Betontegels 50x50

Bij ons van Buitenbart kan je terecht voor het grootste aanbod aan betontegels. Zo ook betontegels van 50 bij 50 cm. Alle tegels in deze maatvoering vind je terug op deze pagina. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en afwerkingen. Bestel eenvoudig online of kom langs in een van onze vestigingen, zodat je de tegels eerst in het echt kunt bezichtigen. Onze medewerkers staan voor je klaar voor informatie en advies.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 31

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 31

Betontegels 50x50

Zoals de naam al zegt zijn betontegels 50x50 volledig van beton gemaakt. Beton is gemaakt van cement, water, grind en zand. Om betontegels een bepaalde kleur te geven wordt hier ook een kleurstof aan toegevoegd. De materialen worden met elkaar gemengd, in een bepaalde mal gegoten en vervolgens uitgehard. Het resultaat: betontegels die sterk en duurzaam zijn.

Voordelen betontegels 50x50

Beton is veelzijdig en zorgt voor duurzame en sterke 50x50 tuintegels. Dankzij het 50x50cm formaat bereken je gemakkelijk hoeveel tegels je nodig hebt. Daarnaast zijn deze tegels geschikt voor grote en kleine oppervlaktes, zodat je elke tuin van een prachtig terras kunt voorzien. Maar de duurzaamheid, sterkte en het formaat zijn niet de enige voordelen van 50x50 betontegels. Een ander voordeel is de aanleg. Deze tegels kunnen namelijk in een geëgaliseerd zandbed worden verwerkt. Hier heb je dus geen speciale ondergrond voor nodig. Zo kan je tijd en kosten besparen op de ondergrond van je terras.

Nadelen 50x50 betontegels

Naast alle voordelen hebben 50x50cm betontegels ook een paar aandachtspunten. Deze hebben te maken met de open structuur van beton. Hierdoor hebben algen en mossen vrije ruimte om te groeien, met groene tegels als resultaat. Deze groene aanslag is vervelend, maar kan eenvoudig worden aangepakt met een algenverwijderaar. Maak voor het verwijderen van ander vuil gebruik van ons onderhoudspakket voor beton en natuursteen. Met dit pakket heb je alles in huis om je terras gemakkelijk schoon te maken. Betontegels hebben ook nog andere aandachtspunten, zoals:

 • Krasgevoelig, hierdoor zijn krassen altijd duidelijk zichtbaar
 • Betontegels kunnen altijd kalkuitbloei bevatten
 • Betontegels lopen terug in kleur

Kalkuitbloei betontegels 50x50

Kalkuitbloei is een witte uitslag op betontegels die op natuurlijke wijze wordt gevormd. Daarom kan dit niet worden tegengegaan. Maar geen zorgen, want kalkuitbloei heeft geen invloed op de kwaliteit van de tegels. Daarnaast verdwijnt deze witte uitslag na verloop van tijd vanzelf. Meer weten over kalkuitbloei? Klik dan hier.

50x50 betontegels in verschillende afwerkingen

Wij hebben verschillende soorten 50x50cm betontegels in ons assortiment opgenomen. Het verschil tussen de tegels zit in de afwerking.

