Aanbiedingen!
Bekijk onze aanbiedingen en profiteer van hoge kortingen!
Bekijk hier de actiepagina!

Keramische tuintegels

Keramische tuintegels kopen? Zoek dan niet verder. Je bent bij Buitenbart aan het beste adres!

Bij ons vind je het grootste assortiment keramische terrastegels van Nederland, voor de beste prijzen.  Comfortabel buitenleven hoeft niet duur te zijn! Alle informatie over de voor en nadelen van keramische tuintegels vind je onder aan deze pagina. Lees snel verder of bekijk ons schitterende assortiment om overtuigd te worden van keramiek in je tuin.

Keramische Tuintegel Concrete Dark 60x60x3cm

Keramische Tuintegel Concrete Dark 60x60x3cm De Keramische tegel Belgisch Concrete Dark in de maa.....

38,95
Keramische Tuintegel Concrete light 60x60x3cm

Keramische Tuintegel Concrete Light 60x60x3cm De Keramische tegel Belgisch Concrete Light in de .....

38,95
Keramische Tuintegel Calm Antra 60x60x3cm

Keramische Tuintegel Calm Antra 60x60x3cm De Keramische tegel Calm Antra in de maat 60x60x3cm is .....

45,95
Keramische Tuintegel Calm Grey 60x60x3cm

Keramische Tuintegel Calm Grey 60x60x3cm De Keramische tegel Calm Grey in de maat 60x60x3cm is e.....

45,95
Keramische Tuintegel Belgisch Hardsteen Donker 60x60x3cm

Keramische Tuintegel Belgisch Hardsteen Donker 60x60x3cm De Keramische tegel Belgisch Hardsteen D.....

45,95
Keramische Tuintegel Betonlook Grijs 60x60x3cm

Keramische Tuintegel Betonlook Grijs 60x60x3cm De Keramische tegel Betonlook Grijs in de maat 60x.....

42,95
Keramische Tuintegel Flair Black 60x60x3cm

Keramische Tuintegel Flair Black 60x60x3cm De Keramische tegel Flair Black in de maat 60x60x3cm i.....

42,95
Keramische Tuintegel Flair Antra 60x60x3cm

Keramische Tuintegel Flair Antra 60x60x3cm De Keramische tegel Flair Antra in de maat 60x60x3cm i.....

45,95
Keramische Tuintegel Flair Grey 60x60x3cm

Keramische Tuintegel Flair Grey 60x60x3cm De Keramische tegel Flair Grey in de maat 60x60x3cm is .....

45,95
GeoCeramica Antique Night 60x60x4cm

GeoCeramica Antique Night 60x60x4cm.....

69,95
GeoCeramica Aspen Basalt 60x60x4cm

GeoCeramica Aspen Basalt 60x60x4cm.....

69,95
Keramische Tuintegel Decor Grey 60x60x3cm

Keramische Tuintegel Decor Grey 60x60x3cm De Keramische tegel Decor Grey in de maat 60x60x3cm is .....

49,95
Keramische Tuintegel Oxide Brown 60x60x3cm

Keramische Tuintegel Oxide Brown 60x60x3cm De Keramische tegel Oxide Brown in de maat 60x60x3cm i.....

49,95
GeoCeramica Timber Grigio 80x40x4cm

GeoCeramica Timber Grigio 80x40x4cm.....

83,95
GeoCeramica Timber Tortera 80x40x4cm

GeoCeramica Timber Tortera 80x40x4cm.....

83,95
Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 638

Keramische tuintegels kopen? Grootste keus, beste prijs – Buitenbart

Keramische tuintegels kopen, waar let je op?

Bij de aankoop van keramische tegels voor buiten, komen een aantal belangrijke zaken kijken. Zo is het belangrijk om te weten op welke ondergrond je ze gaat aanleggen. Op sommige plekken kun je een 60x60x2 tuintegel prima verwerken, op andere plaatsen kan dit juist weer niet. Om die reden vind je in ons assortiment een enorme keuze, in verschillende diktes. Meer informatie daarover vind je hier. Zo weet je zeker dat je bij ons de juiste tegel vindt, die past bij jouw tuinsituatie. Wij vinden goed en eerlijk advies erg belangrijk, het is immers een aankoop waar je jaren mee wilt doen.  Ook is het belangrijk om te kijken naar de ruimte in je tuin, en welk formaat keramische buitentegel hier het beste bijpast. Ga je voor een grootformaat, bijvoorbeeld 90x90x3, of kies je juist voor de populaire maat 60x60 ? Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze. Kom langs in onze winkels, of neem contact op met onze klantenservice. Wij staan voor je klaar met goed en eerlijk advies, zodat je geen spijt krijgt van jouw aankoop.

