Vandaag, donderdag 20 juni zijn alle winkels om 15:30 gesloten i.v.m. een personeelsuitje

Piet Boon buitentegels

Breng de Piet Boon beleving naar de tuin met deze outdoor collectie. Een serie met stijlvolle keramische terrastegels waarmee je binnenvloer naar buiten wordt getrokken. Dankzij het 90x90cm grootformaat krijgt je tuin een ruimtelijke afwerking. In combinatie met unieke designs geniet je gegarandeerd van een stralend terras. De Piet Boon tuintegels by Douglas & Jones koop je gemakkelijk en snel online bij Buitenbart. Meer informatie of advies nodig? Neem gerust contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen, we helpen je graag.

8 producten

8 producten

Piet Boon tuintegels

Piet Boon by Douglas & Jones tuintegels zijn ontworpen door topontwerpers van Hollandse bodem. Deze keramische tegels zijn voorzien van unieke designs die je tuin een luxe en exclusieve uitstraling geven. Tel hier het 90x90cm grootformaat bij op en geniet van een prachtig ruimtelijk terras. Hoewel het formaat anders doet vermoeden zijn deze tegels geschikt voor elk oppervlak. Niet alleen voor in de tuin, maar ook voor een dakterras. Zo kan je elke buitenruimte voorzien van een prachtige vloer, zodat je niet alleen in maar ook rondom huis comfortabel kunt verblijven.

Voordelen Piet Boon keramische tegels

De Piet Boon tuintegels zijn gemaakt van keramiek, bestaande uit klei dat op hoge temperaturen wordt gebakken. Het resultaat is een hard en compact materiaal. De Piet Boon keramische tegels hebben een dikte van 3cm, waardoor deze gemakkelijk kunnen worden verwerkt. Deze dikte zorgt namelijk voor extra stevigheid en stabiliteit. Daardoor kunnen deze tegels in een normaal geëgaliseerd zandbed worden verwerkt. Maar dat is niet het enige voordeel waar je van profiteert. Andere voordelen van deze tegels zijn:

Vlekbestendig

 • Gemakkelijker schoon te maken dan betonnen tegels
 • Worden minder snel groen dan betontegels
 • UV-bestendig, waardoor de kleur langer behouden blijft
 • Slijtvast en vorstbestendig
 • Keramiek krast niet, hierdoor blijven de tegels langer mooi
 • Keramische designs zijn niet van echt te onderscheiden

Nadelen keramische tegels

Naast alle voordelen hebben Piet Boon keramische tegels ook een paar aandachtspunten. Keramische tegels zijn namelijk continu in beweging. Dat betekent dat de tegels bij temperatuurwisselingen krimpen of juist uitzetten. Worden deze tegels de dicht tegen elkaar gelegd dan zorgen de bewegingen voor beschadigingen. Een ander aandachtspunt is dat deze tegels nauwelijks tot geen vocht opnemen, waardoor vocht als regenwater langer blijft liggen. Om deze aandachtspunten op te lossen worden keramische tegels standaard met voeg gelegd. Dat wil zeggen met gelijke afstand van elkaar. Een handig hulpmiddel hiervoor zijn voegkruizen. Voor het afvoegen van een keramisch terras wordt polymeerzand gebruikt. Een flexibel en waterdoorlatend voegmiddel. Hiermee wordt je terras niet alleen stevig en strak afgewerkt, maar wordt beschadiging voorkomen en wordt regenwater alsnog afgevoerd naar de ondergrond.

Piet Boon tegels concrete design

De Piet Boon Outdoor Concrete tuintegels zijn voorzien van een design waarin de betonlook mooi naar boven komt. Unieke kleurschakeringen zonder herhaling geven de tegels een exclusieve uitstraling. Met keuze uit verschillende grijstinten krijgt je tuin een robuuste industriële look, waarin alle andere tuinaccessoires extra worden geaccentueerd. Leg een prachtige basis aan met de Piet Boon outdoor collectie by Douglas & Jones en geniet nog jarenlang van een prachtig terras.