 • Basis betontegels: Deze tegels hebben geen enkele behandeling ondergaan. Een mooi voorbeeld van basis betontegels zijn de tegels van Schellevis. Verkrijgbaar in verschillende kleuren, waarbij de Oud Hollandse uitstraling mooi naar voren komt. De unieke structuur van deze tegels gaat perfect samen bij elke stijl van landelijk tot modern. Met Oud Hollandse tegels leg je een mooie basis aan.
 • Geïmpregneerde betontegels: Deze tegels worden door een impregnant beschermd tegen vocht en vuil. Hierdoor zijn geïmpregneerde tegels gemakkelijker schoon te maken dan tegels van standaard beton. Een mooi voorbeeld hiervan is de Berlijn tegel, waarmee je terras een mooie basis vormt. Ook kunnen tegels dubbel worden geïmpregneerd. Een voorbeeld hiervan zijn de Smartton tegels van Redsun. Dankzij de dubbele bescherming zijn deze tegels nog makkelijker schoon te krijgen. Met een deklaag blijven Smartton tegels ook nog eens langer mooi.
 • Kleurvaste betontegels: Dit zijn de GeoStretto tegels van MBI. Deze tuintegels zijn voorzien van een GeoSteen deklaag, bestaande uit natuurlijke materialen. Deze deklaag zorgt ervoor dat de kleur van de tegels behouden blijft, zodat je nog jarenlang van een prachtig terras geniet.
 • Zachte betontegels met deklaag: Ga voor een comfortabel terras met de 60Plus Soft Comfort tegels van Excluton. Deze tegels worden door een deklaag dieper ingekleurd dan tegels van standaard beton. Hierdoor blijft de kleur langer behouden. Daarnaast zijn Soft Comfort tegels voorzien van een geborsteld oppervlak. Grove steentjes en granulaat zijn weggeveegd, waardoor de tegels zacht aanvoelen. Zo is je terras ook comfortabel voor blote voeten.

50x50cm betontegels reinigen

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk van je terras genieten. Zowel kleurvastheid als onderhoud van de tegels dragen hieraan bij. Maak gebruik van ons onderhoudspakket voor beton en natuursteen om je terras weer als nieuw te krijgen. Met dit pakket heb je alles in huis om de tegels gemakkelijk schoon te maken. Door regelmatige reiniging en onderhoud blijft je terras nog jarenlang mooi.

Betontegels 50x50 antraciet

50x50 betontegels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Op zoek naar een tegel voor een mooie basis in de tuin? Dan zijn tuintegels 50x50 in antraciet of zwart een goede oplossing. Daarnaast kan je ook kiezen uit andere prachtige tinten. Ga bijvoorbeeld voor de 60Plus Soft Comfort tegels. Deze zijn voorzien van natuurlijke kleurnuances, die je tuin een levendige uitstraling geven.

Betontegels 50x50 met of zonder facet

Tegels kunnen met of zonder facet worden afgewerkt. Zijn betontegels voorzien van een facet, dan zijn de randen schuin afgewerkt. Met een facet wordt de kans op beschadiging verkleind. Daarnaast vallen eventuele oneffenheden in het straatwerk minder op. Tegels zonder facet hebben recht afgewerkte randen. Dit zorgt voor een strakker eindresultaat, zoals ook te zien is op onderstaande afbeeldingen (zonder facet links).

50x50 betontegels in verschillende diktes

Betontegels in 50x50cm formaat zijn verkrijgbaar in verschillende diktes. Het 50x50x4cm formaat is erg populair, omdat dit voor vele doeleinden kan worden gebruikt. Denk hierbij aan licht belastbare bestrating als een terras en een looppad. Andere beschikbare diktes zijn:

 • 50x50x5cm
 • 50x50x6cm
 • 50x50x7cm

Betontegels 50x50 goedkoop

De exacte prijs voor je terras met 50x50cm betontegels kunnen wij op voorhand niet geven. Dit gaat natuurlijk samen met de tegel die je kiest, hoeveel je hiervan nodig hebt en andere benodigde materialen zoals ophoogzand. Wel weet je zeker dat je bij Buitenbart nooit te veel betaalt. Wij hanteren namelijk de beste internetprijzen op al onze artikelen. Daarnaast verkopen wij alleen a-kwaliteit, want alleen het beste is goed genoeg. Met een assortiment van meer dan 10000 artikelen slaag je altijd bij ons. Kan je de juiste tegel niet vinden? Heb je advies nodig of wil je gewoon meer informatie? Neem gerust contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen. Onze verkoopmedewerkers staan graag voor je klaar met eerlijk en deskundig advies.

50x50 betontegels voor de oprit

Ook de oprit kan worden aangelegd met 50x50 betontegels. Hiervoor zijn de 7cm dikke tegels van Schellevis geschikt. Deze zijn namelijk bestand tegen het gewicht van een gemiddelde personenauto. Dit komt doordat de tegels zijn voorzien van wapening. Of neem een kijkje bij onze oprit tegels.