Keramische tuintegels leggen

Het aanleggen van keramische tuintegels is heel gemakkelijk. Vroeger was er alleen 2cm dikke keramiek verkrijgbaar. Die moet je verwerken in een speciaal zandbed. Hieronder vind je meer informatie daarover! Tegenwoordig is er keramiek van 3cm en 4cm dik. Deze kun je gewoon op een zandbed verwerken. Het leggen van keramische tegels is dus steeds gemakkelijker geworden. Wij hebben een speciale informatiepagina gemaakt, waar je meer informatie vindt over het aanleggen van keramische tegels. Die pagina vind je hier. Heb je toch nog vragen over de aanleg van keramische tuintegels? Bel of mail ons dan gerust. Wij hebben jarenlange ervaring met het aanleg van keramische bestrating, en we kunnen jou of je hovenier gerust voorzien van het juiste advies!

Voordelen en nadelen van keramische tuintegels

Elke tegel heeft zo zijn voor- en nadelen. Wil je eerlijk advies hierover, dan ben je bij Buitenbart aan het juiste adres.

Ø  Voordeel 1: Het grootste voordeel van keramische tuintegels, is de onderhoudsvriendelijkheid. Deze tuintegels worden van klei gemaakt, en vervolgens gebakken in een oven van meer dan 1200 graden Celsius. Hierdoor worden deze tuintegels extreem hard, en nemen ze bijna geen vocht op. Hoe minder vocht een tegel op kan nemen, hoe minder goed vuil en viezigheid in de tegel blijven zitten. Morsen met een glas wijn of limonade, zorgt bij keramische tuintegels niet voor problemen. Het blijft op de tegel liggen, waardoor je dit gemakkelijk kunt reinigen.

Ø  Voordeel 2: Daarnaast is een keramische tuintegel ook kleurvast én dus UV - bestendig. Eigenlijk zijn deze tegels heel goed vergelijkbaar met de oude kleigebakken waaltjes en klinkertjes die je veel op winkelstraten ziet liggen. Na honderden jaren zijn ze nog steeds mooi van kleur! Dit komt doordat ze ook van gebakken klei (keramiek) gemaakt zijn, net als de keramische tuintegels.
Wil je een terrastegels waar je dus jarenlang plezier van hebt, kies dan voor keramische tuintegels.

Ø  Voordeel 3: Een derde voordeel is de slijtvastheid, ook wel krasvastheid of krasvrij genoemd. Wanneer je tuinmeubilair verplaatst, wil je niet hebben dat er krassen achterblijven op je tegels. Of nog vervelender, slijtschade door buitenspeelgoed en kinderfietsen. Dat wil je toch niet! Om deze reden zijn keramische buitentegel heel erg populair. Met de  betontegels en natuursteentegels die vroeger erg populair waren, kwam schade door krassen heel vaak voor. Dat is met keramische buitentegels echt verleden tijd. Deze tegels worden onder hoge druk geperst uit klei, waardoor de extreem hard zijn en dus krasvrij en slijtvast. Hierdoor wordt de tegels een ideale tegel om op te leven met het hele gezin. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over slijtschade of krassen.

Ø  Voordeel 4: Antislip afwerking. Omdat keramische tuintegels hetzelfde uiterlijk hebben als een plavuis voor binnen, denken veel mensen dat ze ook buiten erg glad zijn. Maar dat is niet het geval. Buitentegels moeten voldoen aan een zogenaamde stroefheidsklasse. Dit wordt uitgedrukt in een R-waarde. Keramische Buitentegels kun je krijgen in de waardes: R10, R11 en R12. Hieronder een korte uitleg over deze r-waardes:

o   Een R10 keramische tuintegel heeft een basis antislipwaarde;

o   Een R11 keramische tuintegel heeft een verbeterde antislipwaarde, hierin zijn ook de meeste buitentegels verkrijgbaar. Ze zijn goedgekeurd om te gebruiken in het Nederlandse klimaat. Een natte tegel veroorzaakt niet direct gladheidsproblemen;

o   Een r12 tegel heeft een extreme antislipwaarde. Deze zijn zelfs geschikt om te gebruiken in winkelcentra en publieke gelegenheden. Het nadeel van een R12 tegel is dat ze wel erg stroef aanvoelen. Ook blijft vuil hier weer makkelijk aanhangen, en is het verwijderen al weer een grotere klus dan  bij r11 tegels.

