Inlite 12 volt

Inlite tuinverlichting kopen doe je gemakkelijk en snel online bij Buitenbart. Bekijk hier onze collectie Inlite buitenverlichting. Met ruime keuze aan staande verlichting, wandlampen en verschillende spots. Kortom: hoe je de tuin ook wilt verlichten, met de tuinverlichting van Inlite kan het allemaal. Ook voor nodige accessoires zoals kabels en sensors ben je bij ons aan het juiste adres. Meer informatie nodig? Raadpleeg de tekst onderaan de pagina of neem contact met ons op, wij helpen je graag.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Inlite tuinverlichting

Geniet langer van je tuin door deze te verlichten met sfeervolle tuinlampen. Inlite tuinverlichting is hier de perfecte oplossing voor. Al deze lampen hebben een LED lichtbron. Dit zorgt ervoor dat de verlichting lang mee gaat, terwijl deze minder energie verbruikt dan verlichting met een halogeen lichtbron. Daarnaast is Inlite dankzij het 12 volt systeem ook nog eens veilig in gebruik. De lage spanning zorgt er namelijk voor dat deze verlichting vrijwel geen schok zal geven. En dit is niet het enige voordeel van het 12 volt systeem van Inlite. Welke dit zijn lichten wij je hieronder graag toe.

Veilig Inlite 12 volt systeem

Bijna alle verlichting van Inlite werkt op een veilig 12 volt systeem. Door middel van een transformator wordt de spanning van het stopcontact omgezet van 230 volt naar 12 volt. De transformatoren die hiervoor gebruikt kunnen worden zijn:

 • Hub-50: Transformator met twee kabeluitgangen, voorzien van een touchscreen voor bediening, maximaal 50 VA aan te sluiten.
 • Hub-100: Transformator met twee kabeluitgangen, bedienbaar door middel van een touchscreen, maximaal 100 VA aan te sluiten.
 • Smart Hub-150: Transformator met drie kabeluitgangen, door middel van de Inlite app eenvoudig van een afstand te bedienen, maximaal 150 VA aan te sluiten.

Met het Inlite 12 volt systeem hoef je niet bang te zijn voor een kortsluiting. Dit systeem zorgt er namelijk voor dat een eventuele kortsluiting door de transformator wordt ontvangen, zodat de aardlekschakelaar van je woning er niet uitspringt. Ook als een van de lampen stuk gaat is dit geen probleem, want de rest van de aangesloten tuinverlichting blijft gewoon branden.

Plaatsing Inlite tuinverlichting

Wij raden aan om een lichtplan te maken voordat je Inlite tuinverlichting gaat aanschaffen. Zo krijg je inzicht op hoe je tuin mooi en functioneel belicht kan worden. Maak om te beginnen een schets van de tuin. Betrek hierbij ook de muur van je woning waar de tuin op aansluit, zodat je rekening kunt houden met ramen en deuren. Aan de hand van de schets kan je op papier zetten welke tuinelementen je wilt belichten. Van daaruit kan je een besluit nemen welke soorten verlichting je hiervoor wilt gebruiken. Hulp nodig bij het maken van een lichtplan? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag om een mooie en sfeervolle tuin te creëren.

Inlite tuinverlichting aanleggen

Tuinverlichting van Inlite kan eenvoudig zelf worden aangelegd. Hieronder lichten we een paar belangrijke stappen toe.

