Of je nou een terras van keramische of betonnen tegels hebt, beide kunnen groen worden in de tuin. Deze groene aanslag zorgt ervoor dat je terras niet meer zo mooi is, daarom wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk van af. Maar wat is de beste manier om groene aanslag te verwijderen? En wat is de beste maand om je tuintegels schoon te maken? In deze blog worden alle veelvoorkomende vragen over groene aanslag beantwoord.

Welke maand tuintegels schoonmaken?

Een specifieke maand kunnen we niet noemen, maar wel kunnen we zeggen dat de beste periode het voorjaar is. In deze periode is het namelijk minder vochtig en schijnt de zon vaker. Dit zorgt ervoor dat groene aanslag minder vaak en minder hardnekkig terugkomt. Daarnaast heeft het voorjaar nog een ander voordeel: je terras is weer vrij van groene aanslag voordat je hier vaker gebruik van maakt. Zo geniet je optimaal van de zon in je tuin, waarbij je terras weer als nieuw straalt.

Wat is het beste middel tegen groene aanslag?

Wij raden aan om gebruik te maken van WS Green Clean algenverwijderaar, Dit middel is namelijk geschikt voor betontegels, keramische tegels, grind en muurblokken. Zo kan je dit middel ook gebruiken om groene aanslag van plantenbakken te verwijderen. Green Clean verwijdert groene aanslag zonder tegels of andere materialen te beschadigen. Daarnaast heeft deze effectieve algenverwijderaar een preventieve werking, doordat naspoelen niet nodig is. Hierdoor kan Green Clean langer zijn werk blijven doen, zodat groene aanslag langer weg blijft. Let op dat je voor gebruik altijd de gebruiksaanwijzing leest, zodat veilig gebruik verzekerd wordt. Maar hoe krijg je een groene stoep schoon met WS Green Clean? Dit leggen wij je hieronder uit.

Wat is de beste manier om groene aanslag te verwijderen?

De beste manier om groene aanslag te verwijderen is dus met WS Green Clean. Het mooie is dat je hiermee groene aanslag kunt verwijderen zonder te schrobben. Hoe je dit doet lees je in onderstaand stappenplan:

Verdunnen: De algenverwijderaar wordt verdund gebruikt. In de regel voeg je per liter water 25ml van het middel toe. Is de aanslag hardnekkiger? Dan kan je altijd meer van het middel toevoegen, zolang het goed met water gemengd wordt. 

Aanbrengen: De meest effectieve manier is door middel van de WS drukspuit, waarbij de sproeimond op verstuiven staat. Zo weet je namelijk zeker dat je de tegels gelijkmatig besproeid en het hele oppervlak wordt meegenomen. Breng je het mengsel aan met een gewone straal, dan heb je kans dat het te snel wegloopt. Hierdoor wordt niet het hele oppervlak meegenomen.

Intrekken: Groene aanslag verwijderen zonder schrobben, dat is precies wat je met dit middel doet. Nadat WS Green Clean verdund is aangebracht hoef je niks meer te doen. Het enige dat nog rest is wachten. Na een paar dagen inwerktijd zal je zien dat groene aanslag aanzienlijk is verminderd.

Eventuele resten verwijderen: Zie je na een paar dagen dat er toch nog resten zijn achtergebleven? Dan kan deze simpelweg verwijderen door de tegels na te spoelen. Is de aanslag niet helemaal weg, omdat deze hardnekkig bleek? Geen probleem, wanneer de tegels droog zijn kan je gewoon opnieuw beginnen.

Kun je met schoonmaakazijn groene aanslag verwijderen?

Of je nou betontegels, tuintegels van natuursteen of keramische tegels in de tuin hebt, groene aanslag verwijderen met schoonmaakazijn is nooit een goed idee. Dit zorgt namelijk niet alleen voor een vervelende geur, maar zal de tegels ook beschadigen en zorgt ook nog eens voor vlekken op de tegels. Hierdoor zal groene aanslag in het vervolg sneller terugkomen en moeilijker te verwijderen zijn. Daarom raden wij het gebruik van schoonmaakazijn sterk af.

Welke biotex tegen groene aanslag?

Ook het gebruik van biotex raden wij af. Of je dit nou los of met waspoeder gebruikt, in beide gevallen is het slecht voor de tuin en tegels. Zo worden de kleur van tegels aangepast en mogelijk ook de vorm. Daarnaast is biotex slecht voor het milieu, waardoor ook beplanting en ondergronden beschadigd raken.

Is groene zeep goed voor groene aanslag?

Ook groene aanslag verwijderen met groene zeep wordt door ons afgeraden. Met groene zeep krijg je namelijk vlekken op de tegels. Daarnaast laat deze zeep een laagje achter, die ervoor zorgt dat de tegels glad worden. Hierdoor zijn tegels juist moeilijker schoon te krijgen. Groene zeep is daarom niet alleen slecht voor het verwijderen van groene aanslag, maar ook voor het verwijderen van ander vuil. 

Kun je met soda groene aanslag verwijderen?

Nee, soda kan je niet gebruiken om groene aanslag te verwijderen. Het effect hiervan is maar kort. Gebruik je soda, dan komt de aanslag veel sneller terug. Daarnaast raden wij soda sterk af, omdat dit middel slecht is voor het milieu. Dit betekent dat planten en ondergronden beschadigd zullen raken. Soda is daarom niet alleen slecht voor je tegels, maar ook voor de rest van je tuin.

Waar komt groene aanslag vandaan?

Je weet nu hoe je groene aanslag kunt verwijderen en wat je vooral niet moet doen. Maar wat is groene aanslag eigenlijk? Het is een andere naam voor onkruid dat bestaat uit algen en mos. Hoe donkerder en vochtiger het buiten is, hoe sneller dit gaat groeien. Daardoor heb je in de zomer minder last van groene aanslag. Heb je een terras waar veel schaduw op valt? Dan komt groene aanslag alsnog sneller voor.

Zijn je tuintegels groen? Maak deze dan gemakkelijk, effectief en preventief schoon met WS Green Clean algenverwijderaar. Bestel eenvoudig online of kom langs in een van onze vestigingen, waar onze verkoopmedewerkers je graag van eerlijk en deskundig advies voorzien.