Je bent er over uit. Je wilt graag keramische tegels in je tuin en gaat deze zelf leggen. Wij bij Buitenbart voorzien jou graag van advies over hoe je dit het best kan gaan doen. Lees daarom snel deze blog!


Wat veel mensen niet weten is dat het zagen van keramische tuintegels speciale aandacht behoefd. Dit om te voorkomen dat er stukjes aan de bovenkant knappen tijdens zagen.

Het is belangrijk dat er gezaagd wordt met het juiste gereedschap. Gebruik voor deze tegels een watergekoelde zaagtafel, zodat tijdens zagen het zaagblad gekoeld wordt met water.

De zaagtafel geeft tijdens het zagen de tegel stabiliteit  zodat de tegel tijdens het zagen stabiel ligt.

Zorg dat het juiste zaagblad bevestigd is. Gebruik altijd een speciaal zaagblad wat geschikt is voor keramische tegels. (dit zijn bladen die aangepast zijn voor het zagen van extreem harde tegels)

De gangbare keramische tegels zijn volledig 3 cm dik of een tegel die bestaat uit een 1 cm dikke keramische tegel gemaakt op een 3 cm dikke beton onderlaag.

Zagen van dergelijke tegels:

Stap 1.

Beide uiteinden van zaagsnede enkele cm volledig inzagen.

Stap 2

De rest van de zaagsnede door een trekkende beweging van de zaag in meerdere keren door zagen, zodanig dat de zaag het werk doet en er tijdens het zagen geen geforceerde druk op de tegel ontstaat (met beleid zagen)

Stap 3

Na het zagen van de tegel de zaagresten van de tegel afspoelen en eventueel met een doek na wrijven voordat deze wordt gelegd.

keramische-tuintegels-zagen

Bekijk hier al onze keramische tegels