De R11 keramische buitentegels, zijn een compromis tussen té stroeve tegels, en té gladde tegels. Daarnaast zijn ze wel gemakkelijk in het onderhoud. Het grootste gedeelte van het Buitenbart assortiment bestaat uit R11 keramische tuintegels. Informeer bij het aankopen van de tegels altijd even naar de R-waarde. Dan weet je precies wat je mag verwachten!

Ø  Voordeel 5: Niet vlekgevoelig. De meeste vlekken zijn erg gemakkelijk te verwijderen van keramische tuintegels. Stel je voor dat je barbecuet, en je krijgt nadien de vetvlekjes niet weg. Dit kan behoorlijk irritant zijn. Dan is een keramische tegel wel de allerbeste keuze. Bij de meeste betontegels en natuursteentegels, is het verwijderen van vlekken veel moeilijker. Dat komt door de open structuur van deze tegels. Bij keramische tegels zijn de tegels veel dichter, omdat ze van klei gemaakt worden. Ze hebben een vochtopname van minder dan 2%, waardoor vlekken als het ware op de tegels blijven liggen. Daarom kun je ze makkelijker schoonmaken. Houd er wel rekening mee, dat je op een effen kleur altijd sneller vervuiling ziet dan wanneer je voor een gemêleerde kleur kiest. Bij extreme vervuiling, kan zelfs een keramische tegel lastiger schoon te krijgen zijn. Maar; geen probleem! Door de hardheid van de tegel, kun je gerust een terrasreiniger gebruiken om hardnekkige vervuiling te verwijderen. Je krijgt deze tegels dus altijd weer schoon!

Ø  Voordeel 6: Vorstbestendig. Niets is vervelender dan een terras waar na een nachtvorst grote scheuren in verschijnen. Dit komt vaak doordat tegels vocht opnemen. Wanneer het dan gaat vriezen, dan zet dit vocht uit. Hierdoor kunnen tegels beschadigen en zelfs kapot knappen. Daarom is een keramische tegel altijd een juiste keuze. Zoals hierboven omschreven, is de vochtopname van keramische tegels extreem laag, waardoor je dit probleem nooit zult krijgen. Ook is het belangrijk om de tegels niet te verlijmen, en af te voegen met een flexibele voeg. Meer informatie daarover vind je hier.

Ø  Voordeel 7: Heel groot aanbod. Doordat keramische tegels de afgelopen jaren steeds populairder zijn geworden, zijn er steeds meer fabrikanten die op deze trend inspelen. Daarom neemt het aanbod keramische tuintegels elk jaar toe. Soms kan het wel lastig zijn om een keuze te maken, maar wij komen hierbij om de hoek kijken. Onze adviseurs helpen je graag met het maken van de beste keuze.

 

Ø  Nadeel 1: blijven langer nat: Zoals genoemd staan wij bekend om goed en eerlijk advies. Het is niet eerlijk om alleen maar voordelen te noemen, wanneer een product ook nadelen heeft. Ook keramische tegels hebben nadelen. Zo blijven ze na een regenbui langer nat. Dit komt door de lage vochtopname. Maar, je moet je afvragen of je ook na een regenbui direct buiten wilt gaan zitten!

Ø  Nadeel 2: Specialistisch zaaggereedschap nodig. Omdat keramische tegels erg hard zijn, zijn ze zeer gemakkelijk aan te leggen op een zandbed. Er zal weinig mee gebeuren. Het nadeel van deze hardheid, is dat het zagen soms wat lastiger kan zijn. Je hebt een zaagtafel nodig, met een zaagblad dat speciaal geschikt is voor het zagen van keramische tegels. Huur je een professionele vakman in, dan heeft hij dit gereedschap zeker weten. Maar als je het zelf doet, dan adviseren we om een goede zaagtafel te huren. Dit kan bij het betere verhuurbedrijf. Dit kost een aantal tientjes per dag, maar dat valt mee als je daardoor jarenlang een mooi terras hebt!

