Vandaag, donderdag 20 juni zijn alle winkels om 15:30 gesloten i.v.m. een personeelsuitje

Betontegels

Betontegels kopen doe je bij Buitenbart. Bij ons vind je het grootste aanbod aan betontegels voor in de tuin, oprit of andere buitenplaatsen. Hierbij heb je keuze uit vele verschillende maatvoeringen, zoals het populaire 60x60cm formaat of grootformaat tegels tot wel 100x100cm. Daarnaast zijn onze betontegels ook in de mooiste kleuren verkrijgbaar, zodat voor elke stijl passende betontegels te vinden zijn. Op zoek naar meer informatie of advies nodig? Neem gerust contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen, we helpen je graag.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 891

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 891

Betontegels kopen? Grootste keus, beste prijs – Buitenbart

Betontegels

Op zoek naar betontegels? Deze bestel je bij Buitenbart online, of kom langs in een van onze showtuinen om ze eerst te bekijken. Wij staan altijd voor je klaar met passend advies. Betontegels zijn erg populair en dat komt niet alleen door de lage prijs. De tegels zijn namelijk voor veel verschillende doeleinden te gebruiken. Daarnaast heb je een ruime keuze aan afmetingen, kleuren, motieven en afwerkingen. Wat alle opties zijn vind je terug op deze pagina. Het is natuurlijk ook belangrijk dat je op de hoogte bent van alle voor- en nadelen. Ook deze punten helpen jou bij het maken van de juiste keuze.

Voordelen betontegels

Betontegels zijn veelzijdig toepasbaar en worden in vele maatvoeringen geproduceerd. Maar dit zijn niet de enige voordelen. Zo heb je natuurlijk de prijs. Beton is het goedkoopste materiaal om tuintegels van te maken. Hierdoor kunnen deze ook voor de laagste prijs worden aangeboden. Een ander voordeel is de open structuur. Deze neemt namelijk veel vocht op. Hierdoor zullen de tegels na een regenbui niet lang nat blijven.

Nadelen betontegels

Omdat je de juiste keuze moet kunnen maken is het ook goed de nadelen van betonnen terrastegels te weten. Ook deze hebben wij hieronder overzichtelijk beschreven. Tegels van beton zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen. Kies je een budget tegel? Dan is de kans groot dat deze basis is afgewerkt. Dit wil zeggen dat de tegel erg snel groen wordt en kalkuitbloei in sterke mate zal voorkomen. Het gevolg is dat de tegel binnen een aantal jaar zijn kleurintensiteit kwijt is. Gebruik je betontegels ergens in de tuin waar deze niet in het zicht liggen, dan is dat uiteraard geen enkel probleem. Een tweede nadeel is dat dit sterke materiaal erg krasgevoelig is. Heb je bijvoorbeeld een scooter en zet je deze iedere dag op dezelfde plek op betontegels? Dan zullen er na verloop van tijd beschadigingen ontstaan. Dit is terug te zien als een soort witte plekjes die vooral zichtbaar zijn op antraciet of een andere donkere kleur. Stoor jij je hier snel aan? In dit geval kan je beter keramische tegels kiezen. Deze zijn namelijk veel minder krasgevoelig.

Uitgebreide maatvoeringen

Wat voor maat je ook zoekt. Bij ons ben je aan het juiste adres. Wij hebben namelijk maatvoeringen die beginnen bij 30x30cm en eindigen bij 100x100cm. Denk bijvoorbeeld aan de meest populaire maten van 50x50cm en 60x60cm. Wil je nog meer variatie in de aanleg aanbrengen? Dan kunnen wij ook terrastegels in wildverband leveren. Dit betekent dat je tegels in verschillende maten krijgt, zodat je de meest unieke bestrating creëert.

Veel toepassingen

Wat je ook voor ogen hebt, met betontegels kan het allemaal. Deze zijn namelijk niet alleen geschikt voor in de tuin of voor je oprit, maar kunnen ook voor vele andere doeleinden gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan betonnen stoeptegels, tegels voor je balkon of een looppad. Let hierbij wel op de dikte van de tegel. Hoe meer de bestrating belast gaat worden, hoe dikker de tegel moet zijn. Zo is de beste dikte voor oprit tegels minimaal 6 cm. Hierdoor ben je verzekerd dat de tegel niet breekt onder het gewicht van je auto.

Tuintegels met motief

Betontegels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Denk bijvoorbeeld aan antraciet, een zwarte kleur voor een elegante uitstraling. Of ga voor bestrating met een industriële grijze kleur. Is dit niet helemaal wat je zoekt? Dan kan je gaan voor een tegel met motief. Dit motief wordt digitaal op de tegel geprint met verschillende patronen. Zo kan je kiezen uit tegels met sterren, bloemen of een combinatie hiervan. Of ga voor de GeoCeramica tegels. Dit zijn betontegels met een keramische toplaag. Deze hebben nog meer variatie in motieven.

Coaten of impregneren

Betontegels kunnen tegen beschadiging worden beschermd door een coating. Deze wordt op de bovenste laag van de tegel aangebracht. De coating zorgt ervoor dat de bovenste laag van de tegel wordt verdicht. Hierdoor wordt de betontegel minder poreus. Vocht en vuil zullen minder in het materiaal trekken. Ook kunnen tegels worden geïmpregneerd. Hierbij wordt de tegel doordrenkt door een andere stof. Het gevolg hiervan is een onderhoudsvriendelijke tegel die beter bestand is tegen vocht, schimmel en vuil. Een voordeel hiervan is dat de tegel langer op kleur blijft doordat groene aanslag nauwelijks voor zal komen.

