Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van je terras van keramische tuintegels. Maar na verloop van tijd komt er toch vuil op je terras terecht, waardoor de tegels niet meer zo mooi zijn. Geen zorgen, want keramische tuintegels zijn gemakkelijk schoon te maken. Hoe je dit het beste kunt doen leggen wij van Buitenbart je graag uit. Daarnaast informeren wij je ook over welke middelen je het beste niet kunt gebruiken.

Keramische tuintegels: gemakkelijk in onderhoud

Keramische tuintegels zijn gemaakt van klei dat op hoge temperaturen wordt gebakken. Hierdoor hebben keramische tegels een dichte structuur. Dankzij deze structuur trekken vuil en vocht niet door in de tegels, maar blijft dit beperkt tot het oppervlak. Het resultaat: keramische tuintegels die gemakkelijk schoon te maken zijn. Vaak zijn warm water en een vloertrekker al genoeg om vlekken te verwijderen. Is dit toch niet voldoende? Met de juiste middelen worden je keramische tuintegels alsnog gemakkelijk schoon.

Welk schoonmaakmiddel voor keramische tuintegels?

Geniet langer van een prachtig terras door deze met de juiste middelen schoon te maken. Om je hierbij te helpen hebben wij een onderhoudspakket voor keramiek samengesteld. Hiermee heb je alle nodige middelen in huis om je keramische terrastegels weer als nieuw te krijgen. Met behulp van de R157 intensieve tegelreiniger worden keramische tegels gemakkelijk gereinigd. Dit is een mild zure reiniger die speciaal is ontwikkeld voor tegels die geen vocht opnemen. Daarom is dit middel perfect voor het verwijderen van hardnekkig vuil als olieachtige en vettige lagen van keramische tegels. De R157 intensieve tegelreiniger en wonderspons van dit pakket vormen de perfecte combinatie om je terras gemakkelijk als nieuw te krijgen. Het enige dat je nu nog nodig hebt is tijd en geduld. 

Wanneer keramische tuintegels schoonmaken?

Hierin kunnen we onderscheid maken in de volgende reinigingen:
Opleveringsschoonmaak: Het is belangrijk om je terras direct na aanleg schoon te maken, zodat vuil van verwerking geen blijvende vlekken kan achterlaten.
Periodieke schoonmaak: Na opleveringsschoonmaak kan je helemaal zelf bepalen wanneer je terras weer gereinigd moet worden. Dit gaat namelijk samen met de mate van vervuiling. Door vlekken direct te verwijderen weet je zeker dat deze geen blijvende sporen achterlaten. Wij raden aan om je terras schoon te maken wanneer de buitentemperatuur tussen de 10 en 20 graden Celsius is. Let op dat je niet gaat schoonmaken wanneer de zon volop schijnt, omdat hierdoor je terras tijdens het schoonmaken te snel droog wordt.

Kunnen keramische tuintegels tegen chloor?

Nee, keramische tuintegels kunnen niet tegen chloor. Dit zorgt er namelijk voor dat vuil in het vervolg wel aan de tegels hecht, waardoor deze steeds moeilijker schoon te maken zijn. Ook groene zeep en azijn zijn niet geschikt voor het reinigen van keramische tuintegels. Daarnaast raden wij ook het gebruik van een hogedrukreiniger af, omdat deze met name voegen beschadigt. Hierdoor wordt de kans op verzakking en verschuiving van de tegels vergroot.

Maak je keramische tuintegels gemakkelijk schoon met ons onderhoudspakket voor keramiek. Heb je nog geen terras, maar wil je dit wel? Bekijk ons volledige assortiment keramische tuintegels. Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies of bezoek een van onze vestigingen.