Ø  Nadeel 3: de prijs: Veel mensen vinden keramische tegels erg duur, als je ze vergelijkt met betontegels. Tijdens de introductie van keramische tegels, enkele jaren geleden, was dit ook het geval. Maar inmiddels wordt het verschil steeds kleiner. Dit heeft ook heel erg te maken met waar je het koopt. Veel keramische tegels worden in het buitenland gemaakt. Hier zit dan weer een agent of importeur tussen, voordat ze aan de vakhandels worden geleverd. Deze groothandels leveren vervolgens weer aan de hovenier, die er ook nog zijn deel aan verdient. Op die manier wordt deze tegel gauw erg duur. Bij Buitenbart is dit niet het geval. Wij staan al bijna 20 jaar bekend om onze erg scherpe prijzen. Dat doen we door de tegels rechtstreeks bij de fabriek te kopen, en aan de consument te leveren. Hierdoor schakelen we veel tussenschakels uit, waardoor we deze tegels veel voordeliger bij je kunnen leveren. Zo weet je zeker dat je nooit teveel betaalt.

Populaire soorten

Op dit moment is er erg veel aanbod in keramische buitentegels, het is een echte hype. Door dit overweldigende aanbod, kan het soms moeilijk zijn om de juiste keuze te maken. In onze winkels kun je de meeste soorten live bekijken, maar op onze website vind je het complete assortiment. Wil je een tegel in het echt bekijken, neem dan even contact met ons op. Dan kijken we in welke winkel je deze het beste kunt bekijken. Buitenbart heeft het grootste assortiment van de regio. Slaag je bij ons niet, dan slaag je nergens.  In onze winkels vind je de populaire merken, maar ook enkele exclusieve tuintegels die je nergens anders vindt. Een aantal populaire soorten zijn bijvoorbeeld de GeoCeramica van MBI , of de vtwonen buitentegelsEen echte trend op dit moment, zijn de houtlook keramische tuintegels. Alle voordelen van een keramische tuintegel, gecombineerd met het sfeervolle uiterlijk van hout. Hierdoor is je tuin onderhoudsvriendelijk en sfeervol, in een handomdraai!

Verschillende formaten

We snappen dat het soms lastig is om de juiste keuze te maken, maar wij helpen je graag. Heb je een kleine tuin, dan kan een 60x60 tuintegel vaak de tuin groter laten lijken. Heb je juist een hele grote tuin, dan is een keramische tegel 90x90 of 100x100 vaak weer heel geschikt. Hiermee maak je een grote tuin intiemer en sfeervoller. Kortom; wij bieden je de juiste keuze.

Ook in de dikte van keramische tuintegels is er veel verschillende keuze. Hieronder leggen we de verschillen voor je uit:

Ø  Keramische tuintegels, 2 cm dik. In 2011 heeft de keramische tuintegel van 2cm dik zijn intrede gedaan in Nederland. In tijden van de financiële crisis waren er veel fabrieken van keramische binnen tegels, die naar andere afzetkanalen zochten. Daarom gingen ze speciaal investeren het machinepark, waardoor het mogelijk werd om dikkere keramische tegels te maken. Van 1cm, naar 2cm.  Door de tegels 2cm dik te maken, en af te werken met een hogere stroefheid, werden ze geschikt om buitenshuis te gebruiken. In Zuid-Europa (waar de meeste fabrieken van keramische tegels te vinden zijn) kun je 2cm dikke tegels prima rechtstreeks in het zand leggen, of verlijmen. In het natte klimaat van Nederland bleek dit echter voor problemen te zorgen. In veel gebieden in Nederland is de grond niet hard genoeg om deze tegels gewoon op het zand te aan te leggen (Op sommige droge zandgebieden na). Daardoor vroren veel tegels op tijdens de vorst, en bleven ze niet netjes liggen. Daarom begon men om deze tegels te verwerken op een onderbed van een mengel van zand en cement, om het opvriezen te voorkomen. Hierdoor werd het kostenplaatje van de aanleg wel hoog, en kon je de tegels moeilijk herstraten. Immers, met cementresten aan de onderzijde is de tegel niet meer vlak! Een ideale tegel voor het leefgemak, maar wel tegen een hoog kostenplaatje tijdens de aanleg in de tuint!

