Natuursteen stapelblokken

Natuursteen stapelblokken koop je eenvoudig en snel online bij Buitenbart. Op deze pagina vind je onze hele collectie stapelstenen van natuursteen. Hierbij heb je keuze uit tufsteen en zandsteen in de mooiste kleuren. Geef je tuin een unieke en natuurlijke uitstraling met een border, afscheiding of andere constructie van natuurstenen muurblokken. Meer informatie of advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen, wij helpen je graag.

6 producten

6 producten

Natuurlijke stapelstenen

Stapelstenen worden ook wel stapelblokken, muurblokken of muurelementen genoemd. Waarom kiezen voor natuursteen muurblokken? Natuursteen is een duurzaam materiaal dat met de jaren alleen maar mooier wordt. Dat komt doordat slijtsporen voor een karakteristiek uiterlijk zorgen. Bouw je een border met natuursteen muurblokken dan krijgt je tuin automatisch een natuurlijke uitstraling. Dit komt niet alleen door het uiterlijk van de blokken, maar ook door de ruimte die planten en mossen krijgen. Deze kunnen namelijk door kieren heen groeien. Het gevolg is meer groen in de tuin dankzij begroeiing tussen de muurblokken door. Maar genoemde eigenschappen zijn niet de enige redenen om voor natuursteen te kiezen. Andere voordelen van dit materiaal zijn:

 • Kan levenslang meegaan
 • Elk muurblok is uniek
 • Veel bouwmogelijkheden
 • Gemakkelijk te verwerken

Nadelen muurblokken natuursteen

Je hebt gelezen wat de voordelen zijn van natuursteen blokken in de tuin, maar wat is het nadeel van natuursteen? Het is een natuurlijk product dat niet met zomaar een willekeurig schoonmaakmiddel kan worden gereinigd. Dit komt doordat natuursteen broos en gevoelig is. Kies je ervoor om toch schuursponsjes, bijtende middelen of heet water te gebruiken om natuursteen te reinigen? Dan raken de muurblokken beschadigd. Daarnaast zorgt de gevoeligheid van het materiaal ervoor dat muurblokken sneller krassen oplopen. Maar bij natuursteen is dit eigenlijk geen nadeel te noemen. Krassen geven de steen zijn karakteristieke uiterlijk. Dit betekent dat beschadiging de border of muur juist mooier maakt, doordat deze een doorleefde uitstraling krijgen.

Soorten natuursteen stapelelementen

In ons assortiment vind je natuursteen muurblokken van tufsteen en zandsteen. Wat hier de kenmerken van zijn leggen wij hieronder uit.

Zandsteen muurblokken

Deze steensoort is herkenbaar aan vrij grove poriën en is ontstaan door de afzetting van kalk, klei en zand in rivieren en zeeën. Van nature heeft zandsteen een geelbruine kleur, maar door bepaalde oxiden en mineralen kan de steen ook roodbruin kleuren. Daarnaast kan het voorkomen dat muurblokken van zandsteen vergrijzen. Dit hoeft helemaal geen probleem te zijn, want hierdoor gaan de blokken helemaal op in de natuur. Zo krijgt je tuin een doorleefde uitstraling die met de jaren nog natuurlijker wordt.

Stapelstenen tufsteen

Dit is ontstaan uit vulkanisch as dat aan elkaar kit. Het uiterlijk van tufsteen komt overeen met dat van zandsteen, maar tufsteen voelt scherper aan. Deze steensoort is licht van gewicht en poreus, maar vormt dankzij de lichte kleuren prachtige muurblokken. Wil je een muurelement in de tuin met een verouderde uitstraling? Dan zijn tufsteen muurblokken de oplossing.

