Kortingen tot wel 40%! SuperSeizoenStart bij Buitenbart op 1 en 2 maart, kom langs in één van onze winkels! Lees meer

Betonblokken tuin

Op zoek naar betonblokken voor in de tuin? Ook dan ben je bij Buitenbart aan het juiste adres. Wij hebben namelijk een grote collectie van deze blokken in ons assortiment opgenomen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en uitvoeringen. Denk bijvoorbeeld aan strakke en getrommelde betonblokken. Gebruik betonblokken voor het maken van een lage border, hoger muurtje, plantenbak of andere constructie om je tuin nog unieker te maken. Meer informatie over onze betonblokken, advies nodig of kan je niet vinden wat je zoekt? Bij ons slaag je altijd en hier helpen we je graag mee. Neem gerust contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 207

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 207

Betonblokken voor in de tuin

Betonblokken bestaan uit een mengsel van cement, water, zand en grind dat in een bepaalde mal is gegoten. Dit mengsel wordt uitgehard met een betonblok in de gewenste afmetingen als resultaat. Betonblokken voor de tuin zijn sterk en duurzaam, waardoor de gemaakte constructie nog jarenlang blijft staan. Maar beton heeft ook een nadeel, namelijk de open structuur. Door deze structuur zijn betonblokken, ook wel bekend als muurblokken en stapelblokken, moeilijker schoon te maken. Hierdoor kunnen ook groene aanslag en kalkuitbloei sneller voorkomen.

 • Groene aanslag: Door de open structuur van beton hebben algen en mossen ruimte om te groeien. Het gevolg is groene aanslag op de muurblokken, waardoor de border of plantenbak niet meer zo mooi is. Met een algenverwijderaar kan je dit eenvoudig aanpakken. Meer informatie over deze aanslag en hoe je deze verwijdert vind je hier.
 • Kalkuitbloei: Dit wordt ook wel witte uitslag of witte sluier genoemd. Kalkuitbloei is een natuurlijk proces dat niet kan worden tegengegaan. Maar geen zorgen, want dit heeft geen invloed op de kwaliteit van de betonnen muurblok. Daarnaast zal witte uitslag na verloop van tijd vanzelf weer verdwijnen. Op deze pagina vind je meer informatie over kalkuitbloei.

Betonblokken tuin goedkoop

Ga je voor muurblokken van Buitenbart dan weet je zeker dat je nooit teveel betaalt. Wij hanteren namelijk de beste internetprijzen op al onze producten. Daarnaast ben je ook verzekerd van goede kwaliteit. Alleen het beste van het beste is namelijk goed genoeg. Daarom vind je bij ons geen b-keuze, maar alleen muurblokken en andere tuinmaterialen van a-kwaliteit. Samen met het eerlijke advies van onze specialisten slaag je bij ons altijd.

Strakke betonblokken

Wat voor uitstraling je de tuin ook wilt geven, voor elk idee vind je bij ons de juiste betonblokken. Deze zijn namelijk verkrijgbaar in meerdere afwerkingen, waarmee het uiterlijk van de blokken wordt bepaald. De meest voorkomende afwerkingen zijn strak, getrommeld en gespleten. Wat hier de kenmerken van zijn leggen wij hieronder uit.

 • Strak: Deze betonblokken hebben rechte randen en hoeken. Daarnaast zijn ook de zijdes vlak afgewerkt. Met deze muurblokken krijgt je creatie een strakke uitstraling. Dit maakt deze blokken perfect voor een tuin met een moderne look. Een voorbeeld van deze blokken zijn de GeoPlano muurblokken van MBI. Deze GeoSteen muurblokken van beton hebben een kleurvaste toplaag, die ervoor zorgt dat de kleur langer behouden blijft. Voor een mooi eindresultaat dient deze toplaag aan de zichtzijde te worden geplaatst. Daarnaast zorgt een beschermende deklaag in factor 25 ervoor dat deze blokken makkelijker schoon te maken zijn. GeoPlano betonblokken zijn standaard 15cm hoog en 15cm breed.
 • Getrommeld: Een mooi voorbeeld hiervan zijn de Blockstone muurblokken van Redsun. Kenmerkend hieraan is het authentieke karakter dat door middel van hamerslag wordt veroorzaakt. In de trommelmachine worden de randen en hoeken van de muurblokken ongelijk gemaakt. Dit zorgt ervoor dat elk muurelement een unieke vorm krijgt. Daarom passen deze blokken perfect in een tuin met landelijke stijl.
 • Gespleten: Ook deze muurblokken hebben een authentiek karakter. Dit komt doordat gespleten muurblokken kunstmatig worden gekloofd. Hierdoor krijgen de betonblokken een unieke natuurlijke uitstraling die perfect bij een landelijke stijl past. Een voorbeeld hiervan zijn de Splitton muurblokken van Redsun.