Veelgestelde vragen over betontegels 50x50cm

 • Wat is die witte uitslag op betontegels?

  Deze uitslag staat ook bekend als kalkuitbloei. Dit is een natuurlijke proces dat we niet tegen kunnen gaan. Maar geen zorgen, want witte uitslag heeft geen invloed op de kwaliteit van de tegels. Daarnaast verdwijnt kalkuitbloei na verloop van tijd vanzelf. Meer informatie over kalkuitbloei vind je op deze pagina.

 • Kunnen 50x50 betontegels voor de oprit worden gebruikt?

  Ja, hiervoor kunnen de Schellevis 50x50x7cm tegels worden gebruikt. Deze kunnen namelijk het gewicht van gemiddelde personenauto dragen. Dit komt doordat deze tegels zijn gemaakt van gewapend beton. Dat wil zeggen dat de tegels extra zijn verstevigd, zodat deze niet kapot zullen gaan wanneer je hier de auto parkeert. Dit maakt Schellevis 50x50x7cm perfect voor de oprit. Kijk ook eens bij al onze oprit tegels.

 • Hoeveel tegels van 50x50 gaan er in een vierkante meter?

  In een vierkante meter gaan 4 tegels van 50x50cm formaat. Vind je het toch moeilijk te bepalen hoeveel tegels je nodig hebt voor je tuin? Maak dan gebruik van onze calculator. Deze is te vinden bij al onze producten. Vul eenvoudigweg hoeveel vierkante meter je nodig hebt en de calculator doet de rest.

 • Wanneer betontegels schoonmaken?

  Tijdens verwerking komt altijd vuil op de tegels terecht. Wij raden aan om dit direct na oplevering te verwijderen. Hiermee voorkom je dat vuil van aanleg blijvende vlekken achterlaat. Hoe vaak je de tegels daarna schoonmaakt bepaal je zelf. Dit gaat natuurlijk samen met de mate van vervuiling. Let op dat je vlekken zo snel mogelijk dient te verwijderen, zodat dit geen blijvende indruk achterlaat.

 • Waarmee betontegels schoonmaken?

  Met het juiste gereedschap hoeft het helemaal niet moeilijk te zijn om betontegels te reinigen. Daarom hebben wij een onderhoudspakket voor beton en natuursteen samengesteld. Met dit pakket heb je alles in huis om je terras weer gemakkelijk als nieuw te krijgen.

 • Welke betontegels verkleuren niet?

  Op zoek naar kleurvaste betontegels in 50x50cm formaat? Ga dan voor de GeoStretto tegels van MBI. Deze tegels zijn voorzien van een GeoSteen deklaag, die uit natuurlijke materialen bestaat. Hierdoor zijn de tegels kleurvast, zodat deze langer mooi blijven.

 • Hoe zwaar is een 50x50 betontegel?

  Hoe zwaar de tegel is, hangt af van de dikte. Hoe dikker de tegel, hoe hoger het gewicht. Enkele voorbeelden zijn:

  • 50x50x4cm weegt ongeveer 23kg
  • 50x50x5cm weegt ongeveer 27kg
  • 50x50x6cm weegt ongeveer 33.5kg
  • 50x50x7cm weegt ongeveer 39kg
 • Welke ondergrond voor 50x50cm betontegels?

  Je hebt geen speciale ondergrond nodig. Betontegels 50x50 kunnen namelijk in een normaal geëgaliseerd zandbed worden verwerkt.

 • Waarmee betontegels afvoegen?

  Ga je betontegels afvoegen, maak dan gebruik van Magic Black. Dit is een uniek inveegzand dat geen witte vlekken op de tegels achterlaat. Hiermee wordt je terras stevig en strak afgewerkt.

 • Waarmee betontegels invegen?

  Gebruik Easy Fine voor het invegen van de voegen. Dit voegmiddel zorgt niet alleen voor een strak en stevig eindresultaat, maar helpt ook onkruidgroei tegen te gaan. Dit komt doordat onkruid aanzienlijk minder ruimte krijgt om te groeien. Zo hoef je niet meer onnodig veel tijd en energie te steken in het verwijderen van onkruid.

Filters