Hardsteen

Koop natuursteen hardsteen eenvoudig en snel online bij Buitenbart. Natuursteen tuintegels zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen en formaten. Zo is er voor elke tuin de geschikte hardsteen terrastegel te vinden. Bekijk op deze pagina onze collectie hardsteen tegels voor buiten. Op zoek naar meer informatie en advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen, wij helpen je graag.

11 producten

11 producten

Hardsteen tuintegels

Trek de natuurlijke uitstraling van je tuin door naar de bestrating en ga voor hardsteen tuintegels. Hardsteen is een kalksteen die rijk is aan kleine fossielen. De unieke en levendige uitstraling wordt gevormd door kleine kalkbolletjes en witte aders. In combinatie met de neutrale kleur vormen hardsteen tegels een mooie basis voor de tuin. Andere elementen zoals planten worden nog meer geaccentueerd en komen hierdoor meer tot hun recht. Hardsteen is ook bekend als Chinees hardsteen en kent daarnaast nog een aantal andere benamingen, zoals:

 • Blue moon
 • Spotted bluestone
 • Blauwsteen
 • Siam bluestone verzoet
 • Blue limestone

Kenmerkend aan Chinees hardsteen is dat deze bluestone tuintegels teruglopen in kleur. Dit betekent dat bestrating in hardsteen na verloop van tijd vergrijst. Deze vergrijzing wordt veroorzaakt door blootstelling aan zon, regen en andere weersomstandigheden. Na verloop van tijd stopt het proces en behoudt hardsteen zijn grijze tint. Vergrijzen van hardstenen tuintegels is een natuurlijk proces dat niet kan worden voorkomen. Dit is echter niet zorgelijk, want de kwaliteit van de tegels blijft hetzelfde. 

Voordelen hardstenen tuintegels

Tegels van Chinees hardsteen zijn niet voor niks natuursteen tuintegels. Deze zijn namelijk geschikt om ook buiten toe te passen. Leg je deze tegels in de tuin dan profiteer je van de volgende voordelen:

 • Duurzaam materiaal dat levenslang mee kan gaan
 • Slijtsporen zorgen voor een karakteristiek uiterlijk
 • Na verloop van tijd worden de tegels mooier door vergrijzing
 • Een robuust natuurproduct dat weinig onderhoud vergt
 • Elke tegel is uniek, hierdoor krijg je bestrating met een levendige uitstraling

Hardsteen nadelen

Naast alle voordelen brengt hardsteen voor buiten ook nadelen met zich mee. Deze worden veroorzaakt door de gevoeligheid van de steen. Dit betekent dat hardsteen tuintegels niet zomaar met een willekeurig schoonmaakmiddel kunnen worden gereinigd. Hardsteen kan namelijk niet tegen zuur, schuursponsjes, bijtende middelen en heet water. Deze middelen zorgen ervoor dat hardsteen tegels beschadigd raken. Daarnaast is hardsteen krasgevoelig. Dit hoeft echter helemaal geen probleem te zijn. Hoewel krassen duidelijk zichtbaar zijn geven deze de steen een geleefde uitstraling. Het resultaat is bestrating met een authentiek karakter. Op zoek naar informatie over het schoonmaken van hardsteen terrastegels? Neem gerust contact met ons op.

Afwerking Chinees hardsteen

Chinees hardsteen terrastegels kunnen op verschillende manieren worden afgewerkt. De afwerking heeft invloed op het oppervlak van de tegels en het uiterlijk van je bestrating. Kenmerken van de bewerkingen hebben wij hieronder op een rijtje gezet.

 • Gezoet met een facet: Met gezoet wordt een egaal en glad oppervlak bedoeld. Facet betekent schuin afgewerkte randen. Deze combinatie zorgt voor een strak afgewerkte tegel met strakke bestrating als resultaat. Ga voor een terras met een levendige en toch moderne uitstraling en kies hardsteen gezoet met een facet.
 • Gezoet en getrommeld: Door het zoeten is het oppervlak van de tegels egaal en glad afgewerkt. Trommelen zorgt voor een verouderde uitstraling doordat de randen en hoek ongelijk zijn gemaakt. Dit zorgt voor nieuwe bestrating met een geleefde look die de tuin tot leven laat komen.
 • Gevlamd en geborsteld: Dit betekent dat het oppervlak van de tegels ruw is afgewerkt. Deze ruwe afwerking zorgt ervoor dat de kans op uitglijden vermindert, ook wanneer de tegels nat zijn. 

Hardsteen tuintegels 60x60

Of je nou een klein of groot oppervlak hebt, elke tuin kan worden voorzien van hardsteen bestrating. Deze tegels zijn namelijk niet alleen in de populaire 60x60cm maatvoering verkrijgbaar, maar ook in andere afmetingen. Bij ons kan je terecht voor hardsteen tegels in de volgende maatvoeringen:

 • 50x50cm
 • 80x80cm
 • 100x100cm

Hardsteen tuintegels leggen

Om hardsteen tegels in de tuin te leggen heb je een gestabiliseerde ondergrond nodig. De soort ondergrond is afhankelijk van de situatie en de regio waar je woont. Daarom raden wij aan om voor goede verwerking van de tegels een vakman in te schakelen die ervaring heeft met natuursteen. 

Tuintegels natuursteen look

Wil je tegels met natuursteen look in de tuin leggen, maar is hardsteen niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens bij onze GeoCeramica tegels. Deze zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende designs, zo ook met natuursteen look. 

Veel gestelde vragen over natuursteen tegels hardsteen

 • Welke natuursteen voor het terras?

  Welke natuursteen je in de tuin wilt bepaal je zelf. Dit gaat natuurlijk ook samen met wat je het mooiste vindt. Natuursteen die je het meeste terugziet in de tuin zijn steensoorten met een hogere dichtheid en slijtvastheid, zoals graniet, leisteen en hardsteen.

 • Wat is Chinees hardsteen?

  Chinees hardsteen is een kalksteen die rijk is aan fossielen. Deze is herkenbaar aan de kleine kalkbolletjes en witte aders die in de steen zijn opgenomen. Dit zorgt voor de unieke en levendige uitstraling die kenmerkend is aan Chinees hardsteen. 

 • Waar kan natuursteen niet tegen?

  Natuursteen tegels kunnen niet zomaar met een willekeurig schoonmaakmiddel worden gereinigd, maar wat mag niet op natuursteen? Tegels van natuursteen zijn gevoelig. Gebruik daarom nooit zuur, schuursponsjes, bijtende middelen of heet water om deze schoon te maken. Deze middelen zorgen ervoor dat natuursteen bestrating beschadigd raakt.

 • Is hardsteen hetzelfde als natuursteen?

  Hardsteen is een soort natuursteen. Heb je het over natuursteen tegels, dan kan je het over verschillende soorten steen hebben waaronder ook hardsteen. Andere soorten natuursteentegels zijn onder andere leisteen, graniet en travertin.

 • Hoeveel kost hardsteen?

  Hoeveel je precies kwijt zult zijn aan hardsteen tegels is op voorhand moeilijk te zeggen. Wel ben je bij ons verzekerd van scherpe prijzen, omdat wij al onze producten aanbieden voor de beste internetprijzen. Ook ben je verzekerd van goede kwaliteit. Wij vinden alleen het beste van het beste goed genoeg. Daarom zijn al onze producten, ook hardsteen tuintegels, van a-kwaliteit. Daarnaast maken wij ook scherpe prijzen op het moment dat je meer meters af wilt nemen. Neem in dit soort situaties altijd even contact met ons op, dan kunnen wij je voorzien van de beste prijs van hardsteen tuintegels.

Filters