Cerasun

Bestel eenvoudig online Cerasun tegels bij Buitenbart. Wij hebben een uitgebreide collectie aan Cerasun tegels in ons assortiment opgenomen. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en afmetingen, zodat er voor elke stijl de perfecte oplossing is. Raadpleeg de tekst onderaan deze pagina voor meer informatie, of neem hiervoor contact met ons op. Deze tegels in het echt bekijken? Kom langs in een van onze vestigingen, wij helpen je graag.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 114

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 114

Cerasun tegels


Cerasun tuintegels worden geproduceerd door Redsun, een Duitse leverancier van hoogwaardige bestrating voor een scherpe prijs. Cerasun is vervaardigd uit keramiek en beton. Elke tegel heeft een 3cm dikke onderlaag van beton. Hier bovenop komt een keramische toplaag van 1 cm dik. Deze materialen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het resultaat is een tuintegel met de voordelen van beton en keramiek. Welke voordelen dit zijn hebben we hieronder beschreven.

Voordelen Cerasun

Door de keramische toplaag profiteer je van de volgende voordelen:

  • Onderhoudsvriendelijk
  • Antislip door hoge stroefheid
  • Zuurbestendig
  • Krast niet
  • Kleurvast
  • Bestand tegen weersomstandigheden als zonlicht en vorst
  • 100% a-kwaliteit

Ook de betonnen onderlaag brengt een groot voordeel met zich mee. Dit zorgt er namelijk voor dat de Cerasun tegel gemakkelijk wordt gelegd. Hier is geen speciale ondergrond voor nodig, want een normaal geëgaliseerd zandbed is voldoende.

Nadelen keramiek op onderbeton


Naast alle voordelen hebben Cerasun tegels ook een aandachtspunt. De keramische toplaag neemt namelijk geen vocht op, waardoor regenwater langer zal blijven liggen. Maar dit hoeft helemaal niet voor problemen te zorgen, want de tegels worden met voeg gelegd. Door de voeg kan vocht alsnog worden opgenomen. Daarnaast wordt bestrating met een afschot gelegd, waardoor het water alsnog naar de zijkant loopt. Zo kan regenwater alsnog worden afgevoerd. Hiervoor kan ook een goot worden aangelegd.

Cerasun in verschillende afmetingen

Voor elk oppervlak hebben wij de bijpassende Cerasun tegel. Deze is namelijk in verschillende maatvoeringen verkrijgbaar. Ga voor de gangbare afmetingen van 60x60x4cm. Of neem het 30x60x4cm of het 40x80x4cm formaat. Deze geven je tuin een andere uitstraling. Dit komt doordat de vorm van deze tegels voor optisch meer ruimte zorgt.

Afwerking Cerasun

Wat je persoonlijke stijl ook is, met Cerasun leg je gegarandeerd bestrating aan die hier perfect op aansluit. Deze tegels zijn namelijk verkrijgbaar in vele verschillende kleuren. Ga voor een lichte en klassieke uitstraling met de Trentino Rio Sunrise, een prachtige tegel met een levensechte natuursteenlook. Of ga voor klassieke donkere bestrating met de Cerasun Basaltino. Iets compleet anders en unieks? Dan is de Slate Multicolor Dark de perfecte oplossing. Naast deze tegels zijn er nog meer kleuren en afwerkingen verkrijgbaar. Deze kunnen worden opgedeeld in series, die hieronder worden toegelicht.

Cerasun Anima serie

Tegels uit deze serie hebben een prachtige betonlook. Perfect voor een industriële look. Deze tegels zijn verkrijgbaar in de gangbare maatvoering van 60x60x4cm. Daarbij heb je keuze uit grijstinten antracite, nebbia en grigio.

Cerasun Bergamo serie


Deze tegels hebben een natuurlijke uitstraling, waarbij de natuursteenlook haast niet van echt te onderscheiden is. Voorzien van unieke lijnen en kleurnuances in antracite, azzuro en grigio. Alle kleuren zijn verkrijgbaar in 60x60x4cm formaat. De Bergamo azzuro tegel is ook in 40x80x4cm formaat te verkrijgen.

Cerasun Brescia serie


Deze betonlook tegels hebben gewolkte kleurnuances voor een unieke uitstraling. Verkrijgbaar in de afmetingen 60x60x4cm. Hierbij is keuze uit antracite, grigio en nebbia. Prachtige grijstinten om prachtige rustieke bestrating mee aan te leggen.

Cerasun Cemento serie


Tegels uit deze serie hebben een unieke structuur in verschillende afwerkingen. Hierbij is keuze uit grijstinten als antracite, greige en grigio. Al deze kleuren zijn verkrijgbaar in 60x60x4cm. Daarnaast kan je ook gaan voor 40x80x4cm tegels. Deze maatvoering is in greige en grigio te verkrijgen.

Cerasun Concrete serie


Deze tegels zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen, waarbij keuze is tussen antracite, taupe en ash afwerking. Daarnaast kan er bij elke kleur ook gekozen worden voor een decortegel met mozaïek motief. Deze zijn perfect te combineren voor afwisseling in de uiteindelijke bestrating. Tegels uit deze serie zijn te verkrijgen in het 60x60x4cm formaat.

Cerasun Merano serie


Tegels uit deze serie zijn voorzien van een uniek design, waarin kleurnuances naadloos in elkaar overlopen. Verkrijgbaar in de gangbare afmeting van 60x60x4cm. Daarbij is keuze in de afwerkingen marroncino, grigio en antracite.

