Vandaag, donderdag 20 juni zijn alle winkels om 15:30 gesloten i.v.m. een personeelsuitje

Keramische tuintegels 3cm dik

Op zoek naar tegels van keramiek met een dikte van 3 cm? Bestel online bij Buitenbart. Bekijk hier onze 3 cm dikke keramische tegels. Verkrijgbaar in de meest uiteenlopende afmetingen en de mooiste kleuren. Bij ons vind je gegarandeerd bestrating die bij jou past voor de beste prijs. Vind je het lastig om een keuze te maken? Kom langs in een van onze showtuinen, waar je de tegels kunt bezichtigen.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 144

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 144

3 cm dikke keramische tegels voor buiten

Wil je de tuin bestraten met onderhoudsvriendelijke en duurzame tegels? Ga dan voor keramische tuintegels. De 3 cm dikke variant is volledig van keramiek gemaakt. Keramiek is een klei dat op hoge temperaturen gebakken wordt. Hierdoor wordt het materiaal gehard. Dit geeft als resultaat sterke tegels die nog jaren mee zullen gaan. Daarnaast zijn er nog andere voordelen waar je profijt van hebt. Al deze voordelen, en daarbij ook nadelen, hebben wij hieronder beschreven.

Keramische tegels voordelen

Dankzij het productieproces heeft keramiek een dichte structuur. Dit zorgt ervoor dat de tegels nauwelijks vocht opnemen. Hierdoor wordt je bestrating bijna niet groen en trekt vuil niet in het materiaal, maar blijft dit juist op het oppervlak liggen. Heb je bijvoorbeeld tijdens de barbeque eten of drinken gemorst? Dan kan je dit heel eenvoudig schoonmaken. Andere voordelen van keramiek zijn de krasvrije en uv-bestendige eigenschappen. De tegels blijven langer mooi doordat de kleur lang behouden blijft. Daarnaast zullen de tegels niet beschadigd raken wanneer je steeds met tuinmeubilair schuift. Dit maakt de keramische tegel perfect voor een terras.

Nadelen tegels van keramiek

Je wilt natuurlijk zeker zijn dat je de juiste keuze maakt. Daarom is het ook belangrijk op de hoogte te zijn van de nadelen van keramiek. De dichte structuur zorgt ervoor dat vocht vrijwel niet wordt opgenomen en dit heeft ook een nadeel. Het betekent dat neerslag langer op het oppervlak blijft liggen. Een ander nadeel van het materiaal is dat je dit niet zomaar kunt zagen, snijden of slijpen. Hier heb je speciaal gereedschap voor nodig. Dan heb je nog de prijs. Deze ligt hoger dan bijvoorbeeld betontegels. Maar met deze prijs ben je wel verzekerd van uiterst hoogwaardige tegels, waar je nog jaren plezier aan zult beleven.

Tuintegels keramiek 3 cm afmetingen

Keramische tegels van 3 cm zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende maatvoeringen. Of je nou een groot of klein oppervlak hebt, bij ons vind je altijd een tegel van het juiste formaat. Wij hebben verschillende tegels met een vaste maat die beginnen bij 60x60cm en eindigen bij 90x90cm. Heb je liever bestrating met een afwijkende uitstraling? Gan dan voor tegels van 15x30cm40x80cm of 30x120cm. Hiermee zorg je voor bestrating die je met unieke patronen kunt leggen.

In de mooiste kleuren verkrijgbaar

Keramische tegels van 3 cm dik zijn te verkrijgen in vele verschillende kleuren, zodat je altijd een tegel vindt die perfect aansluit op jouw stijl. Wil je bestrating die eruit ziet als beton, maar makkelijker is in onderhoud? Dan hebben wij voor jou keramische betonlook tegels. Liever donkere bestrating? Kies dan een stijlvolle zwarte tegel. Heb je binnen een houten vloer en wil je dit ook voor buiten? Ga dan voor woodlook, tegels met een houtmotief in verschillende tinten. Deze tegels maken het mogelijk om je binnenvloer naar buiten door te trekken. Wil je een tuin of terras met een speelse uitstraling? Dan hebben wij de decortegel, die is voorzien van een prachtig motief. Kortom: wat je wens ook is, Buitenbart heeft de oplossing.

Met en zonder facet

Tegels zijn verkrijgbaar in varianten met en zonder facet. Het verschil zit in de rand van keramische tuintegel. Is deze niet voorzien van facet, dan zijn alle randen recht afgewerkt. Is de tegel wel voorzien van facet, dan zijn de randen schuin afgewerkt. Dit zorgt ervoor dat oneffenheden van het leggen optisch minder opvallen.

3 cm tuintegel keramiek leggen

Tuintegels van 3 cm dik keramiek zijn eenvoudig te leggen. Je hoeft geen speciaal materiaal te gebruiken voor de ondergrond. Een zandbed is voldoende. Let er wel op dat deze egaal is. Dit is eenvoudig te controleren met een waterpas. Daarnaast worden keramische tegels altijd met voeg gelegd. Om dit eenvoudig te doen maak je gebruik van voegkruizen, die je helpen elke tegel op dezelfde afstand te leggen. Vul de voegen op met een voegmiddel, zodat je bestrating mooi is afgewerkt en je minder last krijgt van onkruid.

Keramische tegels zagen

Je kan ervoor kiezen om de tegels zelf te zagen. Dit is bijvoorbeeld nodig als er een hoek in het oppervlak zit. Om keramische tegels goed te zagen heb je speciaal gereedschap nodig. Wij adviseren een watergekoelde zaagtafel met een zaag die geschikt is voor keramiek te gebruiken. Daarbij komt dat keramiek op een specifieke manier gezaagd moet worden, omdat anders de kans groot is dat je de tegel verpest. In onze blog leggen wij stap voor stap uit hoe je het beste te werk kunt gaan. Vind je het te link om zelf te zagen? Laat dit dan aan ons over. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Hoeveel cm zand onder 3 cm keramische tegels?

Bestrating van keramiek wordt op een zandbed van minimaal 15 cm gelegd. Het is belangrijk om voor een goede en stevige ondergrond te zorgen. Hierdoor weet je zeker dat de tegels nog jarenlang goed blijven liggen.

Waarom wordt keramiek met voeg gelegd?

Keramische tegels worden altijd met een voeg van minimaal 3 mm gelegd. Dit omdat de tegels bij temperatuurwisselingen krimpen en uitzetten. Heb je de tegels strak tegen elkaar aan gelegd, dan zullen deze beschadigen. De voeg voorkomt beschadigde tegels, waardoor je bestrating langer mooi blijft. Daarnaast is het soort voeg ook belangrijk, want je wilt natuurlijk voorkomen dat voegen breken. Maak daarom gebruik van WS SmartSand. Dit is een flexibele voeg dat meebeweegt met het krimpen en uitzetten van de tegels. Een ander voordeel van dit voegmiddel is dat je dit eenvoudig verwijdert. Dit is erg handig wanneer je bijvoorbeeld tegels wilt vervangen.

Filters