Aanbiedingen!
Bekijk onze aanbiedingen en profiteer van hoge kortingen!
Bekijk hier de actiepagina!

Oprit tegels

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 209

Oprit tegels

Jouw voortuin is aan vervanging toe. Daarom zoek je naar oprit tegels. Wij weten door onze jaren lange ervaring precies welke tegels geschikt zijn voor de oprit en welke tegels je beter even links kan laten liggen in je keuze. Een te grote of te dunne tuintegel is namelijk niet geschikt om te gebruiken op de oprit.

Welke tegels zijn geschikt voor de oprit?

Als eerst is het belangrijk om te bepalen wat voor voertuigen je op je oprit wilt gaan plaatsen. Ga je de oprit hoofdzakelijk gebruiken voor de auto? Dan kan je het beste tegels nemen, van beton, met een minimale dikte van 6 centimeter. Deze oprit tegels zijn namelijk dik genoeg om niet te breken onder de grote druk van de auto.

Plaats je regelmatig zwaardere voertuigen op je oprit? Dan is het verstandiger om 8 centimeter dikke tuintegels te nemen. Deze zijn geschikt voor het meest zware werk.

Na de keuze van de dikte van de oprit tegels kan je een keuze maken tussen de afwerking. Wij adviseren om tegels te nemen met facet. Dit omdat hierbij de kans veel kleiner is dat de hoeken van de tuintegels beschadigen. Daarnaast hebben tegels met facet als voordeel dat oneffenheden in het straten minder opvallen. Dit in tegenstelling tot tegels zonder facet. Hierbij is namelijk iedere oneffenheid tussen de tegels goed te zien. Kortom het is niet vereist, maar wel zeker aan te raden. Uiteraard kan er ook voor getrommelde tegels gekozen worden.

Na deze stap kan er een keuze gemaakt worden tussen een formaat oprit tegel. Er zijn verschillende soorten oprit tegels. De meest verkochte variant is de 20x30 cm tuintegel of de 30x60 tuintegel. Deze tegels zijn zo populair op de oprit, omdat ze een unieke uitstraling geven. Het rechthoekige formaat maakt de tuin speels en uitermate geschikt om op de oprit toe te passen.

Vervolgens kies je de kleurentint welke het beste bij je past. Het mooie hiervan is dat wij honderden soorten kleuren beschikbaar hebben. Hierdoor zit er voor iedereen wel een geschikte variant tussen. Vaak is het lastig om online oprit tegels kopen. Dit begrijpen wij ook. Daarom hebben wij unieke showtuinen waar u een groot deel van ons assortiment kunt bekijken.

Aanleggen van oprit tegels

Bij het aanleggen van tegels op je oprit is het belangrijk dat de ondergrond goed is. Dit om spoorvorming te voorkomen. Het beste kan er daarom altijd een goed afgetrild zandbed van tenminste 30 cm hoog. Hiermee creëer je een goede basis en zorg je dat je nog jaren plezier hebt van je sierbestrating.

Voorbeelden van oprit tegels:

- 60Plus Soft Comfort 30x40x6 Cm Nero

- 60Plus Soft Comfort 20x30x6 Cm Ivory

- Everton Antra 20x30x8cm

Oprit tegels opsluiten

Het is belangrijk dat je altijd rond je tuintegels op de oprit een rij opsluitbanden plaatst. Dit zorgt er namelijk voor dat het geheel bij elkaar blijft. Doe je dit niet dan bestaat de kans dat de tegels gaan wegzakken. Dit is uiteraard het laatste wat je wil hebben.