Cerasun Moderno serie


Deze tegels zijn verkrijgbaar in de maatvoering van 40x80x4cm. Doordat deze tegels in halfsteensverband worden gelegd krijgt je tuin een ruimtelijke uitstraling. Ga voor een warme afwerking met de nero kleurstelling. Of leg rustieke bestrating aan met de grigio variant.

Cerasun Palermo serie


Deze tegels zijn voorzien van een prachtige natuursteenlook, die haast niet van echt te onderscheiden is. Met unieke lijnen en kleurnuances in antracite, grigio en sabbia afwerking. Daarbij is er keuze uit de afmetingen 60x60x4cm en 30x60x4cm.

Cerasun Piazza serie


Ga voor een industriële en unieke uitstraling met tegels uit de Piazza serie. Deze zijn voorzien van unieke kleurnuances in marroncino, antracite en grigio. Al deze tegels zijn verkrijgbaar in de maatvoering 60x60x4cm.

Cerasun Pisa serie


Deze betonlook tegels zijn verkrijgbaar in antracite, grigio en sabbia. Prachtige tinten met alledrie een unieke uitstraling. Daarbij komt dat de sabbia tegel ook verkrijgbaar is als decortegel. Deze is voorzien van een uniek mozaïek design, wat voor de nodige afwisseling en bestrating zorgt. Alle tegels zijn te verkrijgen in 60x60x4cm.

Cerasun Siena serie


Ga voor unieke bestrating met de tegels uit de Siena serie. Deze zijn voorzien van een natuursteenlook die haast niet van echt te onderscheiden is. Hierdoor krijgt je bestrating een natuurlijke uitstraling. Verkrijgbaar in de maatvoering 60x60x4cm. Hierbij is keuze tussen de kleurstellingen antracite, grigio en nebbia.

Cerasun Tropea serie


Deze tegels geven je bestrating een unieke uitstraling met prachtige kleurnuances. Hierbij is keuze uit antracite voor een elegante afwerking, of grigio voor rustieke bestrating. Beide afwerkingen zijn leverbaar in 60x60x4cm formaat. De grigio afwerking is ook in 40x80x4cm te verkrijgen.

Cerasun Verona serie


Deze betonlook tegels hebben gewolkte kleurnuances voor een unieke uitstraling. Verkrijgbaar in de afwerkingen antracite, grigio en taupe. Al deze kleuren zijn leverbaar in 60x60x4cm. Daarnaast zijn de grigio en taupe afwerking ook in 30x60x4cm formaat te verkrijgen.

Cerasun Woodlook Torino serie


De tegels uit deze serie zijn voorzien van een houtlook, wat haast niet van echt te onderscheiden is. Verkrijgbaar in de afwerking grigio en maron. Beide geven je bestrating een unieke uitstraling, waarbij natuurlijke kleurnuances naadloos in elkaar overlopen. Deze tegels zijn verkrijgbaar in 40x80x4cm.

Cerasun voor de beste prijs


Wij van Buitenbart bieden Cerasun tegels voor internetprijzen aan. Zo heb jij een tegel voor de beste prijs en betaal je dus nooit teveel. Daar staat tegenover dat al onze producten van a-kwaliteit zijn. Zo heb je gegarandeerd duurzame bestrating voor een zeer goede prijs. Geniet dankzij Buitenbart nog jarenlang van je terras, zonder teveel te betalen.

Hoe worden Cerasun tegels gelegd?


Deze tegels worden in een normaal geëgaliseerd zandbed gelegd. Hierbij zijn voegen belangrijk. Hoewel Cerasun tegels voorzien zijn van afstandhouders, wordt hiervoor alsnog gebruik gemaakt van voegkruizen. De afstandhouders zijn namelijk niet breed genoeg om als voeg te dienen. Voegkruizen zorgen ervoor dat de tegels eenvoudig met 3mm afstand worden gelegd. Dit is belangrijk, omdat keramiek bij temperatuurwisselingen in beweging is. Een voeg dient om randschade te voorkomen. Gebruik na aanleg polymeerzand om de bestrating af te voegen. Dit is een flexibel voegmiddel dat bewegingen van keramiek opvangt. Zo weet je zeker dat de tegels en de voegen niet beschadigen door temperatuurwisselingen.

Hoe maak je keramiek op onderbeton schoon?


Doordat Cerasun tegels een keramische toplaag hebben worden deze nauwelijks vies. Dit komt door de dichte structuur van keramiek, waardoor vlekken niet de kans krijgen zich te hechten. Worden de tegels toch vies? Klik dan hier voor tips.

Hoe zaag je Cerasun tegels op maat?


Deze tegels zijn eenvoudig te zagen met het juiste gereedschap. Maak hiervoor gebruik van een diamant zaagblad dat geschikt is voor keramiek. Dankzij de dikte en de betonnen onderlaag worden Cerasun tegels in een keer doorgezaagd. Dit kan zowel droog als nat. Wij adviseren om gebruik te maken van een watergekoelde zaagtafel, waarmee de tegels nat worden gezaagd. Dit zorgt voor het mooiste resultaat. Ga je droog zagen, dan komt er onnodig veel stof vrij. Het juiste gereedschap kan prijzig zijn, vooral als je maar een kleine hoeveelheid hoeft te zagen. Dan kan het voordeliger zijn om het zagen uit te besteden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en de bijbehorende prijsopgave.

 

Filters