 • Hub monteren: De transformator wordt verticaal gemonteerd. Dit kan zowel binnen als buiten worden gedaan. Kies je voor montage buiten? Let dan op dat de transformator minimaal 50cm boven de grond en buiten het bereik van neerslag wordt gemonteerd. Heb je geen ruimte om de Hub overdekt te monteren? Bescherm deze dan met de optioneel verkrijgbare Hub Protector. Deze beschermhoes biedt bescherming tegen regen en andere weersinvloeden.
 • Lichtsensor plaatsen: De Hub-50 en Hub-100 transformatoren zijn standaard voorzien van een lichtsensor. Zorg ervoor dat de sensor buiten het bereik van kunstmatige lichtbronnen wordt geplaatst. Zo weet je zeker dat andere verlichting de werking van de sensor niet beïnvloedt.
 • Optionele bewegingssensor plaatsen: De MOVE motion detector wordt niet standaard meegeleverd, maar is optioneel verkrijgbaar. Deze sensor wordt op een harde ondergrond ter hoogte van ongeveer 1.80 - 2 meter gemonteerd. Na montage kan je de hoek van de sensor verstellen en deze aansluiten op de transformator.
 • Verlichting aansluiten: Inlite tuinverlichting met het 12 volt systeem wordt inclusief Easy-Lock connector geleverd. Met deze connector kan je de verlichting op elke gewenste plek van de hoofdkabel aansluiten. Met behulp van een klemmetje wordt de hoofdkabel in de connector geplaatst. Door de draaiknop van de Easy-Lock connector aan te draaien wordt deze vastgezet op de kabel. Vervolgens kan je de kabel van de verlichting aansluiten op de connector.

Ben je op zoek naar tuinverlichting die je simpelweg in een stopcontact kunt steken? Ook daar is de geschikte Inlite verlichting voor te vinden. Hiervoor kan je kiezen uit de Ace 230v wandverlichting en de Evo wandverlichting. De wandverlichting uit de Ace collectie is ook in het 12 volt systeem verkrijgbaar.

Soorten Inlite buitenverlichting

Hoe je de tuin, oprit, terras of andere buitenplaats ook wilt verlichten, je doet het met de buitenverlichting van Inlite. Hierbij heb je keuze uit verschillende soorten.

 • Inlite staande lampen: Deze lampen geven je tuin een stralende afwerking. Staande lampen geven een sfeervol licht rondom. Hierdoor zijn deze lampen perfect om langs een pad, oprit of de tuin te plaatsen. Zo krijgt je tuin niet alleen een warme uitstraling, maar wordt deze ook een stuk veiliger. Een prachtig voorbeeld zijn de Inlite Liv staande lampen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat deze gegarandeerd perfect aansluiten op de rest van de tuin.
 • Tuinverlichting Inlite spots: Heb je een prachtig beeld, een mooie oude boom of een ander element dat je in de spotlight wilt zetten? Dan zijn spots de perfecte oplossing. Een prachtig voorbeeld hiervan is de Scope. Dit is een staande spot waarvan de hoek kan worden versteld. Zo bepaal je zelf de lichtrichting, zodat elk element op een unieke manier wordt verlicht.
 • Wandlampen van Inlite: Deze zijn niet alleen perfect voor aan de buitenmuur, maar ook voor aan de schutting. Een prachtig voorbeeld van deze verlichting zijn de Ace wandlampen. De wandlampen van de Ace serie zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Kies voor de Up-Down wandlampen met licht naar boven en onder. Of ga voor de Down wandlampen, waarbij het licht alleen naar beneden gericht is.
 • Inlite grondspots: Maak de tuin sfeervol en veilig met grondspots. Deze spots worden in de grond geplaatst en geven een sfeervol licht. Perfect voor het accentueren van planten en andere tuinelementen. Daarnaast zorgen grondspots, ook wel uplights en decklights genoemd, voor een veilige tuin. Monteer de spots in traptreden, verhogingen langs een pad om deze ook in het donker zichtbaar te maken.

Bediening via de Inlite verlichting app

Bediening via de app is alleen mogelijk met de Hub-150 transformator, die beschikt over uitgangen voor drie kabels. Al deze uitgangen kunnen apart van elkaar worden bediend. Dit maakt het mogelijk meerdere zones aan te maken. Denk bijvoorbeeld aan een zone voor de achtertuin, de oprit en de voortuin. Middels de app kan je de verlichting in deze zones in- en uitschakelen. Ook kun je ervoor kiezen om hier een vaste tijd voor in te stellen. De Inlite app is geschikt voor iOS en android apparaten. Door middel van Bluetooth maak je eenvoudig contact met de transformator. Wil je het bereik van de transformator vergroten? Breid deze dan verder uit met de Smart Extender.