Natuursteen terrastegels

Natuursteen terrastegels koop je gemakkelijk en snel online bij Buitenbart. Wij hebben verschillende soorten natuursteen tegels in ons assortiment opgenomen. Zo heb je keuze uit graniet, hardsteen, leisteen en travertin tuintegels. Verkrijgbaar in verschillende maatvoeringen en afwerkingen. Al onze natuursteen tegels voor de tuin vind je op deze pagina. Meer informatie of advies nodig? Neem gerust contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen, wij helpen je graag.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 51

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 51

Natuursteentegels voor buiten

Met natuursteen tegels leg je niet alleen binnen een mooie vloer aan, maar ook buiten een prachtig terras. De tegels zorgen ervoor dat het natuurlijke karakter van je tuin direct wordt doorgetrokken naar de bestrating. Met natuursteen terrastegels profiteer je van de volgende voordelen:

 • Duurzaam materiaal dat levenslang mee kan gaan
 • Slijtsporen zorgen voor een karakteristiek uiterlijk
 • Na verloop van tijd worden de tegels mooier
 • Een robuust natuurproduct dat weinig onderhoud vergt
 • Elke tegel is uniek, hierdoor krijg je bestrating met een levendige uitstraling

Nadelen natuursteen

Je hebt gelezen over de voordelen, maar wat is het nadeel van natuursteen? Het is een broos en gevoelig materiaal. Dit betekent dat natuursteen tuintegels niet bestand zijn tegen zuur, schuursponsjes, bijtende middelen en heet water. Ga je een natuursteenterras reinigen, dan kan je niet zomaar een willekeurig schoonmaakmiddel gebruiken. Daarnaast zijn natuursteen tegels gevoelig voor krassen. De tegels raken sneller beschadigd en dit is ook duidelijk te zien. Al geven de krassen de steen zijn karakteristieke uiterlijk. Dit betekent dat beschadiging de tegels juist mooier maakt, doordat deze een doorleefde uitstraling krijgen. Op zoek naar informatie over het schoonmaken van natuursteen terrastegels? Neem gerust contact met ons op.

Soorten natuursteen tegels tuin

Er zijn verschillende soorten natuursteen waar tegels van worden gemaakt. In ons assortiment vind je tegels van onder andere graniet, hardsteen, leisteen en travertin. Deze stenen hebben elk hun eigen kenmerken, waarbij zowel de afwerkingen als de uiterlijke eigenschappen van de tegels verschillen. Meer informatie over deze soorten steen lees je hieronder.

Graniet tuintegels

Graniet is een steensoort bestaande uit magma dat op diepte stolt. Wanneer dit is afgekoeld ontstaan kristallen. Deze kristallen geven de steen een gelijkmatige en gespikkelde structuur. Dankzij de hoge dichtheid is graniet dat wij verkopen vorstbestendig. Dit maakt het gesteente zeer geschikt om tegels voor buiten mee te maken. Nadat de terrastegels uit het gesteente zijn gezaagd wordt het oppervlak gebrand en geborsteld. Deze bewerkingen zorgen voor een ruw afgewerkte bovenlaag, zodat de kans op uitglijden aanzienlijk afneemt. Tuintegels in graniet zijn verkrijgbaar in neutrale en tijdloze tinten. De tegels vormen een prachtige basis voor in iedere tuin, doordat deze perfect samengaan met iedere kleur. Onze gehele collectie graniet tuintegels vind je hier.

Terrastegels hardsteen

Hardsteen is een kalksteen die rijk is aan kleine fossielen. De steen is herkenbaar door de kleine kalkbolletjes en witte aders, waardoor het unieke uiterlijk wordt gevormd. Hardsteen staat ook bekend onder andere namen, hoewel de benaming verschilt is het materiaal hetzelfde. Andere benamingen zijn:

 • Blue moon
 • Spotted blue
 • Blauwsteen
 • Chinees hardsteen
 • Siam bluestone verzoet
 • Blue limestone

Chinees hardsteen zal na verloop van tijd teruglopen in kleur. Dit komt door de blootstelling aan zon, regen en andere weersomstandigheden. Het vergrijzen van Chinees hardsteen tegels stopt na verloop van tijd vanzelf en heeft geen invloed op de kwaliteit van het gesteente. Het resultaat is een lichtgrijze tegel die perfect samengaat met andere kleuren. Tegels van Chinees hardsteen worden op verschillende manieren afgewerkt. Zo heb je keuze uit gezoet met een facet, gezoet en getrommeld en tegels die zijn gevlamd en geborsteld. Wat deze afwerkingen betekenen komen wij later op terug. Klik hier voor onze collectie hardsteen terrastegels. Daarnaast zijn deze bij ons ook verkrijgbaar in waalformaat, waarmee je prachtige paden aan kunt leggen.

