkend aan 4cm dik keramische decortegels is de samenstelling van keramiek en beton. Een 1cm dikke keramische toplaag is onlosmakelijk verbonden met een onderlaag van 3cm dik beton. Deze tegels zijn in ons assortiment te vinden in de GeoCeramica en de Cerasun collecties. Hierbij heb je keuze uit de meest uiteenlopende motieven, zodat je gegarandeerd de decortegel vindt die het beste bij jouw stijl past.

Voordelen keramische decortegels

Keramische decortegels brengen een aantal voordelen met zich mee. Deze voordelen hebben wij hieronder in een overzicht gezet.

Onderhoudsvriendelijk: Keramische tegels zijn makkelijker schoon te maken dan een betontegel. Dit komt door de dichte structuur, waar vocht en vuil nauwelijks in wordt opgenomen. Dit betekent dat vuil op de tegel blijft liggen, waardoor je dit makkelijk verwijdert.

Kras- en kleurvast: Het materiaal is zo sterk dat de tegels bestand zijn tegen krassen. Zo zullen deze niet beschadigen wanneer je met bijvoorbeeld tuinmeubilair schuift. Daarnaast zijn de tegels bestand tegen UV-stralen. Hierdoor blijven de kleuren en motieven van het design langer behouden. Geniet daarom nog jarenlang van een prachtig terras.

Eenvoudige aanleg: De keramische tuintegels met motief hebben een dikte van minimaal 3cm. Daardoor zijn deze tegels eenvoudig aan te leggen. Dit wordt namelijk in een normaal geëgaliseerd zandbed gedaan. Een speciale ondergrond is dus niet nodig. Zo bespaar je een hoop tijd wanneer je een terras aanlegt met keramische tegels.

Zeer ruime keuze: Door bovengenoemde voordelen zijn keramische tegels door de jaren heen zeer populair geworden. Daarom wordt het aanbod steeds meer vergroot met de meest uiteenlopende designs, zo ook de decortegel in keramiek.

Perfect te combineren: Keramische terrastegels met motief kunnen vanwege hun basiskleur perfect gecombineerd worden met andere tegels. Denk bijvoorbeeld aan een decortegel met grijs als basiskleur. Deze gaan prachtig samen met een tegel in effen grijs, zodat je een terras aan kunt leggen met een afwisselend patroon. Ons volledige aanbod aan tegels van keramiek vind je hier.

Naast alle voordelen kent keramiek ook een paar nadelen, maar deze kunnen heel makkelijk worden opgelost. Keramiek neemt nauwelijks vocht op, waardoor regenwater langer zal blijven liggen. Om deze reden wordt bestrating met keramiek altijd met een afschot gelegd. Dit zorgt ervoor dat water alsnog weg kan lopen. De stroming van regenwater naar de grond verbeteren? Maak dan gebruik van een goot.

Keramiek met motief aanleggen

Al onze keramische tegels met motief hebben een minimale dikte van 3cm. Dit betekent dat al deze tegels op een normaal geëgaliseerd zandbed worden gelegd. Let op dat je dit altijd met een voeg van minimaal 3mm doet. Keramische tegels kunnen namelijk niet strak tegen elkaar worden gelegd. Dit komt doordat het materiaal krimpt en uitzet bij temperatuurwisselingen. Een voeg voorkomt dat de tegels dan langs elkaar gaan, waarmee schade in je bestrating wordt voorkomen. Maak hiervoor gebruik van polymeerzand. Dit is een flexibele voeg die meegeeft, zodat ook de ruimte tussen de tegels onbeschadigd blijft.

Prijs keramische terrastegels met motief

Wij van Buitenbart bieden onze keramische tegels met motief voor internetprijzen aan. Zo weet je zeker dat je bij ons nooit teveel betaalt. Daarbij komt dat alle tegels van a-kwaliteit zijn. Zo heb jij een prachtig terras voor de beste prijs, waar je nog jarenlang van zult genieten. Ook de rest van ons assortiment bestaat uit a-kwaliteit producten voor internetprijzen.

Zijn keramische tegels met motief geschikt voor de oprit?

Al onze keramische tegels met motief hebben een dikte van maximaal 5cm dik. Daarom zijn deze tegels niet geschikt voor de oprit. Door de dikte zijn deze namelijk niet bestand tegen de hogere druk van een auto. Leg je de oprit aan met deze tegels, dan zal je bestrating beschadigd raken. Met de 3cm dikke volkeramische tegels kan eventueel een oprit worden aangelegd. In combinatie met de juiste ondergrond zijn deze sterk genoeg voor de hogere druk van een auto. Neem contact op met een vakman, zodat de ondergrond en tegels gegarandeerd goed worden verwerkt.

Hoe zaag je keramische decortegels?

Hier heb je speciaal gereedschap voor nodig. Wij adviseren een watergekoelde zaagtafel met een zaag die geschikt is voor keramiek te gebruiken. Daarnaast wordt keramiek op een specifieke manier gezaagd, omdat anders de kans groot is dat de tegel wordt verpest. Alles wat je moet weten over het zagen van een keramische tegel vind je hier. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om het zaagwerk over te laten aan een vakman.

Filters