Eindeloze bouwmogelijkheden

Zorg voor de meest unieke tuin met betonblokken. Deze kan je namelijk gebruiken om de meest uiteenlopende constructies te maken. Denk bijvoorbeeld aan borders, hogere muurtjes en eigen ontworpen plantenbakken. Al deze bouwwerken zijn mogelijk doordat muurblokken in verschillende afmetingen verkrijgbaar zijn. Ga voor het populaire 60x15x15cm formaat of voor een van de andere verkrijgbare maten, zoals:

 • 12x12x60cm
 • 12x15x60cm
 • 15x15x30cm
 • 10x10x40cm

Met betonblokken voor de tuin kan je niet alleen rechte, maar ook ronde vormen maken. Neem hiervoor een kijkje bij onze collectie muurblokken voor ronde vormen. Deze zijn perfect voor het maken van een border langs een kronkelpad of een ronde betonnen plantenbak.

Betonblokken tuin antraciet

Wat je persoonlijke stijl ook is, bij Buitenbart vind je gegarandeerd de muurblokken die hier perfect op aansluiten. Onze blokken zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende kleuren. Denk aan een border in zwart, antraciet of grijs als een mooie basis. Liever iets helemaal anders? Ga dan voor een pakket met een genuanceerde kleursamenstelling. Deze zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren, zoals onder andere beige en bruin. Genuanceerd betekent dat elk muurblok een andere tint heeft. De kleur is hetzelfde, maar het ene blok is donkerder van tint dan de andere. Samen zorgt dit voor een uniek en levendig geheel.

Betonblokken lijmen

Ga je betonblokken plaatsen dan doe je er goed aan om deze ook vast te zetten. Door stapelblokken te lijmen weet je zeker dat je constructie stevig blijft staan. Is het de eerste keer dat je gaat bouwen? Wij raden aan om dan de blokken vast te zetten met polymeerkit. Dit heeft namelijk een langere droogtijd, waardoor je nog ruimte hebt om de blokken te corrigeren als dit nodig is. Heb je vaker een border of plantenbak gemaakt dan kan je gerust PU-steenlijm of steenlijm poeder gebruiken. Meer informatie over het bouwen met muurblokken en het lijmen hiervan vind je op deze pagina.

Meest gestelde vragen over betonblokken tuin

 • Hoe maak ik een border of plantenbak van stapelblokken?

  Je kan ervoor kiezen om het maken van een border of plantenbak in de tuin uit te besteden. Maar hoe leuk is het om hier zelf mee aan de slag te gaan? Om je hierbij te helpen hebben wij een blog geschreven. Hierin leggen wij je uit wat je nodig hebt en hoe je het beste te werk kunt gaan.

 • Hoeveel zand komt onder stapelblokken?

  Zorg voordat je gaat bouwen voor een stevige en waterpas afgestelde ondergrond. Graaf de grond tot een diepte van ongeveer 10cm uit. Vul deze tot de helft op met ophoogzand en zorg ervoor dat dit waterpas is afgesteld. De overige 5cm wordt opgevuld met opsluitbanden van 5cm dik die plat worden neergelegd. Ook nu is het belangrijk te controleren of de fundering waterpas is afgesteld. Zo weet je zeker dat de border, muur of plantenbak recht wordt gebouwd.

 • Welke stapelblokken verkleuren niet?

  Muurblokken die nauwelijks verkleuren zijn de GeoPlano blokken van MBI. Deze hebben een kleurechte toplaag die de blokken een kleurvaste eigenschap geven. Een andere optie is muurblokken van natuursteen. Deze zullen met de tijd juist mooier worden, doordat slijtsporen de muurblokken een doorleefde uitstraling geven.

Filters