Piet Boon tegels prijs

Hoeveel je terras met Piet Boon tuintegels kost is op voorhand moeilijk te zeggen. Dit gaat namelijk samen met het aantal tegels dat je nodig hebt. Wel weet je zeker dat je bij Buitenbart nooit teveel betaalt, omdat wij al onze producten voor de beste internetprijzen aanbieden. Daarnaast ben je verzekerd van a-kwaliteit. Omdat wij alleen het beste goed genoeg vinden verkopen wij namelijk alleen a-keuze artikelen. Vind je het moeilijk een tuin in te richten of kan je de juiste tegel niet vinden? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen. Onze verkoopmedewerkers voorzien je graag van eerlijk en deskundig advies.

Keramische tuintegels leggen

De keramische tuintegels uit de Piet Boon collectie hebben een dikte van 3cm. Hierdoor zijn de tegels gemakkelijker te verwerken dan keramiek van 2cm dik. Dit komt doordat de dikte van 3cm voor extra stabiliteit en stevigheid zorgt. Dankzij deze dikte heb je voor Piet Boon Outdoor tegels geen speciale ondergrond nodig. Deze tegels kunnen namelijk in een normaal geëgaliseerd zandbed worden verwerkt. Door het lage gewicht van de tegels kan je deze gemakkelijk met meerdere personen verplaatsen en verwerken. Je kan het jezelf natuurlijk ook makkelijker maken door een vakman in te schakelen. Zo weet je zeker dat je terras direct goed gelegd wordt. Daarnaast beschikken hoveniers en stratenmakers over de nodige gereedschappen voor aanleg. Zo hoef je zelf geen gereedschap te huren of aan te schaffen. Bespaar tijd en in kosten door je terras te laten leggen, zodat je hier nog jarenlang zorgeloos van geniet.

Meest gestelde vragen over Piet Boon keramische tuintegels

 • Hoeveel wegen Piet Boon tuintegels?

  Piet Boon tuintegels wegen ongeveer 57.5kg per stuk. Hierdoor zijn de tegels gemakkelijk met meerdere personen te verplaatsen en verwerken.

 • Welke ondergrond voor keramische terrastegels?

  Piet Boon 90x90cm terrastegels zijn 3cm dik. Daardoor kunnen deze keramische tegels in een normaal geëgaliseerd zandbed worden verwerkt. Je hebt voor deze tegels dus geen speciale ondergrond nodig. Ben je van plan de tegels op je balkon te verwerken? Dan worden deze op tegeldragers gelegd.

 • Worden Piet Boon tegels groen?

  Piet Boon tuintegels zijn gemaakt van keramiek. Een groot voordeel van keramiek is dat groene aanslag niet in de tegels trekt, maar op het oppervlak blijft liggen. Daardoor is groene aanslag op de tegels gemakkelijk te verwijderen.

 • Hoe maak je keramische tegels schoon?

  Keramiek heeft van zichzelf een dichte structuur. Hierdoor krijgt vuil geen ruimte om de tegels te trekken, maar blijft dit beperkt tot het oppervlak. Daardoor is vuil eenvoudig van keramische tegels te halen. Vaak is warm water en een vloertrekker voldoende om vlekken te verwijderen.

 • Welke voeg voor keramische terrastegels?

  Keramische terrastegels worden standaard met voeg gelegd, dat wil zeggen met gelijke afstand van elkaar. Om de tegels af te voegen wordt polymeerzand gebruikt. Dit is een flexibel en waterdoorlatend voegmiddel. Deze eigenschappen zijn nodig om je terras niet alleen stevig en strak af te werken, maar ook om schade te voorkomen. De flexibiliteit zorgt er namelijk voor dat bewegingen van keramische tegels worden opgevangen, zodat dit geen schade aan je terras geeft. Daarnaast zorgt de waterdoorlatendheid ervoor dat vocht als regenwater alsnog naar de ondergrond wordt gevoerd. Dankzij voegen wordt je terras niet alleen strak en stevig afgewerkt, maar wordt ook beschadiging voorkomen. Geniet nog jarenlang van een prachtig terras die niet onnodig lang nat blijft na een regenbui.

Filters