Betontegels 50x50

Bij ons van Buitenbart kan je terecht voor het grootste aanbod aan betontegels. Zo ook betontegels van 50 bij 50 cm. Alle tegels in deze maatvoering vind je terug op deze pagina. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en afwerkingen. Bestel eenvoudig online of kom langs in een van onze showtuinen, zodat je de tegels eerst in het echt kunt bezichtigen. Onze medewerkers staan voor je klaar voor informatie en advies.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 35

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 35

Betontegels 50x50

Deze tegels zijn volledig van beton gemaakt. Dit wordt vervaardigd uit water en cement, waar zand of grind aan wordt toegevoegd. Deze materialen worden met elkaar gemengd en in een bepaalde mal gegoten. Hierin kan het mengsel uitharden, met als resultaat een betontegel van kunstmatig steenachtig materiaal. Ook al onze betonelementen worden op deze manier geproduceerd. Beton heeft als groot voordeel dat dit een duurzaam materiaal is. Daarnaast zijn er nog andere voordelen van 50x50 betontegels. Deze lichten wij hieronder toe.

Voordelen beton 50x50

Beton is een goedkoop materiaal, dat veelzijdig inzetbaar is. De afmeting van 50x50 helpt hier ook aan mee, doordat deze geschikt is voor zowel grote als kleine oppervlaktes. Daarnaast zorgt de afmeting ervoor dat je makkelijker berekent hoeveel tegels je nodig hebt. De tegels zijn geschikt om een tuin, terras of andere buitenplaats te bestraten. Bijkomend voordeel is dat betontegels eenvoudig te leggen zijn, want hiervoor heb je geen speciale ondergrond nodig. Op deze manier bespaar je ook op de kosten. Een ander voordeel is de open structuur van beton. Dit zorgt er namelijk voor dat vocht goed wordt opgenomen. Hierdoor zal je bestrating na een regenbui niet zo lang nat blijven.

Nadelen beton 50x50

Beton heeft ook zijn nadelen. Wij vinden het belangrijk dat je ook hiervan op de hoogte bent, Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt in bestrating. Zoals eerder genoemd heeft beton een open structuur. Het gevolg hiervan is dat de tegels sneller groen worden, doordat algen en mos meer kans hebben om te groeien. Dit is eenvoudig op te lossen met algenverwijderaar, die je ook bij ons vindt. Een ander nadeel van beton is de krasgevoeligheid, Schuif je bijvoorbeeld veel met tuinmeubilair over de tegels, dan zie je dit gelijk terug.

Kalkuitbloei op 50x50 betontegels

Zoals je nu weet is water nodig voor de productie van betontegels. Dit water, in combinatie met cement, zorgt voor een bepaalde chemische reactie die nodig is voor de ontwikkeling van beton. Een effect dat van hieruit kan ontstaan is witte uitslag, oftewel kalkuitbloei. Dit komt bijna nooit voor tijdens het productieproces, maar juist als de tegels opgeslagen liggen of al gelegd zijn.

Afwerking betontegel

Betontegels van 50x50 zijn er in verschillende afwerkingen. Heb je een basis tegel, dan is deze ook basis afgewerkt. Dat wil zeggen dat de tegel niet is behandeld. Daarom worden deze tegels het snelste groen en komt kalkuitbloei in sterke mate voor. Doordat deze tegels niet zijn behandeld hebben deze ook de laagste prijs. Je hebt ook tegels die zijn voorzien van een coating en/of zijn geïmpregneerd. Een coating wordt gezien als een toplaag, die ervoor zorgt dat de bovenkant van de tegel wordt gedicht. Het gevolg is dat vocht en vuil minder in het materiaal trekken, waardoor je dit makkelijker weg krijgt. Is de tegel geïmpregneerd, dan is deze doordrenkt door een andere stof. Deze stof zorgt ervoor dat de tegel beter bestand is tegen vocht, schimmel en ander vuil. Hierdoor heb je minder werk aan onderhoud. Een ander voordeel van impregneren is dat groene aanslag nauwelijks voorkomt, waardoor de tegel ook langer op kleur blijft. Een mooi voorbeeld van een volledig behandelde tegel is de Tuintegel Berlijn 50x50x4cm.

Betontegels in verschillende diktes

wij van Buitenbart hebben 50x50 betontegels in verschillende diktes. Zo heb je voor elke toepassing een mooie tuintegel met de juiste dikte. Denk bijvoorbeeld aan de 4cm en 5cm dikke tuintegel. Deze zijn geschikt voor de tuin, het terras en andere buitenplaatsen. Wil je een oprit aanleggen, dan kan dit ook met betontegels. Hiervoor hebben wij de 50x50x7cm tegel. Dankzij de dikte is deze tegel bestand tegen de belasting van de auto. Heb je een tegel die niet zo dik is, dan zal deze bezwijken onder het gewicht.

Met of zonder facet

Terrastegels zijn zowel met als zonder facet verkrijgbaar. Heb je een tegel met facet, dan zijn de randen schuin afgewerkt. Dit zorgt ervoor dat eventuele oneffenheden in de bestrating minder opvallen. Heb je tegels zonder facet, dan zijn de randen recht afgewerkt.

50x50 betontegel antraciet

Ook het uiterlijk van de tegel is belangrijk, want je wilt natuurlijk dat je bestrating er mooi uitziet. Daarom zijn betontegels 50x50 in verschillende kleuren leverbaar. Denk bijvoorbeeld eens aan de betontegel grijs, waarmee je tuin een klassieke uitstraling krijgt. Ga je liever voor elegant, dan is een tegel in antraciet een mooie oplossing. Op zoek naar iets totaal anders? Dan hebben wij ook hier de oplossing voor, namelijk de betontegel in roodbruin. Wat je idee ook is, bij ons vind je de bestrating die het beste bij jouw stijl past.

Betontegels voor de beste prijs

Tuintegels van beton voor de beste prijs vind je bij Buitenbart. Wij bieden onze producten aan voor internetprijzen, zodat je zeker weet dat je nooit teveel betaalt. Daar komt bij dat wij geen b keuze verkopen, omdat wij hier simpelweg niet achter staan. Wij verkopen alleen het beste van het beste, daarom kom bij ons alleen producten van a keuze tegen. Zo ben je verzekerd van hoogwaardige tegels voor een zeer goede prijs.

Hoe verwijder je kalkuitbloei van betontegels?

Kalkuitbloei kan je niet zomaar verwijderen zonder aantasting van de tegel. De beste oplossing hiervoor is geduld. De witte uitslag zal namelijk vanzelf verdwijnen. Wil je toch snel van kalkuitbloei afkomen, dan kan je hier kalkuitbloei verwijderaar voor gebruiken. Het is wel belangrijk om te weten dat dit alleen de toplaag van de tuintegel kalkvrij maakt. Het geeft dus geen garantie dat kalkuitbloei niet meer zichtbaar is. Het kan namelijk later weer naar boven komen.

Hoe zwaar is een betontegel?

Dit hangt af van de afmetingen en de dikte van de tegel. Een betontegel van 50x50x4 is ongeveer 23,5 kg zwaar. Hoe dikker de tegel wordt, hoe hoger het gewicht.

Filters