Tuintegels leisteen

Leisteen is een gesteente dat bestaat uit meerdere lagen klei die qua structuur verschillen van zeer ruw tot glad. De combinatie van deze lagen geven de steen een levendig en robuust uiterlijk, waarin ook tintverschillen duidelijk zichtbaar zijn. Daarnaast zorgen de lagen voor het ruwe oppervlak van de uiteindelijke terrastegels. Door de gelaagdheid heeft leisteen een ongelijk oppervlak. Daarom worden tegels van leisteen gekalibreerd. Dit betekent dat het oppervlak gelijk wordt gemaakt. Zo wordt een terras van leisteen gegarandeerd strak gelegd. Meer informatie en onze hele collectie leisteen tuintegels vind je op deze pagina.

Travertin terrastegels

Zorg voor warmte in de tuin met travertin terrastegels. Travertin is een kalksteen die zich kenmerkt door kleine onregelmatige poriën. Deze zijn ontstaan door afgestorven planten, takken en andere natuurlijke materialen die zijn verteerd in het gesteente. De kleine onregelmatige gaatjes geven travertin tegels een robuuste en unieke uitstraling. Dit komt ook doordat elke tegel andere kleurschakeringen heeft. In een travertin terras is geen enkele tegel hetzelfde. Dit maakt deze natuursteentegels perfect voor een buitenplaats in mediterrane stijl. Tuintegels van travertin worden gezoet en getrommeld. Dit betekent dat het oppervlak glad is afgewerkt, terwijl de randen ongelijk zijn. Ook dit geeft de tegel een robuuste en tevens verouderde uitstraling. Meer informatie en onze hele collectie travertin tegels vind je hier.

Afwerkingen natuursteen tegels

Natuursteen tuintegels kunnen op verschillende manieren worden afgewerkt. De afwerkingen hebben invloed op het uiterlijk en de ruwheid van het oppervlak. Kenmerken van de bewerkingen hebben wij hieronder op een rijtje gezet.

 • Gezoet met een facet: Deze tegels zijn afgewerkt met een egaal en glad oppervlak. Facet betekent dat de randen schuin zijn afgewerkt. De combinatie van gezoet met een facet zorgt voor een strakke tegel, waardoor je terras strak wordt gelegd en een moderne uitstraling krijgt.
 • Gezoet en getrommeld: Door het zoeten hebben de tegels een glad oppervlak gekregen. Getrommeld zorgt voor een verouderd uiterlijk. Dit komt doordat de randen en hoeken ongelijk zijn afgewerkt. Het resultaat zijn hardsteen tegels met een verouderd uiterlijk voor een authentiek karakter. 
 • Gevlamd en geborsteld: Dit betekent dat het oppervlak van de tegels ruw is afgewerkt. Deze ruwe afwerking zorgt ervoor dat de kans op uitglijden minimaal is, ook wanneer de tegels nat zijn. 

Natuursteen tuintegels afmetingen

Of je nou een kleine of een grote tuin hebt, met natuursteen tegels kan het allemaal worden bestraat. Hiervoor hebben wij verschillende afmetingen in ons assortiment opgenomen. Populaire afmetingen zijn:

Veel gestelde vragen over natuursteen terrastegels

 • Welke natuursteen voor het terras? 

  De keuze voor het soort natuursteen is aan jou. Dit gaat natuurlijk ook samen met de tegel die je het mooiste vindt. Soorten die je het meest terug ziet zijn natuursteen met een hogere dichtheid en slijtvastheid, zoals graniet, leisteen en hardsteen. 

 • Hoe lang gaat natuursteen mee?

  Een terras van natuursteen gaat een leven lang mee. Wel zijn natuursteen tegels over het algemeen gevoelig voor krassen, maar dit hoeft helemaal geen probleem te zijn. Dit doet namelijk geen afbreuk aan de kwaliteit van de tegels. Daarnaast zorgen krassen voor een geleefde uitstraling, waardoor je terras een authentiek karakter krijgt.

 • Hoe leg je een natuursteen terras?

  Wil je natuursteen tegels buiten leggen dan heb je hier een gestabiliseerde ondergrond voor nodig. Welke soort ondergrond je nodig hebt is afhankelijk van de situatie en de regio waar je woont. Daarom raden wij aan om voor goede verwerking van de tegels een vakman in te schakelen die ervaring heeft met natuursteen. 

 • Waar kan natuursteen niet tegen?

  Natuursteen is poreus en daardoor gevoelig. Gebruik daarom geen zuur, schuursponsjes, bijtende middelen of heet water om natuursteen tegels schoon te maken. Dit zorgt er namelijk voor dat de tegels beschadigd raken.

Filters