Traptreden

Bestel traptreden en bielzen gemakkelijk en snel online bij Buitenbart. Wij hebben vele soorten traptreden in ons assortiment opgenomen. Vind gegarandeerd de bielzen die het beste bij de rest van je tuin passen, zodat je trap of border hier perfect op aansluit. Op deze pagina vind je ons volledige aanbod aan bielzen en traptreden. Meer informatie nodig? Raadpleeg de tekst onderaan de pagina of neem contact met ons op.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 78

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 78

Traptreden beton

Traptreden en bielzen zijn verschillende producten die vergelijkbaar zijn met elkaar. De benaming is anders, maar het materiaal en de toepassing zijn grotendeels hetzelfde. Deze betonelementen worden het meest gebruikt voor het afwerken van hoogteverschillen in de vorm van een trap. Daarnaast zijn ze ook geschikt voor een borderrand langs bijvoorbeeld een looppad. Let op dat traptreden niet gestapeld kunnen worden vanwege de afgewerkte bovenlaag. Bielzen kunnen wel gestapeld worden. Al onze traptreden en bielzen zijn van beton gemaakt. Beton bestaat uit water, cement, zand en grind. Dit wordt met elkaar vermengd en in een bepaalde mal gegoten, waarin het mengsel volledig uithardt. Het resultaat is duurzaam en sterk beton in de vorm van een traptrede. Doordat deze is vervaardigd uit beton leg je een trap in de tuin aan waar je nog jarenlang plezier aan beleeft.

Traptreden en bielzen voor de beste prijs

Bij Buitenbart koop je traptreden en bielzen voor de beste prijs. Of je dit nou online of via de fysieke winkel doet, wij bieden al onze producten aan voor internetprijzen. Zo weet je zeker dat je bij ons nooit teveel betaalt. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je niet alleen goedkoop, maar ook duurzaam materiaal in huis haalt. Daarom bestaat ons hele assortiment uit a-kwaliteit producten. Denk hierbij niet alleen aan onze traptreden en bielzen, maar ook aan sierbestrating en andere tuinmaterialen.

Bielzen zwart

Maak je tuin af met een bijpassende trap, waarmee je hoogteverschillen mooi en functioneel afwerkt. Het maakt niet uit hoe je tuin is vormgegeven. Door Buitenbart leg je gegarandeerd een trap of border aan die perfect aansluit op de rest van de omgeving. In ons assortiment vind je namelijk bielzen in verschillende kleuren. De meest populaire kleur is zwart, ook wel antraciet genoemd. Hiermee krijgt je trap een elegante uitstraling die perfect aansluit op iedere stijl. Liever een rustige kleur voor een meer authentieke afwerking? Ga dan voor traptreden in de kleur grijs. Of ga voor iets totaal anders met bruinkleurige bielzen.

Maatvoering traptreden voor de tuin

Hoe groot of klein je tuin ook is maakt niet uit. Traptreden en bielzen zijn namelijk in verschillende maatvoeringen verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan een lengte van 100cm of 120cm, waarmee een brede trap wordt gevormd. Hieronder vind je een overzicht van een aantal beschikbare maten.

  • 60x20x12cm
  • 50x25x15cm
  • 75x20x12cm
  • 120x20x12cm
  • 100x35x15cm
  • 100x20x40cm
  • 120x20x12cm

Traptreden in verschillende vormen

Onze traptreden zijn niet alleen verschillend in kleur en maatvoering, maar ook in vorm. Je hebt namelijk keuze uit een massief blok of een traptrede in een L-vorm. Let bij een L-model traptrede extra op de aanleg. Zorg ervoor dat de trede met de korte zijde omhoog wordt gelegd. Blokvormige en L-vormige traptreden verschillen niet alleen in uiterlijk, maar ook in de aanleg. Traptreden in blokvorm kunnen namelijk niet met een overlap worden geplaatst. Bij traptreden in L-vorm kan dat wel. Zo maak je een trap waarbij de treden elkaar overlappen. Dit geeft het geheel een andere uitstraling die je geheel naar eigen stijl kunt vormgeven.

Traptreden in de tuin aanleggen

Je kan de aanleg van een trap in de tuin uitbesteden, maar het is net zo leuk om dit zelf te doen. Let dan op het zware gewicht van de traptreden en bielzen.Deze zijn namelijk te zwaar om alleen dragen. Werk daarom altijd met meerdere personen. Zo voorkom je overbelasting van je lichaam en kunnen de betonelementen makkelijker verplaatst worden. Hoe je dan precies te werk gaat leggen wij je hieronder uit.

Onderste trede plaatsen: Bij het plaatsen van een trap werk je altijd van onder naar boven. Zorg ervoor dat de ondergrond voor de onderste trede vlak is afgewerkt. Dit kan je het beste doen door de grond waterpas af te stellen. Een goede basis zorgt er immers voor dat de rest van de bouw makkelijker verloopt. Is de grond vlak, dan kan je de eerste trede plaatsen. Gebruik ook hierbij een waterpas, zodat de gehele ligging recht is.

Volledige opbouw trap: Om vuil en beschadiging van de gelegde trede te voorkomen raden wij aan deze af te dekken. Vul de achterkant van de trede op met zand, eventueel aangevuld met cement, en stamp dit goed aan voor een stevige ondergrond. Zorg ervoor dat de hoogte gelijk is aan die van de trede. Ook hierbij is het belangrijk om het fundament geheel waterpas af te stellen voor een rechte constructie. Plaats nu de trede op het verhoogde zandbed. Herhaal deze stap tot de gewenste traphoogte.

Trap in de tuin afwerken: Werk de trap af door deze af te sluiten. Dit kan je doen door een borderrand met bielzen, stapelblokken of zelfs L-elementen te plaatsen. Door middel van polymeerkit of steenlijm worden deze betonelementen tegen de trap opgebouwd. Het opsluiten van de trap voorkomt verzakking, doordat de ondergrond goed blijft liggen. Hierdoor blijven de treden stevig op hun plek liggen. Door de juiste afwerking geniet je nog jarenlang van een stevig aangelegde trap.

Hoe hoog moeten traptreden zijn?

Je wilt natuurlijk niet alleen een mooie, maar ook een fijne trap voor in de tuin. Het is belangrijk dat iedereen normaal over de trap kan lopen. Om voor een goede doorgang op de trap te zorgen zijn er een paar vuistregels voor de afmetingen van de treden, namelijk:

  • Tredehooogte van 15cm
  • Tredediepte van 30 tot 40cm
Filters