Betontegels met en zonder facet

We bieden je tuintegels met facet en zonder facet aan. Het is vaak een kwestie van smaak voor welke optie je gaat. Een betontegel met facet is aan de zijkant van de toplaag schuin gemaakt. Hierdoor is de rand minder scherp en vallen oneffenheden optisch minder op. Dit is voor veel mensen een reden om tegel met facet te nemen. Heb je toch liever een strakkere afwerking? Ga dan voor tegels zonder facet. Deze hebben namelijk rechte randen.

Beste prijs, hoge kwaliteit

Wij van Buitenbart leveren tegels voor internetprijzen met de laagsteprijsgarantie. Zo betaal je bij ons nooit te veel. Tegenover deze lage prijzen staan hoogwaardige producten. Wij verkopen namelijk alleen maar tegels van a-kwaliteit. Deze zijn afkomstig van de beste fabrieken die dankzij jarenlange ervaring topproducten leveren. Al onze tegels hebben een eigen prijsklasse. De basic varianten zijn het voordeligst. Hoe uitgebreider de afwerking, hoe hoger de prijs.

Terrastegels schoonmaken

Je wilt je terras, looppad, oprit of andere buitenplaats natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Na verloop van tijd kunnen de tegels groen worden, waardoor de bestrating er niet meer zo mooi uitziet. Om je hierover te informeren hebben wij een blog geschreven. Hierin wordt stap voor stap uitgelegd hoe je tuintegels weer mooi krijgt.

Betontegels verven

Het is ook mogelijk om betontegels van een andere kleur te voorzien door middel van verven. Heb je bijvoorbeeld lichte tegels die je donker wilt maken? Dan kan je deze behandelen met een WS Imperial Black coating. Hierdoor krijgt je bestrating een prachtige antraciet zwarte kleur. Ook is dit middel perfect om je antraciete tuintegels bij te werken. Wil je de kleur of het motief van je tegel zo lang mogelijk mooi houden, maar wil je deze niet donkerder maken? Gebruik dan de Seal & Protect coating. Deze zorgt ervoor dat de kleur van de tegel langer behouden blijft. Als je van plan bent om je bestrating in een totaal andere kleur te verven, dan raden wij je aan om contact op te nemen met een verfspecialist. Zo wordt je voorzien van het best passende advies en ben je verzekerd dat je de juiste verf in huis haalt.

 • Wat is een betontegel?

  Een betontegel is een tegel welke gemaakt is van beton. Het voordeel van beton is dat dit een relatief voordelig materiaal is om een tegel van te maken. Er zijn echter ook kleine nadelen. Een van deze nadelen is dat er kalkuitbloei kan voorkomen. Dit komt omdat de hoofdsamenstelling van beton cement en water is.

 • Waarvoor kan een betontegel gebruikt worden?

  Een betontegel is de meest veelzijdige tuintegel die je maar kan bestellen. Je kan een betontegel makkelijk als terrastegel gebruiken, maar ook voor een pad is een betontegel perfect geschikt. Indien je een betontegel hebt met een minimale dikte van 6 cm dan is deze ook nog eens geschikt voor de oprit.

 • Hoeveel betontegels per m2?

  Dit is afhankelijk van welk formaat tegels je hebt gekocht. Heb je 50x50 tegels? Dan gaan er precies 4 tegels in een vierkante meter. Heb je 60x60 tegels? Dan heb je 2,77 tegels in een vierkante meter zitten. De meest eenvoudige manier om dit uit te rekenen is door de afmetingen van de tegel om te rekenen naar meters (delen door 100) en vervolgens keer elkaar te doen. Daarna reken je uit hoeveel vierkante meter je nodig hebt in je tuin. Dit deel je vervolgens door het getal dat je net uit je eerste formule hebt verkregen. Hierna weet je hoeveel tegels je in totaal nodig hebt.

 • Wat weegt een betontegel 50x50?

  Een betontegel 50x50 is leverbaar in verschillende diktes. Als we uit gaan van een tegel met een dikte van 5 cm. Dan weegt deze tegel circa 29 kilo. Als we hetzelfde formaat tegel pakken, maar dan met een dikte van 6 centimeter, dan weegt deze tegel circa 35 kilo. Kortgezegd weegt deze tegel circa 6 kilo per centimeter dikte

 • Wat weegt een betontegel 50x50x5?

  Een tuintegel 50x50 met een dikte van 5cm weegt circa 29 kilo.

 • Wat kosten betontegels?

  De prijzen van betontegels variëren sterk. De prijs is afhankelijk van de dikte, afwerking, kwaliteit en leverancier. Ruim gerekend kunnen we er vanuit gaan dat een betontegels verkrijgbaar zijn vanaf circa €17 per vierkante meter tot €60 per vierkante meter.

 • Wat weegt een stoeptegel?

  Een standaard stoeptegel, uitgaande van een afmeting van 30x30x4,5, heeft een gewicht van circa 9,5 kilo per tegel.

 • Kan een betontegel als oprittegel gebruikt worden?

  Een betontegel kan zeker als oprittegel gebruikt worden. Belangrijk is wel om hierbij rekening te houden met een dikte van minimaal 6cm dik. Kies je namelijk voor een dunnere tegel, dan bestaat de kans dat deze breekt bij een te zware belasting.

Bekijk in de video hieronder een hele kleine preview van de betontegels welke wij verkopen.

Filters