Natuursteen stapelblokken prijs

Hoeveel je precies kwijt zult zijn aan stapelblokken van natuursteen is op voorhand moeilijk te zeggen. Dit gaat natuurlijk samen met welke stapelblokken je kiest en hoeveel je hiervan nodig hebt. Wel weet je zeker dat je bij Buitenbart nooit teveel betaalt. Dit komt doordat wij al onze producten voor internetprijzen aanbieden. Daarnaast ben je ook verzekerd van goede kwaliteit. Alleen het beste van het beste is namelijk goed genoeg. Daarom vind je bij ons geen b-keuze, maar alleen muurblokken en andere tuinmaterialen van a-kwaliteit. Samen met het eerlijke advies van onze specialisten slaag je bij Buitenbart altijd. 

Natuursteen blokken metselen

Heb je gekozen voor een natuursteen stapelmuur dan wil je hier natuurlijk zolang mogelijk van genieten. Om ervoor te zorgen dat de muur stevig staat worden de natuursteen stapelstenen gemetseld. Hier heb je steenlijm poeder voor nodig. Deze lijmsoort is zeer geschikt om ongelijkmatige stenen mee te bevestigen, doordat je deze zo dik kunt maken dat je een soort cement krijgt. Met een emmer steenlijm poeder kan je ongeveer 3m2 metselen. De exacte hoeveelheid lijm die je nodig hebt is afhankelijk van hoe dik je dit aanbrengt.

Meest gestelde vragen over natuursteen stapelblokken

 • Hoe zwaar zijn stapelblokken van natuursteen?

  Het gewicht van de stapelblokken is afhankelijk van het soort natuursteen en de afmetingen van het blok. Daarnaast bieden wij ook natuursteen stapelblokken in natuurlijk verband aan. Dit betekent dat elk blok een andere maat heeft, waardoor het exacte gewicht per blok verschilt. Van het wildverband gaat het gewicht per vierkante meter. Voorbeelden van het gewicht van natuursteen stapelstenen zijn:

  • Muurblok Aseria Yellow in natuurlijk verband weegt ongeveer 200kg per m2
  • Muurblok Grauwacke in natuurlijk verband weegt ongeveer 333kg per m2
  • Tufsteen 37x20x11cm weegt ongeveer 12kg per stuk
  • Zandsteen 40x20x15cm weegt ongeveer 32kg per stuk
 • Hoeveel zand moet onder stapelblokken?

  Om tot een stevige border van natuursteen blokken te komen is eerst een stevige ondergrond nodig. Voor de fundering wordt eerst 10cm grond uitgegraven. De eerste 5cm wordt gevuld met ophoogzand. Controleer of deze waterpas is afgesteld en ga over tot de volgende laag. Deze bestaat uit grijze opsluitbanden van 5x15x100cm die plat worden gelegd. Controleer nogmaals of de fundering waterpas ligt, zodat je zeker weet dat de constructie recht gebouwd wordt. 

 • Waar kan natuursteen niet tegen?

  Natuursteen is prachtig maar ook gevoelig materiaal. Het is namelijk niet bestand tegen zuur, schuursponsjes, bijtende middelen en heet water. Daarom kunnen stapelstenen van natuursteen niet met een willekeurig schoonmaakmiddel worden gereinigd. Hiermee raken de blokken namelijk sneller beschadigd.

 • Hoe lang gaat natuursteen mee?

  Een natuursteen stapelmuur kan tientallen jaren meegaan. Het is wel belangrijk om de stapelstenen op de juiste manier te behandelen. Gebruik je schuursponsjes, bijtende middelen of een ander willekeurig schoonmaakmiddel? Dan raken de muurblokken beschadigd en blijft de muur minder lang mooi. Advies nodig voor het schoonmaken van natuursteen stapelblokken? Neem gerust contact met ons op, wij informeren je graag.

 • Welke muurblokken verkleuren niet?

  Wil je muurblokken die nauwelijks teruglopen in kleur dan zijn natuursteen stapelelementen geschikt. Deze blokken zullen na verloop van tijd verweren, maar dit zorgt juist voor een prachtige doorleefde uitstraling. Ga je liever voor een border, muur of plantenbak met een strakke afwerking? Dan zijn GeoPlano muurblokken van MBI een goede oplossing. Deze blokken zijn voorzien van een deklaag die voor kleurvaste eigenschappen zorgt. Hierdoor blijven de stapelstenen lang op kleur.

Filters