 

Waarom wordt er dan nog steeds keramiek 60x60x2cm aangeboden? Het antwoord op deze vraag is niet zo heel moeilijk. 2cm keramische tuintegels zijn heel geschikt om te gebruiken op een balkon of dakterras. Daarnaast zijn er enkele gebieden in Nederland waar je te maken hebt met hele stevige zandgrond. Hierop zijn de 2cm dikke keramische tegels prima te verwerken. Twijfel je of keramische tegels 60x60x2cm bij jou geschikt zijn? Neem dan contact op met één van onze adviseurs!

 

Ø  Keramische tegels, 4cm dik: Om het aanleggen van keramische tuintegels  gemakkelijker te maken, heeft MBI in 2015 een revolutionaire oplossing bedacht. De GeoCeramica tegels.  Door 1cm dikke boventegels te verlijmen op een speciale 3cm dikke beton onderlaag (stabikorn) wordt het soortelijk gewicht van deze tegels zwaarder, waardoor het probleem van opvriezen opgelost is. Tot op de dag van vandaag vindt je deze tegels terug in onze collectie. Op dit moment zijn er meer dan 400 soorten GeoCeramica verkrijgbaar! De GeoCeramica collectie heeft verreweg de meeste keuze als het gaat om kleuren en formaten. Zo zijn er veel keramische tegels met motief beschikbaar, en vind je bijvoorbeeld unieke maten zoals 100x100 keramische tegels.
Enkele jaren hierna, hebben andere fabrieken ook een vergelijkbare productlijn opgezet. Een voorbeeld hiervan is de Kera Twice tegel van Excluton, en de CeraSun tegel van REDSUN.

Aan de keuze kan het dus niet liggen!

 

Ø  Keramische tegels, 3cm dik: De ontwikkelingen staan nooit stil. Ook niet in de tegelbranche. Sinds 2019 zie je steeds meer leveranciers die keramiek 3cm dik aanbieden. Dit is zogenaamde full-body keramiek. Deze tegels bestaan niet meer uit een aparte onderlaag, maar worden in het geheel van keramiek gemaakt. Dit heeft een aantal grote voordelen.

Ze bestaan uit 1 component. Dit kan nooit van elkaar losraken.

Daarnaast is een volledig keramische tegel van 3cm dik meer dan 6x sterker dan een 4 cm dikke keramische tegel met een beton onderlaag! Een keramische tegel van 3cm dik kun je met een vrachtwagen overheen rijden, zonder dat ze breken! Dit klinkt niet geloofwaardig, maar we demonstreren het graag in 1 van onze winkels.

Daarnaast is de productie van 3cm dikke keramische tegels veel minder milieubelastend. Er komen namelijk veel minder transportbewegingen aan te pas t.o.v. een keramische tegel op beton onderlaag. 

Een derde voordeel is de prijsstelling. Er zijn minder componenten nodig om het product te maken, daardoor ligt de prijs lager.

Kortom: 3cm dikke keramiek heeft de toekomt. Ook hierin biedt Buitenbart veel keuze.

Veelgestelde vragen over keramische buitentegels

Een keramische tuintegel is een tegel welke (in de basis) gemaakt wordt van water, zand, klei en vuur. Door deze grondstoffen met elkaar te mengen ontstaat de basis van een keramische tegel. Vervolgens wordt dit mengsel op hoge temperaturen, tot wel 1200 graden, gebakken. Dit proces van bakken zorgt er vervolgens voor dat deze tegels keihard zijn.

  


Product op de afbeelding is de keramische tuintegel Calm Grey.

Heb je nog vragen over keramische tuintegels? Zoals je hebt gemerkt zijn we echte specialisten. We helpen je dus graag met al je vragen. Twijfel niet, en neem contact met ons op.
MerkenFormatenCategorieën
GeoCeramicaKeramische tuintegels 60x60Buitentegels houtlook
ExclutonKeramische tuintegels 80x80Keramische tegels met betonnen onderlaag
RedsunKeramische tuintegels 90x90Keramische tegels nadelen
vtwonen buitentegelsKeramische tuintegels 100x100Keramische tuintegels met motief
Piet Boon tegelsKeramische tegels buiten 2 cm dik
Piastrella CeramicsKeramische tegels buiten 3 cm dik

Keramische tegels buiten 4 cm dikAdviesOverige
Keramische tuintegels schoonmakenKeramische tuintegels outlet
Keramische tegels buiten leggenActie keramische tuintegels
Voegen keramische tegels buitenGeoceramica 60x60
Keramische tegels 3 cm zagenKeramische tegels 3 cm dik leggen

Keramische tegels met betonnen onderlaag leggen